Tuğçe Özcan Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı
HABERİ PAYLAŞ

Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı

Kara kışı geride bıraktık da, iyi mi yaptık bilemedim. Havalar ısındıkça, akıllar hep sahil kesimlerinde. Neredeyse bütün çevrem “tatile çıkanlar / tatile çıkanların paylaşımlarını takip edenler” olarak ikiye ayrılmış durumda. Euro’nun alıp başını gitmesiyle makul fiyatlara dört dörtlük tatil yaptığımız Yunan Adaları uzaktan bize el sallamakla meşgul. Bahar yorgunluğu geçti mi, Ramazan kiloları verildi mi bilemem ama şimdi size bu yaz değil her yaz unutmamanız gereken 7 önemli güzellik tüyosunu paylaşıyorum

Haberin Devamı

Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı

1- Bronzlaşmak isteyen erken yaşlanmayı kabul eder!

Bronzluk aslında cildin “ben güneşe doydum, yeter” diyerek pigmentlerini kendini korumak için cilt yüzeyine çıkarmasıdır. Yani aslında bir cilt ne kadar bronzsa, o kadar hasar almış demektir. Bu nedenle bir güzel yağlanıp, bronz teniyle salınmak isteyenler daha erken yaşlanmayı ve cilt karışmasını da unutmamalı.

Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı

2- Suyu içmeyi unutan, cildini de kurutur!

Sıcak havalarda vücudumuzun sıvı ihtiyacı artıyor. Eğer tükettiğiniz su miktarına dikkat etmezseniz hem cildinizde kuruma, hem de kilo artışı görülebilir.

3- Meyve tüketiminde porsiyonlara dikkat!

Yaz meyvelerine bayılıyoruz evet! Karpuz, çilek, kiraz, erik, kavun, kayısı, böğürtlen. Özellikle kırmızı meyveler yüksek oranda antioksidan içerir. Karpuzda yüksek oranda su vardır. Kavun ise cilt ve bağırsaklar için faydalıdır. Ancak bu şahane yaz meyvelerini tüketirken, aşırıya kaçarsanız fazla miktarda şekeri bünyenize almış olacağınız için kilo almak kaçınılmaz olabilir.

Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı

4- Deniz suyu tırnaklara ve cilde iyi gelir!

Tatile giderken elde ve ayaktaki ojelerinizi silerseniz, deniz suyunun tırnaklarınızdaki sararmalara ne kadar iyi geleceğini göreceksiniz. Ayrıca tuzlu su sivilcelerinizin kurumasına da yardımcı olabilir. Özellikle çeşitli nedenlerden dolayı sırtta oluşan sivilce problemi, yazın biraz denizde yüzme ve kontrollü bir güneş teması ile oldukça azalabilir.

5- Yazın kilo vermek daha kolaydır!

Eğer birkaç kilo fazlanız varsa, işte ondan kurtulmak için en doğru zaman. Sıcak havalarda vücut kendi ısısını yükseltmek zorunda olmadığı için yağlanma modunu kış mevsiminde olduğu gibi yüksekte tutmaz. Ayrıca akşamları açık havada yürüyüş için kendinize çok iyi fırsatlar yaratabilirsiniz. Doğru bir diyet, egzersiz ve bol su tüketerek bu mevsimde kilo vermek daha kolaydır.

Haberin Devamı

6- Doğru Güneş Koruyucu hangisi?

Kadınlar artık cilt lekeleri konusunda çok bilinçli, erkenden yaşlanmamak için yüzlerine güneş koruyucu sürmeden evden çıkmıyorlar. Ama bunca marka ve çeşit varken hangi koruyucuyu seçmek gerek?

Güneş koruyucuları ikiye ayrılır: kimyasal bariyer içerenler ve fiziksel bariyer içerenler

Yazın unutulmaması gereken 7 güzellik kuralı

Titanyum gibi fiziksel bariyer içeren koruyucular, diğerlerine oranla daha iyi bir güneş koruması sağlar. Peki, ikisini nasıl ayırt edeceğiz?

Çok basit, sürdüğünüz zaman cilt yüzeyinde kalın ve bembeyaz kalan, dağılması zor olan koruyucular titanyum gibi fiziksel bariyer içeren koruyuculardır.

7- Şapkasız çıkmayan MFO’ye kulak verin!

MFO grubundan Mazhar Alanson’un dillere pelesenk olmuş “Şapkasız Çıkmam Abi” sözü yazın, “cilt lekeleri benden uzak dursun” diyenlerin de felsefesi olmalı. Şapkalar sadece koruma sağlamaz, aynı zamanda en sade yaz kombinlerinizi bile bir anda çarpıcı hale getirir. Hele ki tatilde plajlarda, şapkasını yanından ayırmayanlar cilt koruması için bonusu kapar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder