Tamer Heper Yapılan satış değil
HABERİ PAYLAŞ

Yapılan satış değil

2012‘de dedemden noter satışlı arsa aldım. Psikiyatri doktor raporu var. Amcam ve halamlar tarafından aldığım arsa bozulabilir mi? M. M.

***

Okuyucum noter satışı ile aldığı arsanın bozulup bozulmayacağını soruyor ya, hemen söyleyeyim ortada bozulacak bir şey yok. Zira okuyucum bu arsanın sahibi olmadı ki! Bir gayrimenkul ancak tapuda alınır ve satılır, noterde alınmaz satılmaz. Dolayısıyla okuyucum bu arsayı satın alamamış.

Daha önce defalarca yazdım, noterde yapılan satış olamaz, satış vaadi olabilir. Okuyucumun durumu bu ancak dede kendisine satış vaadinde bulunmuş. Bu satış vaadi sözleşmesinin içeriğinin incelenmesi gerekir ve bundan sonra sözleşmenin sonuçlarının ne olacağı hakkında fikir verilebilir.

Haberin Devamı

***

Ama okuyucum dedenin hayatta olup olmadığını yazmamış. Şayet dede hayatta ise şu sıralar bu konuda diğer mirasçı kesiminin yapacağı bir şey yok. Dede vefat etmişse amca ve halanın müdahalesi söz konusu olabilecektir. Dedenin sağlığına dair rapor alınmış, bu tedbir olarak iyi bir şey.

Çünkü noter işlemi yapılırken dedenin akıl hastalığına yakalanmış olduğunu ileri sürerlerse ve bu nedenle geçersizliği iddiasında bulunurlarsa bu rapor işe yarayacaktır.

Bu tamam ama dedenin evladı olan amca ve halaların saklı payı bulunduğundan dedenin vefatından sonra devreye girebilirler ve bu satış vaadi sözleşmesinin (belki de ölünceye kadar bakma sözleşmesidir, böyle ise bunun) bozulmasını talep edebilirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder