Tuğçe Özcan Gün 15: Kendini tekrar etme
HABERİ PAYLAŞ

Gün 15: Kendini tekrar etme

Haberin Devamı

Her sene aynı değişim rüzgarları ve yüksek motivasyonla giriyoruz yeni yıla ama daha günlerden 5 Ocak olmamışken her şeyin aynı seyirde devam ettiğini sürekli görmezden geliyoruz. Bugünkü yazımın mottosu sadece ocak ayının ruhu yenileyen enerjisini ortaya çıkarmak için değil, kişisel yol haritamızda marjinal bir hamle yapmak için yazılıyor. Konu ister aşk, ister iş isterse de sosyal hayat olsun; kendini tekrar etmek yerine bambaşka bir yola sapmaya cesaret edebilir misin?

Ben Boğa burcu kadınıyım. Benim yeniliklere adapte olmam çok zordur, kolayca güvenemem, güvenirsem kopamam. Bu benim törpülemeye çalıştığım sivri köşelerimden biri. Önce kendimde denedim bu yazdıklarımı, baktım ki gerçekten iyi geliyor ruha, farklı atmosferlerin hissi, sonra #21gündedeğişim yazı dizisine eklemeye karar verdim.

NERDEN BAŞLAYACAĞINA KARAR VER

Hayatta hepimizin bir yumuşak karnı var, bir zayıf yeri. Etrafınızdaki kişileri gözlemlerseniz onların en abartılı şekilde ortaya koydukları imaj, aslında onların üstünü örtmeye çalıştığı en zayıf yeridir.

Hepimizin bir olduğu kişi, bir de gösterdiği kişi var. Gösterdiğimiz kişi olmaya can atıyoruz biliyorum, ama aslında hepimiz ışıklar sönüp de gece başını yastığa koyduğu andaki kişiyiz. En güçlü görünmeye çalışanların acizlikleri, en sempatik imaj içinde olanların kibri ya da üzerini örtüp yokmuş gibi davrandıkları bastırılmış yönleri hayatın en olmadık anında “ben buradayım” diye gösteriyor kendini.

Sağlam bir adım atmaya çalışırken çoğunlukla tekrar ediyoruz kendimizi. Yeni hatalar yapmaya bile korkuyoruz, aynı hataları yapıp yapıp duruyoruz sürekli. Gelişmek için aynı kulvarlarda koşup duruyoruz. Bir şeyler yapıyoruz aslında ama, ezbere adımlar atarak boş durmuyor olmanın gönül ferahlığını yaşıyoruz. Bazen kendimizi kandırıyoruz sadece, farkına varıp da düşünmeye korkuyoruz.

Bu yüzden şimdi karar ver: Senin zayıf tarafın ne?

Herkesten köşe bucak gizlemek istediğin, attığın her adımda onun üstünü örttüğün güçsüz tarafını düşün...

Ve şimdi onun üstünü çizmek için artık kendini tekrar etme. Başkaları ne der diye bir hayat yaşama, bu filmin senaryosunu sen yaz. Oyuncularını kendin seç, filmin konusuna sen karar ver. Bu sıkıcı bir dram da olabilir, her saniyesi soluksuz izlenecek bir biyografi de. Ve kendine başrol verdiğin filmin gidişatını başka kalemlerin yazmasına izin verme.

Üzül, düşün, ağla, çalış, karar ver, harekete geç, kazan, harca, yaşa ve mutlu ol. Unutma her filmin mutlaka bir sonu olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder