Tuğçe Erçetin Herkesin özlem duyduğu kişidir anne
HABERİ PAYLAŞ

Herkesin özlem duyduğu kişidir anne

Belli bir hikayeye gerek olduğunu sanmıyorum bu sefer. Çünkü "anne" denildiği zaman zaten başlıyor herkesin kendi hikayesi. Senin, benim, yani hepimizin hikayesi... Annesiyle yıllar boyu kucaklaşarak ömür geçirmiş çocuklar, annesini erken kaybetmiş ya da hiç birlikte hayatı paylaşamamış çocuklar.. Bir çocuğun hiç tanımasa da özlem duyacağı kişidir anne. Ben şanslı çocuklardanım, bu şansa sahip olamamış insanlar varken niye bu yazıyı yazdığımı da en son paylaşmak istiyorum. Bir de evlatlarını erken yaşta kaybetmiş anneler var ki işte yürek orada sızlıyor. Kiminin çocuğu ekmek almaya giderken hayatını kaybediyor, kimi işkencede, kiminin yaşı büyütülüyor ve ölümü isteniyor. Bazen politikadan uzak kazalarda ve türlü talihsizliklerden dolayı evlatlarını kaybeden analar, analarımız... Hepinize bizi var ettiğiniz için, üzerimizdeki tüm emekleriniz için teşekkür etmeli.

Haberin Devamı

Bu sefer benden..

Peki benim Annem?

Hangi hikayemizi yazayım bilemedim, o kadar çok ki. Çoğu mücadele içinde, eğlenceli, bazen üzücü ama bir sürü hikayemiz var annemle. Bu sefer kendi hayatımın en önemli kişilerinden olan annemi anlatmak istedim, yeterli olmayacak elbet ama hayatımdaki tüm hikayelerde bana bir şeyler öğrettiği için ve bugün o anılar sayesinde kendimi bulmaya çalıştığım için kısaca bahsedebilirim.

Minyon kadın ama güçlü.

Her zaman her şeyin içinde pozitif bir şeyler arayan, enerjisi hiç bitmeyen kadın.

Kırmızı rujdan vazgeçmez.

Mücadeleci ruhu sayesinde ailemizi bir tutan.

Kardeşi hastanedeyken bile bana "senin makalen vardı, istersen sen gelme benim için" diyen düşünceli annem.

En ufak sıkıntı veya huzursuzluk hissettiğimde hayatımla ilgili yanına koşarak gitmek istediğim, gittiğim anda göğsüne yaslandığım, kokusunu içine çektiğim kadın. Beni hiç bırakmayan ve hep dinleyen. Kimi zaman öğütler veren ve çokça eleştiren, ama hep bir nedeni olup bunları benim için söyleyen.

Yaptığım hataları yargılamayan ama doğruyu anlatmak için en çok çaba gösteren insan. Ne kadar çok arkadaşım olursa olsun, bu samimiyeti ve yardımı hiç bulamayacağımı biliyorum.

Haberin Devamı

Zaman zaman can sıkıntısından uyduruk şarkılarıma eşlik edip "fıttırı fıttırı" dansını bulan kadın.

Yorulsa, üzülse veya kızsa bile bir an bile benim iyiliğimi düşünmekten vazgeçmeyen. Hiç anlamıyorum bunu, bazen kızdırıyorum ama hala bir şekilde kalbi yumuşuyor, ben onu kırmış olmaktan dolayı mutsuz olsam bile o benimleyken hep mutlu. Gözümden akan bir yaş için dünyayı yıkabilecek gücü olduğuna inanıyorum. Hakkım yenildiği anda benden önce öne çıkan ve dik durmayı gösteren canım annem benim.

Tüm ömrünü bana adamış kadın!

Seni seviyorum, ben şanslı çocuklardanım, sayende kendimi güvenli hissediyorum. Keşke dünyada senden çok insan olsa, keşke bütün çocuklar bu sevgiyi hep yaşayabilse. Keşke bütün çocuklar gülse.. Bu şansı olmayanlar varken bu hayatta neden mi yazdım seni? Belki bir gün insanlar "senin gibi" olmaya çalışır ve belki biz gelecekte kendi çocuklarımızı ve diğer tüm çocukları mutlu ederiz. Bu dünya zalim, bu dünyada adalet ve özgürlük kazanmak çok zor ve hep çilesini çocuklar çekiyor. Belki bir gün seninki gibi bir emek ve sevgiyle yeniden kurarız düzeni...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder