Tuğçe Özcan 21.yy’da erkeklerin değişen güzellik algısı
HABERİ PAYLAŞ

21.yy’da erkeklerin değişen güzellik algısı

Güzellik çağlar boyu şekil değiştirerek evrildi. Gelişen teknolojiye, farklı toplumlara ve etnik özelliklere uyum sağladı. Hiçbir zaman tek bir güzellik algısı olmasa da, zaman bu algıyı dönüştüren en önemli etkenlerden biri oldu. Güzellik geçmişten bugüne peşinden çokça koşulan, sahip olmak için zaman, para ve emek harcanan bir olgu olarak önemini hep korudu.

Peki 21. Yüzyıl erkelerine göre güzelliğin tanımı nasıl değişti?

21.yy’da erkeklerin değişen güzellik algısı

POSTMODERN GÜZELLİK ANLAYIŞI

90’lı yıllar boyunca son derece popüler olan Supermodel fiziği bugünlerde yerini çok daha ayakları yere basan ve makul ölçülere bıraktı. 21. Yüzyıl erkekleri aşırı sıskalığı değil, orantılı ve sağlıklı görünen vücutları daha güzel buluyor. Hareketli 60’lar dönemindeki kıvrımlar hala populeritesini korurken, sıkı vücutların dozundaki fit ve feminen görüntüsü şuan için güzellik tanımında zirvede.

Haberin Devamı

Yani artık standart ölçülerin değil, uyumlu ve sağlıklı bedenlerin çağı. 1920’li yılların maskülen, düz belli, küçük memeli kadın tipleri bugün yerini daha yuvarlak hatlara ve feminen geçişlere bırakıyor. Yani günümüz erkeklerinin güzellik tanımında soluk ve cansız görünen sıfır bedenler değil, doğal kadınsı kıvrımların olduğu sağlıklı görünen orantılı vücutlar var.

‘’ÇAĞIN YENİ SEKSİLİĞİ DUYGUSAL ZEKA’’

21. Yüzyılda güzelliğin en önemli eşlikçisi duygusal zeka ve gelişmiş bir orta beyin. Günümüzün ayakları yere basan erkekleri artık fiziksel güzelliğe eşlik edecek genel kültür, sempatiklik ve zekaya önem veriyor. Yaşları ve eğitimleri birbirinden çok farklı olan 21 erkek ‘’Çok güzel olduğu için huysuz bir kadına katlanır mısınız?’’ sorusuna HAYIR yanıtını verdi.

21.yy’da erkeklerin değişen güzellik algısı

Bu durumda yaratıcılığınızın, nazeketinizin, hoşgörünüzün, hobilerinizin, sosyal zekanızın artık güzellik algısında fiziksel özelliklerinizin önüne geçebileceğini doğruluyor. Çevresi ile rahat iletişim kuran kadınlar, kusursuz fizikleri olan soğuk kanlı kadınlara göre daha çok beğeniliyor.

GÜZELLİĞİN GELİŞEN ÇAĞA UYUM SAĞLAMASINI ERKEKLER DE DESTEKLİYOR

Estetik Cerrahi bugün güzellik algısı konusunda hala çok bıçak sırtı bir konu. Çünkü günümüzün en yüksek teknolojiye sahip telefonlarına bile bakarsanız tasarımlarında müthiş bir sadelik var. Sadeleşmenin bu kadar talep gördüğü bir çağda, erkekler estetik operasyona değil ‘’abartılı görünümü’’ itici buluyor. Doğru yapılmış cerrahi ameliyatlar ya da dozunda makul işlemler ile yüzdeki doğallığı kaybetmeden de birtakım müdahaleler yapılabilir. Görüşlerini aldığımız farklı yaş gruplarındaki erkekler karşı cinsle ilgili selülit konusunun güzellik algısında artık önem teşkil etmediği konusunda da hemfikirler.

Haberin Devamı

21.yy’da erkeklerin değişen güzellik algısı

ÖZGÜVEN EN ÖNEMLİ AKSESUAR

Görsel olarak etkisi olduğunu düşünmeseniz de psikolojik olarak güzellik algısını kontrol eden önemli detaylar da var. Karşı tarafın jest ve mimiklerini kullanım şekli, konuşurken seçtiği kelimeler, yaydığı enerji, iletişim tarzı ve en önemlisi de özgüven. Yeni çağ beyefendileri özgüven konusuna tüm fiziksel avantajlardan farklı bakıyor ve bunu manevi güzelliklerle de tamamlanmasına önem veriyor.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğumuz dönemde sadeliğin önlenemez gidişatının da etkisi ile; duru cilt, az makyaj, beden ölçülerinin değil orantının ve sağlıklı görünümün ön planda olduğu vücut tipleri, doğallık çizgisinden çıkmadan yapılmış estetik müdahaleler, sıcak kanlılık ve kişisel özgüven 21. Yüzyıl erkeklerinin güzellik anlayışında öne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder