Tuğçe Özcan Estetik trendleri mi? Geçiniz!...
HABERİ PAYLAŞ

Estetik trendleri mi? Geçiniz!...

Haberin Devamı

Renklerde sezonun öne çıkanları her sezon değişiyor. Kimi kurallara sıkı sıkı bağlı, kimi de benim gibi başına buyruk.

Makyajdaki trendler sıkı markajımda. Yüz kontürleri ile yapılan gölgelendirmeyi seviyorum. Özellikle burnun yan kanatlarına yapılan koyu renkli gölgelerle burnu daha ufakmış gibi gösterme hilesi favorilerimden.

Moda trendlerine bakmadan geçmem, ama kendi stilimden de taviz vermem. Beyaz basic tişörtler, yırtık jean ve stilettolar, blazer ceket ve tek parça siyah elbiseler, tek omuzlu üstler, kışın pencereli kazaklar, yazın baştan aşağı beyaz kombinler dolabımın vazgeçilmezleri.

Trend olan takı stillerine, oje sürme şekillerine, sosyal medya akımlarına, konu ve hashtag’lere, ayakkabılara hatta müzik gruplarına, filmlere bile varım. Ancak birkaç gün önce karşıma “2017’nin Estetik Trendleri” başlıklı bir haber çıktı.

Estetik trendleri mi? Geçiniz!...


NEDEN ESTETİĞİN TRENDİ OLMAZ?


Estetik operasyonlarda trend olmaz. Her yaşta mutlu ve başarılı sonuç için, doğal seçimler kişiyi daha mutlu eder. Yani genç bir kadın 450 cc meme hayali kuruyor olabilir, ama aynı memeyi 60 yaşında da taşıyacağını düşünmesi gerekir. Fazlaca küçültülmüş burunlarla birilerine benzemek “bir dönem için” kişiyi mutlu edebilir. Ancak kişi benzemeye çalıştığı kişiyle aynı yüz kemiklerine, aynı çene kavisine sahip olmadığını anladığında o burunu yeniden büyütme şansı olmaz.

Sırf trend diye bir işlemi bire bir kendine istemek, bu trendin değişeceği de göz önüne alınarak sağlıklı bir seçim olmaz.


TRENDDEN DEĞİL, YENİLİKTEN YANAYIZ


Estetik cerrahi sürekli kendini yenileyen bir alan. Dolayısıyla bu yenilikleri takip etmek, trend bir akım oluşturmak anlamına gelmiyor. Bazı işlemlerin bir süre sonra daha efektif versiyonları doğabiliyor.

Örneğin uzun yıllardır kullanılan meme protezleri önceden şeffaf ve dış yüzeyi pürüzsüzdü. Bugün içleri coheziv jel ile dolu olan ve dış yüzeyi pürtüklü protezler kullanılıyor. Yani anlayacağımız şekilde yazmam gerekirse, artık meme silikonlarını ortadan ikiye kesseniz bile içlerinden akan bir sıvı olmuyor. Tıpkı lokum gibi. Dış yüzeyleri pürtüklü olduğu için de içeride kas dokuya daha iyi tutunma sağlıyor. Şimdi de bu protezlere “poliüretan kaplı” modeller eklendi. Bu protezler de meme büyütme sonrası nadir olarak görülen kapsül riskini minimuma indiriyor.

Daha önceleri askılama yöntemlerinde kullanılan iplerin ömrü ortalama 1 yıl kadarken, şimdi silikon yapılı dinamik askılar ile bu kalıcılık 5 ile 10 yıl arasında değişiyor.

Ürünler kendini güncelleyince, başarı da işlemin etkisi de artıyor. Yani biz estetikte trendleri değil, yenilikleri destekliyoruz.


DÖNEMSEL POPÜLERLİK


Bir dönem popüler olup, sonradan unutulmaya yüz tutmuş işlemler uzun vadede mutluluk sağlamıyor.

Güzellik için uyum esas alınır. Bütünü bozarak, her uzva kendi cumhuriyetinin lideriymiş gibi davranmak bu uyuma ters düşüyor. Haliyle doğal olmayan yadırganıyor, göze batıyor.

Her şeyin ille de en büyüğü, en fazlası, dozu artmışı güzelliği oluşturmuyor.

Yani neymiş?

Estetikte trend olmuyor. Geçiniz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder