Tuğçe Özcan Mutluluk güzellik getirir, ama güzellik mutlu etmez!
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk güzellik getirir, ama güzellik mutlu etmez!

Bu yazımı lütfen dikkatle okuyun çünkü Güzellik kavramına ya da değişime yüklediğimiz anlamlara dair çok önemli bir ayrıntıya değiniyorum.

Mutluluk güzellik getirir, nokta.

Çünkü mutlu olan kişinin gözleri daha parlak, enerjisi daha yüksek, gülümsemesi daha içtendir. Mutlu olan kişi depresif olmaz, mutlu olan kişinin hayat enerjisi dışarıdan yansır. Her adımında ışık saçar. Haline, tavrına, edasına bu mutluluktan bir enerji yansır. Bu da onu güzel yapar.

Ancak güzellik her durumda mutluluk vermez.

Mutluluk güzellik getirir, ama güzellik mutlu etmez

Çünkü mutlu olmak sizin hayatı yaşama şeklinizdir. Bir nedene bağlı olarak oluşmaz ya da eksilmez. Mutlu olmak bir takım olaylar üzerine gelişen bir duygu durumu gibi görülse de, aslında kişinin yaşamı ele alış tarzıdır.

Haberin Devamı

Hayalini kurduğunuz değişme mutluluk yüklemeyin. Kilo verince ya da burun estetiği sonrası çok mutlu olacağınızı mı düşünüyorsunuz? Burun estetiği size çok daha konforlu nefes ve daha iyi görünen bir burun vaad eder, mutluluk sizin tercihinizdir.

Kilo verdiğinizde daha ince görünecek ve tartıda hafifleyeceksiniz. Ama sihirli bir değnek puff diye hayatınızı değiştirmeyecek.

Meme protezleri geldiğinde, kepçe kulaklar düzeldiğinde, istenmeyen yağlar vücudu terk ettiğinde kendinizi daha iyi hissedecek belki de daha özgüveni yüksek biri olacaksınız. Ancak ‘kusur aramak’ sizin vazgeçemediğiniz bir takıntınızsa kendinizde yine kusurlar bulacaksınız.

Bir operasyon ne kadar başarılı olursa olsun, hiçbiri %100 başarı vaat etmez. Çoğu zaman çıplak gözle fark edilmeyecek ufak tefek asimetriler baki kalır. Çünkü hepimiz yaradılıştan gelen asimetlerilerle dünyaya geliriz. Yüzümüzün her iki yarısı, iki kaşımızın pozisyonu, iki ayağımız, iki kulağımız, iki mememiz kısacası çift yaratılan her organ birbirinden milimetrik olarak farklıdır.

Bu farklara takılmayın, kusurlarınızı değil güzelliklerinizi görün. Karşınızdakileri eleştirirken empati yapın.

Mutluluk güzellik getirir, ama güzellik mutlu etmez

Hayal ettiğiniz tüm değişimler için ileri cerrahi yöntemlerin nimetleri bugün ayağımıza serilmiş durumda. Burun Estetiğinde Türk hekimleri tüm dünyadan çok çok daha ileride ve deyim yerindeyse dünyaya Burun Estetiği’ni Türk Hekimleri öğretiyor. Diğer estetik cerrahi operasyonlarında ise ülkemizin Sağlık Turizmindeki konumu sayesinde birçok ülkeden hem çok daha ileri düzeyde mesleki pratiğe, hem de (yurt dışına kıyasla) çok daha makul rakamlara sahibiz.

Haberin Devamı

Yani demem o ki güzel olmak zamanı olan, cesareti olan ve parası olan için ulaşılabilir bir durumda. Ancak bütün hayalleriniz için kozmetik ve plastik cerrahiye bel bağlamak hiç sağlıklı değil.

Değişime açık olun, ama kendinizi de her halinizle sevin…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder