Tuğçe Özcan Gün 19: Doğru ayakkabı ile zirveye yürü!
HABERİ PAYLAŞ

Gün 19: Doğru ayakkabı ile zirveye yürü!

Haberin Devamı


Eğer ayakkabının kullanılma amacının ilk icat olduğu yıllardaki gibi yürümeyi kolaylaştırmak olduğunu düşünüyorsanız, şimdiden çok şey kaybettiğinizi bilmenizi isterim.
Ayakkabılar kişisel imajınızın bir parçası, kombinizi öne çıkaran ya da onu söndüren bir detay ya da dışarıya vermek istediğiniz mesajın anlatıcısı olabilir. Doğru ayakkabı ile hem rahat hem de stil görünebilirken, yanlış ayakkabı ile en şık giysilerin bile üstü çizilir.

Marilyn Monroe’nun o meşhur “Pırlantalar, genç kızların en iyi arkadaşıdır” cümlesi, bence artık ayakkabılara uyarlanabilir. Şimdi ayakkabı konusunda kendimize bir çizgi belirlemeden önce, ufak bir detoks yapmayı öneriyorum.

Gün 19: Doğru ayakkabı ile zirveye yürü

Bütün ayakkabıları serin ortaya!

Dönem dönem bunu yapmayı çok seviyorum, eminim sizin için de çok keyifli ve işe yarar olacak. Tüm ayakkabılarınızı göz önüne serdikten sonra
- Uzun zamandır giymediklerinizi
- Çok sevip de “acaba bir gün giyer miyim” diye diye yıllardır el sürmeden dolap köşesinde beklettiklerinizi
- Sizi yansıtmadığını düşündüklerinizi
- Ayağınızı vuran ya da rahat etmediğiniz halde kıyamadıklarınızı hemen bir kenara ayırın.
Bu ayırdığınız şeyler sizin dolabınızda aylarca bir köşede unutulmuşken, başka biri için gerçekten çok işe yarar olabilir. Ayakkabılarınızın sayısını azaltmak size hem ekstra yer, hem de seçim
yapmada kolaylık sağlamış olacak.

Lostra Ciddi Bir İştir…


Kıyafetlerimizi yıkayıp ütülemeyi, paltoları kuru temizlemeye vermeyi, saçlara ve cildimize bakım yapmayı unutmuyoruz ama çoğu zaman ayakkabıların rutin bakımı için çok azımız Lostra salonlarını tercih ediyor.

Gün 19: Doğru ayakkabı ile zirveye yürü

İster spor, ister klasik olsun Lostra salonlarında yapılan doğru bakımlar gerçekten ayakkabıların ömrünü uzatıyor. Evde içine kalıp koyarak saklamak, belli aralıklarla ayakkabıları havalandırmak ve temizlik ve boyasını kendiniz yapmanız da bir seçenek. Ama en sevdiğiniz ve çok sık giydiğiniz ayakkabılar için Lostra’nın önemli bir iş olduğunu unutmayın.

Ayakkabın Sensin


Şimdi gelelim ayakkabı seçimlerin için önemli tüyolara…

- Satın alacağın her ayakkabının seni yansıttığını unutma. Sadece göze hoş görünüyor diye hiç tarzın olmayan bir ayakkabı satın alman, hem boşa verilmiş bir para hem de dolabında fazladan bir yer işgali demek.
- Ayakkabı satın alırken akşam saatlerini tercih edersen, bu saatlerde ayaklarının bir miktar şiş olabileceğini unutma.
- Rahatlık mı, şıklık mı arasında kalırsan eğer; lütfen dengeli bir seçim yapmaya çalış. Ne kadar şık olursan ol, rahat olmadığın bir ayakkabı içinde paylayamazsın.
- Ayakkabılarınızı kutuları içinde saklayın, böylece deforme olmazlar. Kutuların gördüğünüz tarafına içinde ne olduğu ile ilgili mutlaka bir not yazmayı unutmayın. Böylece her seferinde kutuyu açmanıza gerek olmaz.
- Stilettoların içine konulan şeffaf jel tabanlıklar yorgunluk hissini gerçekten azaltıyor. Denedim, onaylıyorum.
- Tokalı, taşlı ya da fazla süslü ayakkabılar için sade kombinler tercih etmek daha doğru olur.
- Yazın açık ayakkabı giymek için ayakların pedikürlü olması gerekiyor. Yoksa şık bir ayakkabı içinde duran sert topuklar, uzamış tırnak etleri ve bakımsız tırnaklar gerçek bir göz faciası oluşturabilir.

Gün 19: Doğru ayakkabı ile zirveye yürü

- Benim en kurtarıcı ayakkabı listem şöyle:
beyaz düz bir sneaker (tek parça elbiselerle iş yerinde çok şık, rahat ve basic bir görüntü elde edilebilir)
nude tonlarında stilettolar (sıradan bir jean ve beyaz tshirt kombini bile uçurabilir)
ve kışın olmazsa olmazı topuklu, kısa botie’ler (oversize kazaklarla çok seviyorum)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder