Tamer Heper Yasal şartları sağlayamıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Yasal şartları sağlayamıyoruz

Birkaç yıldır binamızın yöneticiliğini yapıyorum. Bu yıl pandemi nedeniyle toplanamadık ancak ben video konferans yoluyla toplantı yapmayı teklif ettim ve ilan tahtasına astım. Çoğunluk memnun oldu, fakat birkaç kişi kabul etmeyeceklerini söyledi. Bu dönemde video konferans yöntemiyle kat malikleri kurulu toplanabilir mi, fikriniz nedir? l T.Z.

***

Doğrusu akla gelmeyecek bir sıkıntı yaşıyoruz. Şu andaki yaşantımızın şartları çok ağır. Acaba bu ne kadar sürecek? Birçok şeyi bilemiyoruz, en büyük sıkıntı da bu bilemezlik. Sokağa çıktığımda adeta korku filmi seyrediyorum, herkesin suratında rengarenk bir takım maskeler, herkeste bir endişe. Para alırken bile ‘acaba parada virüs var mı?’ diye korkuyoruz.

Haberin Devamı

Bu dünya böyle mi olacaktı? Acaba daha neler göreceğiz? Şimdi geleyim toplantıya. Yasamızda toplantı için şöyle deniliyor: “Kat malikleri kurulu kararları, 1’den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan, her sayfası noter mühürüyle tasdikli deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır. Karara aykırı oy verenler, bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.”

Görüldüğü gibi toplantı fiilen birlikte olmak kaydıyla yapılır, kararlar, karar defterine yazılır ve altı da toplantıya katılanlar tarafından imzalanır. Altı imzalanmayan kararlar, bırakın geçersiz adledilmeyi, ‘yok’ hükmündedir. Hatta senelerce, divan tarafından imzalanan kararlar dahi kabul görmemiştir.

***

Video konferans yoluyla yapılacak toplantı, bu şartları nasıl taşıyacak? Dolayısıyla benim şahsi görüşüme göre, video konferans yoluyla yasanın aradığı şartları taşıyan toplantı, geçerli değildir. Bugünkü gibi istisnai şartlar taşıyan günlerde toplantıların ertelenmesi, yönetimin devamı gereklidir. Nitekim geçen yazılarımda yayınladığım gibi bazı ilçeler kat malikleri toplantılarının şubat sonuna ertelenmesine karar vermiştir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder