Tamer Heper Yöneticiye ücret ödenebilir
HABERİ PAYLAŞ

Yöneticiye ücret ödenebilir

Site yöneticileri asgari ücret alabilir mi? Yeni yönetici olduğum ve oturduğum yerde site sakinleri bu yönde karar aldılar. Bu karar geçerli olur mu? ● O.S.

★ ★ ★

Site yöneticilerinin alacakları ücret ve giderlere katılımı konusunda çeşitli uygulamalar var. Örneğin site veya apartman yöneticileri, herhangi bir karar alınmasa bile sitenin veya apartmanın mutad giderlerinin yarısına katılmaz.

Bunun için karar alınması gerekmez. Her ay ödenen mutad giderlere yarı oranında katılır ama mutad dışı çıkan onarım, tadilat gibi giderlere tam olarak iştirak eder.

Haberin Devamı

Zira örneğin asansör kabininin yenilenmesi veya kalorifer kazanının değişmesi mutad gider olarak kabul olunmaz. Kapıcı ücreti, ortak elektrik gibi giderler mutad giderlerdir.

★ ★ ★

Bunun dışında yöneticiye ücret de ödenebilir. Bunun için kat malikleri kurulunda karar alınması gerekir. Alınacak kararın asgari ücret olması şart değildir. Kat malikleri kurulunda yöneticiye ödenecek ücret belirlenir ve bu ücret ödenir.

Ancak bu daha çok kat malikleri dışında atanan yönetici için uygulanmaktadır. Ama kat maliki olarak seçilen yöneticiye de ücret ödenmesi kararı alınmışsa bu da uygulanır. Okuyucum yönetici seçilmiş ve kendisine bir ücret tayin edilmiş.

Tahminim ücret olarak tayin edilen bedel rakamsal olarak belirlenmemiş, asgari ücret olarak belirlenmiş. Bu durumda kendisine her ay asgari ücret ödenecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder