Tamer Heper Yöneticlik zor iş
HABERİ PAYLAŞ

Yöneticlik zor iş

Haberin Devamı

Sahibi bulunduğum dairede kiracı var. Apartman ortak giderlerini ödemiyormuş. Örneğin kapıcı ücretini ödemiyor. Yönetici de beni arıyor ve benden istiyor. Kapıcıdan ben yararlanmadığıma göre bunu kiracının ödemesi gerekmez mi? Bazen de kiracı tahliye ediliyor ama onun yararlandığı gider kalemleri yine malikten isteniyor. Yöneticinin görevi kiracıyı takip değil mi? Yönetici bir banka hesap numarası da vermiyor. Bu hata değil mi? ● M.Y.

Okuyucum yöneticisinden şikayetçi, bu açık, ancak acaba yönetici gerçekten kusurlu mu?

Gerek kapıcı ücreti olsun gerekse diğer ortak giderler olsun, bunlara ait borç, kiracı ile birlikte malikin borcudur. Her ikisi bu borçtan dolayı müteselsil sorumludur. Dolayısı ile kiracının kapıcıdan yararlanıyor olması bu borçtan sadece kiracının sorumlu olacağı anlamına gelmez.

★ ★ ★

Keza aynı durum daireyi tahliye eden kiracı için de söz konusu. Kiracı borç bırakıp çekip gittiyse yine yönetime karşı borçlu daire malikidir. Ancak daire maliki bunu ödedikten sonra kiracısına başvurup bu parayı isteyebilir. Bu para halen oturmakta olan kiracıdan istenebileceği gibi şayet izi bulunuyor ise çekip giden kiracıdan da istenir. Yöneticinin mutlaka kiracıyı takip etme gibi bir sorumluluğu yoktur. Yapacağı şey bu ortak gideri malikten veya kiracıdan tahsil etmektir.

★ ★ ★

Binalarda toplanacak paranın bina yönetimi adına açılacak bir banka hesabına yatırılması tercih edilen bir husustur. Ancak bir mecburiyet değildir. Makbuz karşılığı yöneticiye elden de ödeme yapılabilir. Böyle bir ödeme geçerli bir ödemedir, yeter ki makbuz karşılığı olsun.

Görüyorsunuz değil mi... Konu yapılan yöneticinin bir hatasını görmediğimiz halde ne eleştirilere muhatap oluyor. Yani yöneticilik zor iş vesselam.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder