Tamer Heper Zarar artıyor
HABERİ PAYLAŞ

Zarar artıyor

Haberin Devamı

Babam 90 yaşında ve orta şiddette alzheimer. Varlıklı ama fukara bir hayat yaşıyor. Buna karşın varlığını adeta saçıyor. Benim dışımda kardeşlerime para veriyor.

Para isteyen yabancılara veriyor ve yaptığı tek şey elindeki bir deftere bunları yazmak. Kiracılar yıllarca kira ödemiyor. “Avukata verelim” diyorum “Ben avukattan daha iyi bilirim” diyor. Nasıl önlem alabilirim? ● İ.İ.

Babanızın orta derecede alzheimer olduğunu söylüyorsunuz. Genel olarak bu hastalığa yakalananların hukuki işlem yapamayacağını biliyorum ama doktor olmadığım için dereceleri hakkında bilgim yok.

Acaba ‘orta derece’ hukuki ehliyeti ortadan kaldırıyor mu? Tıbben bunun tespiti lazım.

Şayet hukuki işlem yapma ehliyetini ortadan kaldıracak bir hastalık seviyesi ise babanızın mahkeme kararı ile hacir altına alınması lazım. Bu halde bağış vs. yapamaz, diğer hukuki işlemleri yapamaz. Kendisine vasi tayin edilir.

Bu vasi günlük yaşamın gerektirdiği işler için masrafı yapar, günlük yaşantı dışında bir masraf gerekiyor ise ilgili mahkemeden izin alarak masraf yapar.


ZAMANI GELMİŞ GALİBA


Babanızın kira ile ilgili sözleri bende hastalığının biraz ileri olduğu izlenimini yarattı. Bir insan hiç iki-üç sene hukuki haklarını aramaz mı? En tabii hakkını aramadığına göre galiba hacir altına alınma zamanı gelmiş.

Bunu doktor raporu ile tespit ettirin, sonra mahkemeden vesayet altına alınması talebinde bulunun. Bu hem sizin hem onun için yararlı olur ve gereklidir. Öyle deftere yazarak alacak tahsil edilmez. Anlaşılıyor ki zaman ilerledikçe zararınız büyüyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder