Tamer Heper Yazın dahi yakıt bedeli ödenecek
HABERİ PAYLAŞ

Yazın dahi yakıt bedeli ödenecek

Kirada oturduğum binada yaz ayları dahil her ay genel ısınma için yakıt bedeli toplanıyor. Bu yaz da öyle ama benim dairem satılmış, yeni malik de çıkmamı istiyor. Ben ise kışa hazırlık için halen yakıt parası ödüyorum. Peki kış başlamadan çıkarsam benim yazın ödediğim para ne olur? Ödemezsem ne olur?  R.G.

*****

Önce şunu hatırlatayım; yaz aylarında da yakıt parası toplanması yadırganacak bir husus değildir. Kışın yüklü miktarda yakıt bedeli ödenmemesi için bu bedel yaz aylarına da dağıtılarak daha düşük ve ödenebilir rakamlar toplanır. Bu da yanlış değildir. Ancak okuyucumun durumunda olan biri için şunu söyleyebilirim: Öncelikle okuyucum henüz dairesini tahliye etmemiş. Dolayısıyla bu bedeli ödemeyi sürdürecek. Sonra, belki de yeni malikle tahliye konusunda davalık olacaklar ve böyle bir dava en kısa, en iyimser tahminle bir yıl veya daha uzun sürecek. Yani ufukta bu kış da o dairede oturmak var. Bu nedenle bugünden ödemeyi reddetmek söz konusu olmaz. Bir de olaya başka açıdan bakalım. Şayet çıkma ihtimali olanlar yakıt bedeli ödemeyecek olursa, kötü niyetli kimseler ‘çıkma ihtimalim var’ deyip yakıt parası ödemekten kaçınırsa binanın önlem olarak almış bulunduğu bu tedbir boşa çıkmaz mı?

Haberin Devamı

*****

Evet bu durumda okuyucum yakıt bedeli ödemeyi sürdürecek ve evden taşınması gerçekleştiği taktirde yaz aylarında ödediği yakıt parası için ev sahibi ile hesaplaşacak yani yaz aylarında ödediği bedeli yeni malikten talep edecek. Çünkü önümüzdeki kış onun ısınması için harcanacak. Ancak bugün yönetime karşı ödememezlik yapılmayacak. Okuyucumun da aklında bulunsun yeni bir ev kolay bulunmuyor. Kışı belki de bu evde geçirmek zorunda

Sıradaki haber yükleniyor...
holder