Tuğçe Özcan Bizim işimiz sizden biraz daha zor
HABERİ PAYLAŞ

Bizim işimiz sizden biraz daha zor

Şaşkınlığı üzerimizden atalı çok oldu. Şu an tedbir, önlem ve sakin kalmak dışında yapabileceğimiz en güzel şey: EVDE KALMAK.

Tabii siz olayları gelin bir de hamileliğinin 35'inci haftasında tüm hormonları zirvede çalışan bir kadının gözünden görün diyeceğim ama, en iyisi o pencereye hiç yaklaşmayın.

Hayat bizlere bir kez daha ’yarının ne sürprizler getireceğini’ göstermiş oldu. Düğünler, tatiller, izinler planlanırken meğer evren gizli gizli gülüyormuş bize.

Kimseyi korkutmaya gerek yok, ama hepimizin durumun ne kadar ciddi olduğunun farkına varmamız gerek.

Haberin Devamı

Bizim işimiz sizlerden biraz daha zor.

Öncelikle WhatsApp gruplarına attığınız hangisi doğru hangisi yalan belli olmayan onlarca felaket senaryosu ve videonun biz hamileleri ve doğal olarak taşıdığımız bebeği nasıl strese soktuğunu unutmayın.

Stres hem gebelik süreci, hem de anne karnındaki bebek için hiç de İYİ DEĞİL!

Lütfen marketlerde ihtiyacınızdan fazla şey satın almayın ve kasada dibimize kadar girmeyin. Araya mesafe koymak hepimiz için gerekli.

Lütfen eldiven, kolonya, antiseptik satın alırken bencil olmayın. Arkanızda bir annenin olabileceğini düşünün. Sosyal medyada bebek bezi bulamadığı için gözyaşlarına boğulan kadını düşünün. Şehrin diğer ucundaki markette 2 paket bez bulunca birini başka bir anne için bırakıp sadece tek kutu satın almıştı.

Anne adaylarının gerçekten alması gereken bazı temel bebek malzemeleri var ve neyse ki bunları online alışverişle satın alabilmek mümkün. Bizler alınması gereken bebek malzemeleri için bile alışveriş merkezine gitmezken, siz lütfen hala fütursuzca kafe ve dükkanlarda gezip orada çalışanların sağlığını da riske atmayın.

Süt veren annelerin stresle sütten kesilebileceğini unutmayın…

Ev ziyaretlerine gitmeyin, hele bebek ziyaretlerine ve hastanelere asla. Küçük bebeği olan bir kadını yok yere telaşa sokacak cümleler sarf etmeyin.

Tedbirli olmak sadece el yıkamak anlamına gelmiyor. Ağzından çıkan sözlere de dikkat etmelisiniz.

Dünya corona virüsle sarsılırken bu dünyaya bir bebek getirmek ne demek; inanın bu ruh halini size anlatmama imkan yok. Nasıl bir dünyaya bir can getiriyorum benim bile aklım almıyor. Ama her şeyin bitip, suların durulup güneşin yeniden parladığı ve sevdiklerimize doya doya sarılabileceğimiz gelecekte, bu günleri acı bir tebessümle hatırlayacağımız bir gerçek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder