Uğur Alkapar 2020 model Mungan
HABERİ PAYLAŞ

2020 model Mungan

Murathan Mungan’ın ‘2020 Model’ adlı albümü, yazdığı sözlerden oluşan eski ve yeni şarkıları bir araya getiriyordu. Birbirinden ünlü isimlerin o güzelim Mungan şarkılarını söylediği albüm, birkaç şarkısı hariç, Spotify’da en çok izlediklerim arasına girmişti. Tam olarak bu albümün konseri olmasa da ‘Murathan Mungan Şarkıları Senfonik’ konseri 19 Eylül’de Vadi Açıkhava’da gerçekleşecek. Kalben, Derya Köroğlu, Gülden Karaböcek ve Ceylan Ertem’i aynı sahnede buluşturacak olan gecede sadece albümden şarkılar yok.

Haberin Devamı

Yeni Türkü Külliyatı’nın ayrılmaz parçaları olan Maskeli Balo, Telli Telli, Eskiden, Çember, Fırtına, Aşk Tesadüfleri Sever, Nilüfer, Olmasa Mektubun, Aşk Yeniden gibi ezbere bilinen Murathan Mungan imzalı şarkılar senfonik düzenlemelerle seyirciyle buluşacak. Üzüldüğüm tek şey albümün bence en güzel şarkısı olan Aylin Aslım ve Ah Kosmos imzalı ‘Gidiyorum’u o gece dinleyemeyecek olmak.

2020 model Mungan

Gurme dondurma

Yaz gelince hepimizde bir dondurma deliliği başlıyor. Ben paketli dondurmalar yerine küçüklüğümüzde pastane dondurması dediğimiz türleri tercih ediyorum açıkçası. Ama yeni keşfettiğim Pernigotti bu ön yargımı kırdı. Adından da anlaşılacağı gibi dondurma konusunda otorite olan İtalya’ya ait bir marka.

İçinde bitkisel yağ, trans yağ, glukoz, kimyasal aroma ya da renklendirici yokmuş. Doğal malzemeler kullanılarak yapılan dondurmaların lezzeti de bir başka oluyor. İlaç, gıda ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Toksöz Holding’e ait Sanset Gıda’nın ülkemize getirdiği marka gurme dondurma denemek isteyenler için şahane bir seçenek.

Ödül töreninde defile

Geçtiğimiz günlerde Suda Tur Gemisi’nde Tuğçe Sarıkaya Dağıstan tarafından Zirve ve Kariyer Ödül Töreni düzenlendi. ‘Türkiye’nin En İyi Termal Ürünü Ödülü’ Lady Thin firmasının oldu. Ece Gürsel ve Gökay Kalaycıoğlu’nun sunduğu törene iş, sanat ve sosyeteden birçok ünlü isim katıldı.

Konukların sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyduğu törende bir de defile düzenlendi. Koreografisi Asil Çağıl tarafından yapılan defilede Sevil Uyar, Derya Ekşioğlu, Türkan Geyik, Yanita Schmidt, Jenya Krivenko ve Seviye ikbal Tulgar gibi taçlı güzeller podyuma çıktı.

Haberin Devamı

60 saniyelik solo

Red Bull 60 Second Solo ile müzisyenler hiçbir edit ya da efek tolmadan yalnızca 60 saniye içinde enstrümanlarını adeta ‘konuşturuyor’. Doğaçlamanın başrolde olduğu #60secondsolo kapsamında düzenlenen serinin son konuğu ZeN ve BaBa ZuLa gruplarıyla tanınan usta müzisyen Murat Ertel oldu.

Son dönemdeki müzik serüvenini de aktaran Ertel “Doğaçlama bence müziğin özü ,gerisi makyaj, ticari ve çirkin kaygılar içinde belirli formül arayışalrı. O ilk yaratım anının büyüsünde kayboluyorum. Bir dakikalık solo fikrine bayıldım, parıl parıl bir fikir, çalması da çok keyifliydi” dedi.

2020 model Mungan

8 çeşit lahmacun

İrfan Usta diye bir lahmacuncu var, bilmiyorum hiç denediniz m?i Kozyatağı, Pendik, Beşiktaş, Ataşehir ve Ankara’dan sonra Bulgurlu’daki tarihi Feraye Köşkü’nde de bir şube açan İrfan Usta’nın özelliği 8 çeşit lahmacun yapması. Vejetaryenler ve veganları da unutmayan İrfan Usta yaptığı vegan lahmacun ile dikkat çekiyor.

Sadece lahmacun ve pide yok. Kebaptan dönere, içli köfteden çiğköfteye şahane seçenekler mevcut. Sütlacı ise yemeye doyamayacağınız türden. Hem hafif hem lezzetli. Kendi üretimleri olan katmer ve kadayıf tatlısı da harika.

Haberin Devamı

Buldan'ın mirası

Babam Denizli, annem Buldanlı. Çocukluğumun önemli bir kısmı Buldan’da anneannemin yanında geçti. Uzun zamandır gidemesem de bir tarafım hep Buldan’da. O nedenle online satış sitelerinde karşıma tekstil markası Buldan’s çıkınca heyecanlandım.

Çünkü peştamal, bornoz, nevresim, elbise tasarımları sadece Buldan’ın efsane bezlerinin hakkını vermiyor, aynı zamanda tasarımları ve modern çizgisiyle de dikkat çekiyordu. Buldan’s markasının sahibi Dönmez Tekstil “Geçmişimizden aldığımız dokuma kültürünü modernize ederek her yıl dünya trendlerine ve pazarın ihtiyacına göre koleksiyonumuzu yeniliyoruz” diyor.

O kültürü çok iyi biliyorum. Sokaklarında yürürken duyacağınız dokuma tezgahı sesleri, alçak duvarlı bahçelerin içinde yeni boyanmış, suları damlayan, kuruması için asılmış iplikler Buldan’ın özetidir. Yüzlerce yıllık bu geleneğin üretimi olan kaliteli ürünleri doğru şekilde pazarladıkları için Buldan’s markasına şapka çıkarıyorum. Kendilerini Instagram’da bulabilirsiniz.

Yaşam merkezi

Avrupa yakasında lüks alışveriş merkezleri arasındaki rekabet gittikçe büyürken Emaar Square Mall Anadolu tarafında alanında tek. Bunun avantajlarını kullanarak bir yaşam merkezi haline gelme konusunda ciddi adımlar atan Emaar restoranlarıyla da dikkat çekiyor.

Bildiğimiz birçok restoran zinciri zaten çoktan burada birer şube açtı. Adını Harbiye’nin arka sokaklarına gizlenmiş bir hamburger cenneti olarak doğmasından alan Zula’nın, Emaar Square Mall’de açılan yeni şubesi ile konuklarını ağırlamaya başladığını yazmıştım. Özündeki lokal yemek kültürünü, modern bir şekilde yorumlamasıyla ünlü İstanbul’un en çok tercih edilen mekanlarından Cantinery, yeni konsepti ile Emaar Square Mall’da açtığı en son şubesi Cantinery at the Square’de daha pop, daha dinamik ve daha kompakt bir konseptte müdavimlerini etkilemeye devam ediyor.

2020 model Mungan

Özel yemekleri, imzalı kokteylleri ve Fransız kahvaltısı ile ünlü şehrin gözde mekanlarından Hudson, imza niteliğinde lezzetleri, servis kalitesi ve aktiviteleri ile şimdi de Emaar Square Mall’da fark yaratmaya devam ediyor. Tadından vazgeçilemeyen enfes lezzetler, Hudson’ın etkileyici menüsünde yer alıyor. Hayal Kahvesi, Big Chefs, Suvla ve The Galliard ise Emaar’ın aklıma ilk gelen diğer markalarından. Burada her zevke hitap eden mutfak bulmak mümkün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder