Tamer Heper Yeniden işleme koyulabilir
HABERİ PAYLAŞ

Yeniden işleme koyulabilir

Bir bankaya olan borcum nedeni ile varlık şirketine devredilen alacak için icraya verildim. Aradan beş yıl geçti, dosyada bir hareket görülmedi. İcra dairesine gittim dosya işlemden kaldırılmış ama yeniden işleme koyulabilir denildi. Ben ise istemedim. Bu süre ne kadardır? ● F.K.

İcra takibine konu olan dosyalar bir yıl işlem görmezse takipten kaldırılır. Ancak bu, dosyanın sonlandırıldığı anlamına gelmez. Şayet alacaklı dilekçe ile başvurur da takibin devamını talep ederse dosya yeniden işleme koyulur. Dosyanın tamamen işlemden kaldırılması için 10 yıl hiç işlem görmemiş olması gerekir. Dolayısı ile okuyucumun dosyası işlemden kaldırılmıştır ama alacaklının talebi ile yeniden işleme koyulabilir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Kendisinin yeniden işleme koyulması talebinin bu safhada kendisine yarar sağlamayacağı için işleme koyma talebinde bulunmaması normaldir. Bir ihtimal, borcunu ödeyecek olması veya bir başka nedenle dosyanın kapatılması ihtimalinin doğması durumunda dosyayı işleme koydurabilir ve gerekeni yapabilirdi. Ancak ortada böyle bir ihtimal görünmüyor, o sadece dosyanın son durumunu öğrenmek istemiş. Dosyanın yeniden işleme koyulması talebinde alacaklının bulunması halinde bu talebi yerine getirilir. Doğrusu varlık yönetimi şirketleri bu işten para kazandıkları için dosyaları takipsiz bırakmazlar ama bu iş nasıl olmuş doğrusu bunu araştırmakta yarar var. Çoğunlukla tahsil kabiliyeti olan alacaklarını yakından takip ederler, hiç olmazsa her gün telefonla arayıp borçluyu bezdirip tahsilini sağlarlar. Sizinki bir istisnadır ama tahmin ediyorum bir nedeni vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder