Tamer Heper Yönetici değil, kat malikleri kurulu karar vermeli
HABERİ PAYLAŞ

Yönetici değil, kat malikleri kurulu karar vermeli

Yazlık bir bölgede bir sitede daire sahibiyim. Bize komşu bir site daha var ve iki parseli ayıran bitkilerle dekore edilmiş ahşap bir çit bulunuyor. Ancak iki sitenin yöneticileri bu ahşap çiti kaldırıp demir çit yapmak istiyor. Ben ve benim gibi doğal çitin kalması taraftarı olanlar var. Bunu engellemek istiyoruz, yolu nedir? l G.K.

***

Okuyucum sorusunu sormuş ve bahsettiği yerin resmini de göndermiş. Gerçekten de böyle bir güzellik varken demir korkulukları araya sokmanın manasını çözemedim. Böyle bir problemin okuyucum açısından çözümüne dair bir yol bulmak kolay değil. Doğrusunu isterseniz ben her zaman doğaldan yanayım ve gönderilen resimdeki manzara çok güzel.

Haberin Devamı

***

Şimdi okuyucum için bir öneri getireyim. Bence, böyle sitenin tamamını ilgilendiren bir konuda yönetim kurulunun tek başına karar alması doğru değil. Bu husus öncelikle kat malikleri kurulunda görüşülmeli. Yani mesele önce kat malikleri kuruluna getirilmeli. Zira hadise sitenin tümünü ilgilendiren bir olay ve giderilmesi acil bir arıza veya tamiri gereken bir husus değil.

Yani yönetimin acilen değiştirmesini gerektirecek bir husus yok. Tam tersine siteye ait bir yapı ve bunun değiştirilmesi için kararı kat malikleri kurulu almalıdır. Yönetimin kendiliğinden böyle bir değişiklik yapması yetkisi dışında olup, yine bana göre tazminatı gerektirir mahiyettedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder