Tuğçe Özcan Şimdi kendine, devirdiğin koca bir yılın hesabını ver
HABERİ PAYLAŞ

Şimdi kendine, devirdiğin koca bir yılın hesabını ver

Lütfen bu yazıyı okurken sadece ve sadece kendine dürüst ol. Koca bir yılı devirdin, hayallerin için ne kadar zaman ayırdın?

Ya da sadece kendin için neler yaptın bu yıl?

Yargılanmayı, eleştirilmeyi hiç düşünmeden, başkaları ne der diye hiç dert etmeden, gerçekten çok istediğin kaç şeyi hayata geçirebildin? Yoksa başka hayatlar ve başkalarının hayalleri için bu yıl da kendini görmezden mi geldin? Hiç istemeden kimlere evet demek zorunda hissettin?

Olmak istemediğin halde kaç yere, sırf başkaları mutlu olsun diye gittin?

Haberin Devamı

Şimdi kendine, devirdiğin koca bir yılın hesabını ver

Sevdiklerine ne kadar zaman ayırdın? Yoksa hiçbir zaman sonu gelmeyen ofis işleri için bu yıl da aileni ihmal mi ettin? Birileri daha çok zengin olsun diye, bu yıl da mı sen kendini tükettin? Oysa her dakikasından haz ve keyif alarak sevdiğin işi yapmak mümkünken, bu yıl da mı değişime cesaret edemedin?

Bu yıl kaç kere rüzgarın sesini dinleyebildin sakince? Ya da denizin kokusunu çekebildin ciğerlerine? Dalga seslerini duyarak hayal kurabildin mi? Gökyüzüne bakabildin mi? Bir ruh taşıdığının farkına varabildin mi bu yıl, yoksa yine bir makineymiş gibi davrandın kendine?

Sence gerçekten yemek yiyip, uyuyup, duş aldığında yaşamış sayılıyor musun? Bir ruh taşıdığını nasıl hatırlatmalı bedenin sana? Telefonunu bile he rgün şarj ederken en son ne zaman hatırladın ruhunun bataryasını?

Dostlarınla, ailenle ya da doğada kendinle yapayalnız ne kadar zaman geçirdin bu yıl? Hep yapmak istediğin ama hiçbir zaman adım atamadığın planların hala hayata geçemedi mi?

Hala yapabilirsin

Şimdi kendine, devirdiğin koca bir yılın hesabını ver

Bu sene de kilo verememiş, sigarayı bırakamamış ya da en büyük hayalin için adım atamamış olabilirsin ama bugün karar verip yarın yeni bir başlangıç yapmak senin elinde…

Hayat senin onu ele aldığın gibidir. Ona tıpkı bir hamur gibi sen şekil verebilirsin. Eğer istersen havai fişekler de patlayabilir, istersen bir tren katarı gibi her şey otomatiğe bağlamış gibi ruhsuz da devam edebilir.

Yeniliklerden ve değişimlerden korkma. Çünkü yeni yıl hepimiz için değişimlerin yılı olacak.

Keşke dediğiniz her şeyin eski yılda kaldığı ve kendinizden yepyeni bir sen ortaya çıkardığınız şahane bir 2020 olsun!...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder