Tamer Heper Yöneticinin sorumluluğu var
HABERİ PAYLAŞ

Yöneticinin sorumluluğu var

Binamızda kat mülkiyeti var. Yönetici, para vermek istemediği için binada 6-7 dairesi olan birini de yanına alarak, bozuk asansörü tamir ettirmeye yanaşmıyor, karar alınmasını engelliyor. Hastası yaşlısı olan, her gün tedaviye gidip gelenler var. Bu tamiratın yaptırılması için ne yapmalıyız? ● T.E.

Ortak yaşamanın kuralları var. Ortak yaşamaya katılan herkes bu kurallara uyacak. Uymak istemeyen, kendi başının çaresine bakacak, ortak yaşam alanından çıkacak. Ortak yaşama katılanlar ise tüm ortakların menfaatini düşünecek, kendi menfaatini değil. Okuyucumun binası kaç kat bilemiyorum ama yönetici birinci katta oturuyor ise ve bina beş kat veya belki de daha yüksek ise üst kata çıkanlar ne yapacak? Bunun için hastalığı sakatlığı falan düşünmeye gerek yok, sağlıklı insanlar dahi asansörlü binada yaşıyor ise bu merdivenleri günde birkaç defa tırmanma mecburiyetinde değil. Asansör ortak tesistir ve çalışır vaziyette bulundurulması mecburidir. Dikkat edin mecburi diyorum, keyfi değildir.

Haberin Devamı

★ ★ ★ ★ ★

Yasaya göre arızalanan bir sistemin onarılması için kat malikleri kurulu kararı beklenmez, bu iş yöneticiye görev olarak verilmiştir. Yönetici bu onarımı yapacak. Uyarılmasına rağmen yapmıyor ise bağımsız bölüm malikleri kendi aralarında para toplayıp bu onarımı yaptıracak, sonra yönetici dahil gidere katılmayanlara rücu edecek. Şayet asansör arızası yönetici tarafından görevi olduğu halde giderilmediği dönemde bir zarar doğmuş ise bu zararı da yönetici karşılayacak. Yöneticilik sorumluluğu da gerektirir, aksi halde yönetici sıfatının diğer kat maliklerinden farkı olmaz. Yönetici seçilen kişi birçok sorumluluğu da üstlenmiş demektir. Genel bir kural vardır, bu apartman yöneticisi için de geçerlidir kamu yöneticisi için de. Kural şudur: Yetki beraberinde sorumluluğu getirir, yetki ve sorumluluk birbirinin ikizidir. Yetki alan kişi mutlaka sorumluluk üstlenir. Sizin yöneticiniz de seçildiği an sorumluluk üstlenmiştir, bunun için gereği yapılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder