Tuğba Çubukçu Yaz okulu nedir? Öğrenciler için faydaları nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Yaz okulu nedir? Öğrenciler için faydaları nedir?

Yurt dışı yaz okulları günümüzde en çok talep gören programlardan bir tanesi. Bu nedenle artık yaz okulları sadece İngilizce öğrenilen programlardan çok daha fazlası olma yolunda gelişti ve çeşitlendi.

3-18 yaş arası öğrenciler için bir çok ülkede bir çok program mevcut. 3 yaştan itibaren olan programlara elbette öğrenciler aileleriyle seyahat ederek katılıyorlar. 8 yaştan itibaren öğrenciler gruplarla gidebiliyor. Bu gruplar genellikle 10 öğrencilik gruplar olup başlarında bir Türk grup lideri öğrencilere eşlik ediyor. 12 yaşından itibaren ise yurt dışında ki bir çok okul öğrencileri artık bireysel olarak kabul ediyor.

Haberin Devamı

Hemen hemen tüm diller ve tüm ülkeler için yaz okul programları mevcut. Bir öğrenci ya da veli yaz okuluna gitmek istediğinde öncelikle doğru programı seçmek için öğrenci ile mülakat yapılır. Dili yetersiz olan bir öğrenci dil eğitimi ağırlıklı bir yaz okuluna gönderilebilir. Ancak yabancı dili zaten iyi seviyede olan bir öğrenci için başka programlar bakmak doğru olur.

Danışmanı öğrenci ile yaptığı mülakat esnasında öğrenciden aldığı bilgiler ışığında yerleştirme yapar. Örneğin öğrenci ileride üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorsa ona bu süreçte yardımcı olacak IELTS, TOEFL hazırlık yaz okulları seçilir. Öğrenci bölümüne dahi karar verdiyse bu bölümlerle alakalı çok etkili yaz okulları bulunmaktadır.

Mimarlık okuyacak bir öğrenci için bir çok üniversitenin bünyesinde açtığı portfolyo hazırlık kursları ortalama 3 haftalık bir eğitim vermektedir. Ya da sağlık alanından eğitim alacak öğrenciler için pre medicine yaz okulları, ya da mühendislik okumak isteyen öğrenciler için STEM (science/fen , technology/teknoloji, engineering/mühendislik, mathematics/matematik) yaz okulları gibi bir çok alanda seçenek sunulmaktadır.

Ayrıca ileride Amerika da üniversite okumak isteyen öğrenciler için SAT hazırlık yaz okulları. Ya da Amerika da ki bir çok üniversitenin ziyaret edilerek kampüslerin tanındığı yaz okulu programları da çok ilgi görmektedir.

Yaz okulları hangi program seçilirse seçilsin öğrenciye çok faydası olan programlardır. Sadece dil ve eğitim gelişimi olarak değil aynı zamanda vizyon, bakış açısı, özgüven gibi konularda faydası tartışılmazdır. Ayrıca ilerleyen yaşlarda yurt dışında ki üniversitelere başvuruda bulunan öğrencilerin bir çoğu zamanında 2 hafta bile olsa yurt dışında eğitim almış öğrencilerden oluşmaktadır. Bunun nedeni yurt dışında alınacak eğitime karşı kafalarında oluşturdukları korkuların yerini güzel anılara bırakmasıdır.

Haberin Devamı

Yaz okulu programlarında son senelerde family programs (aile programları) çok yoğun talep görmekte. Bu programlarda aileler genellikle bir ev kiralayarak çocukları ile birlikte konaklarken. Çocukların yaşına uygun okullar ayarlanırken bir yandan da velilere de dil hazırlık programları ayarlanmaktadır. Aynı zamanda bazı yurt dışı okullar büyük kampüslerine öğrencileri aileleri ile birlikte kabul edebilmekteler.

Geçtiğimiz 2 yaz pandemi nedeniyle yaz okulları çok kısıtlı yapılmış ya da hatta bazı ülkelerde hiç yapılamamış olsa da bu sene yurt dışında ki okullardan gelen mailler tüm önlemlerin alındığı ve bu sene yaz okullarının yapılacağı konusunda. Bu nedenle eğitim danışmanları olarak bizler kayıtları almaya başladık. Umarım bu sene her şey yolunda gider ve sağlıklı bir yaz okulu ve yaz dönemi geçirebiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder