Tuğçe Özcan Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar
HABERİ PAYLAŞ

Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar

Magazinde sıkça karşınıza çıkan ünlü yüzlerden kimileri var ki gerçekten de yaşlandıkça sanki Benjamin Button misali yılları geriye sarıyor gibiler. 10 yıl önceki resimlerine bakınca şuan ki halinden daha yaşlı göründüğünü düşünüyoruz. Şu sıralar benim bu anlamda ışıltısına en çok hayran kaldığım isimlerden biri hiç şüphesiz Ajda Pekkan diğeri ise Seda Sayan.

Ajda Pekkan’ın yıllardır nasıl bir disiplin içinde yaşadığını tahmin etmek hiç zor değil. Sporu, beslenmesi her zaman dakika dakika planlanan Süper Star’ın yıllarca televizyon makyajı altında kalan cildini çok büyük bir özenle koruduğunu biliyoruz. Zaten Süper Star gündelik hayatta artık ‘sade şık’ bir stil içinde. Ajda Pekkan’ı sosyal medyadaki en rahat Jean pantolonu, spor ayakkabıları ve güneş gözlükleri ile sadeleştirdiği kombinleri ile görüyor ve her haline binlerce kez hayran oluyoruz.

Haberin Devamı

Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar

Seda Sayan’da ise durum farklı değil. Kendisi disiplin kelimesinin vücut bulmuş hali gibidir. Çekimi biter bitmez tüm yüzünü yıkayıp tertemiz yapmadan ve nemlendiricisini sürmeden kanal binasından ayrılmadığını çok iyi bilirim. Cildinin kıymetini bilir. Seda Sayan yaptırdığı hiçbir işlem ve müdahaleyi gizlememişti, hatta hatırlarsanız alt göz kapağı estetiği sonrası şiş gözlerle bile canlı yayına çıkmış ve iyileşme sürecinde olduğunu büyük bir özgüvenle sevenlerine duyurmuştu. Seda Sayan’ın adeta mermer bir heykel gibi görünen kusursuz cildi için çok özenli bakımlar yaptırdığını tahmin ediyorum. Sigarasız yaşam, doğru beslenme, güneşten koruma, düzenli cilt temizliğinin yanında mezoterapilerin ve dolgu botox gibi medikal işlemlerin de desteğini alınca yıllara meydan okunabilecek bir görüntü elde edilebiliyor.

Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar

Yani demem o ki sevgili okur, hiçbir şey tek bir krem sürmekle mümkün olmuyor. Yıllarca ve yıllarca emek vermek, özen göstermek gerekiyor. Doğru beslenmek, sigaradan uzak kalmak gerekiyor. Uykuna dikkat etmek ve yeterli miktarda su içmek gerekiyor. Makyajı yapmaya gösterilen özeni, onu temizlemek için de göstermek gerekiyor. Güneşten, stresten ve kötü havadan uzak durmak ve mutlaka düzenli olarak cilt temizliği yaptırmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Kar kış demeden, kilo vermek için değil iyi yaşamak için spor yapmak gerekiyor. Spor yapmak vücudun maksimum oksijen kapasitesini arttırır. Dolayısıyla genç kalmanın ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın baş koşullarından biri spor yapmaktır.

Peki tüm bunlar yaşlılığın etkilerini durdurmak için yeterli mi?

Elbette değil. Çünkü genç görünmek için 2 önemli etken var.

1- Cilt kalitesi

2- Cilt gerginliği

Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar

Cilt kalitesi tamamen ona nasıl davrandığınız ve ne ile beslediğinizle alakalı. Çok fazla güneş hasar almış ciltler çok daha erken ve derin kırışıklıklara sahip olur. Ne yazık ki birçok kadın güneş koruyucusunun önemini 30’lu yaşların sonunda anlıyor. Nemlendirmek ve beslemek için sadece krem sürmek yeterli değil. Çünkü cilt bir bariyerdir ve altına hiçbir şey geçirmez. Nem dolguları, mezoterapiler ve cilt altına enjekte edilen vitamin kokteylleri cildi en derin katmanından besliyor. Ama ne yazık ki, yaşlanmanın ve yerçekiminin etkilerini durdurmuyor.

Haberin Devamı

Cilt gerginliği içinse yapılacak şey sadece cerrahi çözüm. Cildimizi de bir kumaş gibi düşünün. Kumaşın daha gergin ve sıkı görünmesi için onu temizlemek yeter mi? Hayır, kumaşı kesip daraltmak da gerekir. Bunun da cerrahi sözlükteki karşılığı Yüz Germe’dir.

Yaşlandındıkça gençleşen kadınlar

Yüz Germe Ameliyatı aslında tam da 40 ve üstü yaşlarda olmasına rağmen aynada kendini zinde, genç ve canlı hisseden hayata bağlı kadınlar için doğru bir işlemdir. Bu işlem gıdıdaki, alt yüz bölgesindeki, yanaklardaki ve çene köşelerindeki sarkmayı düzeltir. Eğer bir de cilt kaliteniz iyiyse işte yaşınızdan 20 sene daha genç görünmek mümkün olur.

Ekranda güzelliklerine ve yıllara meydan okuyan gençliklerine hayranlıkla baktığımız Seda Sayan ve Ajda Pekkan bunun için inanın maddi manevi çok ciddi emek veriyor ve meyvelerini de topluyorlar. Bugünkü ışıltılarına ne tek bir krem sürerek, ne de bir Botox iğnesi ile sahip oldular. Fit görünen vücutları ve ışıldayan ciltleri yıllarca verdikleri emek ve bu işe adanmış disiplinleri sayesinde oldu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder