Tuğçe Özcan Tatil en iyi çalışma zamandır
HABERİ PAYLAŞ

Tatil en iyi çalışma zamandır

Haberin Devamı

En sevdiğim yazarlardan biri olan Profesör Staffano D’anna kitabında “Tatil en iyi çalışma zamanıdır, kendi üzerinde” diyor. Şimdi önümüzde gerçekten “kendi üzerimizde çalışmak” için şahane bir bayram tatili varken, gerçekten kaç kişi tatil dönüşü iş hayatına mental ve fiziksel olarak rahatlamış ve dinlenmiş olarak geri dönecek çok merak ediyorum.

Tatil denildiği zaman sıklıkla anladığımız şey güneş yanıkları, tüm gün uyuklamak ya da alışveriş merkezlerinde tur atmak üzerine. Oysa tatil ruhunuzu kemiren bütün negatif durumlardan temizlenmek ve yaratıcılığınızı tetiklemek için mükemmel bir fırsat!

Yavaşlayın

Hayatımızı her zaman hızlandırılmış bir şekilde yaşıyor olmamız, sanırım günlük hayatın bize dayatmış olduğu rutinlerden biri. Sürekli bir yerlere yetişme telaşında, sürekli bir işleri aceleyle tamamlama derdindeyiz. Yavaşlamadan kendimizi duyamayız. Tatilde nerede, kiminle olursanız olun lütfen biraz yavaşlayıp derinlerdeki seni dinlemeye çalışın. İç sesinizin size söylemeye çalıştığı şeyler olabilir.

Küçük Motivasyonlar

Zor işlerin hakkından gelebilmek için, içsel deponuzda yeterince güzel şeyi stoklamış olmanız gerekir. İçeriği her ne olursa olsun ruhunuza iyi gelen insanları, filmleri, müzikleri, yazarları ve eylemleri hayatınıza daha çok dahil etmelisiniz. Açık havada zaman geçirmek, oksijene hasret kalmış plaza çalışanlarının bünyesinde harikalar yaratabilir.

Listeleyin

“Söz uçar, yazı kalır” lafı, boşa söylenmemiş. Yazdığınız her şeyin hayata geçme olasılığı, yazmayıp zihninizin bir köşesine attıklarınızdan daha fazla. Tatil öncesi size mutlaka bir liste yapmanızı öneriyorum. İster tatilde yapılacaklar listesi olsun, ister hayatınızda değiştirmek istediklerinizin listesi, isterseniz de hayatınızdan çıkarmak istediklerinizin listesi.

Deniz havası iyi gelir

Ciğerlere biraz deniz havası çekmek için ille de bir sahil kasabasında tatile çıkmaya gerek yok. Vapurla karşı kıyıya geçmek bile açık algılar için kısa ama ruhu dinlendirici bir mola olabilir. Açık hava yürüyüşleri, gün batımında içilen kahveler, çalışırken zaman bulamadığınız herşey için gün içinde oluşturacağınız kısa molalarla uzun vadede planlarınızı hayata geçirebilirsiniz.


İyi Yaşam mental bir arınmayla başlar

Biz genellikle “sağlıklı yaşam” kavramını haşlanmış brokoli yemekten ibaret sanıyoruz. Elbette ne yediğimiz, nasıl biri olduğumuz kısmında oldukça etkili. Ama zihnin de arınmış ve rahatlamış olması sosyal hayat ve iş yaşamındaki performansımız için çok önemli.

Arınmış bir zihin için tek yol meditasyon değil. Kendinizi tanıyın, size neyin iyi geldiğini keşfedin. Kulaklıkla en sevdiğiniz şarkıyı dinlerken kısa bir yürüyüşe çıkmak bile, hem sizi kendinizle baş başa bırakacak hem de bünyenizdeki stres seviyenizi düşürecektir.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder