Tamer Heper Yanlış sürer gider
HABERİ PAYLAŞ

Yanlış sürer gider

Haberin Devamı

Biz bitişik iki dükkan kiraladık, burada ticaret yapacağız. Birini yakın akrabamız bizden talep etti verdik. Ancak kısa bir süne sonra bizimle aynı işi yapmaya bize rakip olmaya başladı. Hâlâ sözleşme bizim üzerimize ama sonuçta biz zarar etmeye başladık. O da dükkan kiralarını ödememeye başladı. Şimdi bu kişiyi tahliye için biz mi dava açalım dükkan sahibi mi? F.A.

Bir iş kanunlar çerçevesinde yürütülürse bununla ilgili sorulara kanunlar çerçevesinde yanıt verilebilir. Ancak kanunların dışına çıkılıp yanlışlıklar yapılırsa bu iş sonuna kadar yanlış gider ve çözümü de çoğunlukla çok zordur ve bazen imkansızdır. Bu sözümün ne manaya geldiğini şimdi anlayacaksınız. Çünkü bu anlatacağım husus hiç aklınıza gelmemiş.
[[HAFTAYA]]

Birincisi, sözleşmenizde anladığım kadarı ile devir yetkisi yok. Hal böyle iken siz ikinci dükkanı nasıl akrabanıza devrettiniz? Bu yaptığınız sözleşmeye aykırılıktır ve sizin tahliyenizi gerektirir. Bu bir. İkincisi mademki ikinci dükkanı yakınınıza kullandırmaya başladınız olay artık sizinle akrabanız arasında. Akrabanız dükkan kiralarını ödemiyormuş. İyi ama kiracı sizsiniz. Yani dükkan kirasını ödeyecek olan da sizsiniz. ‘Dükkan kirası ödenmiyor’ diye tahliye davası açılacak ise sizin aleyhinize açılacak ve sizin tahliyeniz istenilecek. Hiç bunları düşündünüz mü? Şimdi benim önerim, dükkan sahibi, siz ve akrabanız baş başa verin bu işi aranızda sulhen halletmeye bakın. Şayet iş ihtilafa dönüşecek ise bu durumda siz de pak kârlı çıkmayacaksınız. Benim tavsiyemin devamında da şu olacak: Bir daha bir iş yaparken bir bilene danışın. Hukuki konularda da bir meslektaşıma. Bakın tam 33 senedir vatandaşa bilgi aktarıyorum, yani bilgiye ulaşmak çok da zor değil.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder