Uğur Alkapar 2021 magazini
HABERİ PAYLAŞ

2021 magazini

İyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geride kaldı. Hayatın zorluklarından kısa bir nefes almak için sık sık kendimizi magazine verdik. Ünlülerin sevinçlerine ortak olduk, acılarına biz de üzüldük. İşte 2021’den akılda kalanlar...

YILIN BOŞANMASI

Sıla ile Hazer Amani de bu daldaki güçlü adaylarımdan biri olsa da birinciliği Necati Şaşmaz ile Nagehan Kaşıkçı aldı. Çiftin 2.5 yıl süren çekişmeli davası sonunda mayısta karara bağlandı.

2021 magazini

YILIN EVLİLİĞİ

Magazin tarihimiz aslında ikinci kez aynı kişiyle evlenen ünlüler açısından zengin. Bu listeye 2019’da boşanan şarkıcı Sinan Akçıl ile oyuncu Burcu Kıratlı da eklendi. Çift geçen şubatta ikinci kez evlendi.

Haberin Devamı

2021 magazini

YILIN AŞKI

Pop dünyasının aşk hayatı en hızlı kadınlarından Sıla, Ahmet Kural ile yaşadığı olaylı ayrılığın ardından vakit kaybetmeden Hazer Amani ile evlenmişti. Ondan boşandıktan sonra da pek ara vermeden mayısta İlker Kaleli ile sevgili oldu. O zamandan beri havada aşk sözcükleri uçuşuyor.

2021 magazini

YILIN KAVGASI

Özcan Deniz ile Feyza Aktan boşandı ama mahkeme süreçleri bitmek bilmedi. Eski çiftin kavgaları yaptıkları sosyal medya açıklamalarıyla, Özcan Deniz’in paylaştığı görüntülerle şiddetli bir şekilde sürdü. Özcan Deniz oğlu Kuzey için açtığı velayet davasını kaybetti.

2021 magazini

YILIN SKANDALI

Mehmet Ali Erbil bu kategoriyi tek başına doldurdu. Önce Seda Sayan ile atışması ve Sayan’ın Erbil’in eski hizmetçisine tecavüz ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Sonra şarkıcı Ece Ronay’ın Erbil tarafından taciz edildiği iddiası da bu yılın unutulmaz skandalıydı.

2021 magazini

ŞAŞIRABİLİRSİNİZ

Müzik dinliyorsanız Türkiye’de artık hip-hop tarzına kayıtsız kalmak mümkün değil. Neredeyse popçulardan daha fazla üretim yapıyorlar. Çok da iyi işler çıkıyor. ‘Yalan Dolan’ şarkısıyla tanıdığımız ATE şimdi de ‘Yeniden’ adlı bir şarkı ile karşımızda. Biraz depresif olsa da altyapısıyla, melodileri ve sözleriyle türünün çok iyi bir örneği. Hip-hop sevmiyorsanız bile bir dinleyin. Şaşırabilirsiniz.

2021 magazini

DEV KADRO

Müziğin yıldız isimleri Sertab Erener, Edis ve Zeynep Bastık, Getir’in hem yeni reklam filminde rol aldı hem de jingle’ını seslendirdi. Bu isimler dün akşam da Zeynep Bastık’ın YouTube kanalında yayınlanan yılbaşı özel programında bir araya geldi. Gerçekten dev bir kadro olmuş. Marka kim bilir ne kadar para döktü!

Haberin Devamı

İSTANBUL’DAKİ ANTEP

Alibeyköy’deki Beyzade Künefe Gaziantep lezzetlerini hak ettiği şekilde İstanbul’da sunuyor. Bir kere verdikleri Antep kahvaltısı mükemmel. 18 çeşit ürün bulunan bir serpme kahvaltı servis ediyorlar. Her şey gastronomi eğitimi almış ustaların elinden çıkıyor, kontrolünden geçiyor.

Can alıcı nokta ise tatlıları. 20’den fazla künefe, 10 çeşit kadayıf ve baklava Antep’ten geliyor. Ben çok tatlıcı değilimdir ama o çıtır çıtır baklavayla bir parmaklarımı da yedim. Beyzade lezzeti için Alibeyköy’e gitmeye üşeniyorsanız evlere servis de yapıyorlar.

MASLAK’TA CANLI MÜZİK

İstanbul’u saran canlı müzik ateşine artık ağırlığıyla bilinen otel restoranları bile kapıldı. Hilton İstanbul Maslak’ta Cuma cumartesileri coşku dolu geceler yaşanıyor. Otelin restoranı Zaxi’de kurulan sahnede çok iyi performanslar gerçekleşiyor. Zaxi’nin menüsünde otelin de şefi olan Arif Kemal Doğan’ın imzası var. Arif Şef’in gastronomi konusunda bilgisi deneyimi tartışılmaz.

Haberin Devamı

u da menüye yansıyor doğal olarak. Müzikli gecelerde ise mezelerle başlayıp ara sıcak ve tandırla devam eden harika bir fiks menü var. Diğer bildiğiniz fiks menüleri unutun, burada size sunulan her tabak fine dining titizliğiyle hazırlanıyor.

Genelde cumaları Buzuki Orhan, cumartesileri Erdinç Erişmiş sahnede olsa da biz geçen cumartesi Çağlar Ökten’in sahnesini yakaladık. Kendisi sesiyle, yeteneğiyle gerçekten sahneye yakışıyor. Seda Sayan’ın da verdiği destekle o gece Zaxi tamamen doluydu. Çağlar Ökten söyledi, Seda Sayan masaları tek tek dolaşarak coşturdu. Unutulmaz bir geceydi.

2021 magazini

MÜDAVİM MEKANI

İstanbul’un sen sevdiğim yanı çok göze çarpmayan sokaklarda, kıyıda köşede kalmış binalardaki meyhaneler. Bu müdavim mekanlarına sadece belli çevreler gidiyor. Oralarda buluşuluyor, içiliyor, sohbet ediliyor. Politikaya giriliyor, ülke kurtarılıyor. Gecenin sonunda da birbirlerine sarılıp mutlu mutlu evlerine gidiyor insanlar.

Beşiktaş’taki Haco Hanım’ın meyhanesi işte tam öyle bir mekan. Çarşı’nın Barbaros’a bakan tarafında teraslı bir binanın 4’üncü katında. 8-10 masalı şirin bir restoran. Müthiş bir Boğaz manzarasına sahip. Ortam da aynı yukarıda tarif ettiğim gibi. Sahibi Hatice Karakuş’un eşinin dostunun geldiği, masadan masaya sohbet edilen hoş bir ortam.

Ama merak etmeyin, Hacer’i tanımadan gitseniz bile kısa sürede tanır, aynı gece oranın müdavimi olur, sohbetlere siz de katılırsınız. Haco’nun yemekleri de benden tam puan aldı. Mezeler özenli. Sıcaklar lezzetli. Balık ise Boğaz’daki meşhur deniz ürünleri lokantalarıyla yarışır. Beşiktaş’ta keyifli bir gece geçirmek isterseniz Haco Hanım’ın Meyhanesi’ni denemelisiniz.

2021 magazini

SÜRPRİZLİ BİR KULÜP

Geçen hafta İstanbul’da Fransız revülerini aratmayan bir kulüp açıldı. Ama ne Boğaz hattında, ne Nişantaşı’nda ne de moda olduğu üzere Maslak’ta. Görkemli mimarisi, çarpıcı sahne şovları ve şıkır şıkır ambiyansıyla kapılarını açan Switch, Süleymaniye’de! Dr. Alper Yüksel’in 50 milyon TL yatırımla açtığı mekanın marka danışmadı Ergun Yıldız. Switch’in dansçılardan oluşan 16 kişilik bir şov ekibi var.

Açılışta da Hande Yener sahneye çıktı. Sahne ise teknolojinin son olanaklarından yararlanarak inşa edilmiş. Yani işin eğlence kısmı tamam. Lübnan ve Akdeniz mutfağından izler taşıyan menü hem a la carte hem de fix seçeneği sunuyor. Switch’in bu semtte açılması bence Batılı turistleri müşteri olarak hedeflemesinden kaynaklanıyor. Ancak bu tür bir eğlence sadece turistlerin değil, değişikliğe aç İstanbulluların da çok ilgisini çekecektir. Switch’te muhtemelen çok kozmopolit bir kitle göreceğiz.

2021 magazini

BAĞIMLILIK YAPAR

Ne yazık ki hamura bayılıyorum. Bu tutkumdan vazgeçemiyorum. Hamurun en güzel hali de börek! Çok börekçi var ama geçtiğimiz günlerde son dönemin en iyi böreğini Bülent Börek’te yedim. 350 tane şubesi arasından Bomonti şubesi bana çok yakın. Bu börek için “Hamurunda sevgi var. Peynir uzadıkça uzar.

Görüntüsü iştah açar” deniyor. Vallahi dedikleri kadar varmış. İçinde üç çeşit peynir var. Çıtır hamurun içinde uzayan işte o peynirler. ‘Lezzet-i Ala’ diye de bir slogan bulmuşlar. Gerçekten çok ala bir lezzet. Uzun lafın kısası bu börek bağımlılık yapıyor.

2021 magazini

MUTLULUK KONSERİ

Avrupa’da, özellikle Viyana’da verilen yılbaşı konserleri meşhurdur. Orkestralar klasik müziğin popüler parçalarını çalar. En neşeli aryalar, marşlar seçilir programa. Dinleyiciyi mutlu etme, gülümsetme amaçlı organizasyonlardır. Limak Filarmoni Orkestrası’nın 24 Aralık’ta Lütfi Kırdar’da verdiği yeni yıl konseri de öyle tatlı, şeker bir konserdi. Kurala uymayan tek şey Murat Karahan’ın seslendirdiği bazı parçalarla bizi duygulandırması oldu.

Şef Francesco Ivan Ciampa yönetimindeki Limak Filarmoni Orkestrası, tenor Murat Karahan ve soprano Anna Pirozzzi’ye en güzel aryalarda eşlik etti. Hep bildiğimiz ya da kulağımıza aşina gelen müzikler dinledik. Yer yer coştuk, yer yer hüzünlendik. O kadar ki orkestrayı iki kez bise çağırdık. Çıkışta istisnasız tüm seyirci çok ama çok mutluydu. Teşekkürler Limak.

ANADOLU TAPAS’I

İsmet Saz, şehrin en tanınmış şeflerinden biri. Amerika’dan geldiğinden beri de farklı tarzıyla hep çok konuşuldu. TOI markasıyla başladığı İstanbul serüvenine Kanyon’da açtığı Steeve ile devam etmişti. Sonra burger işine grip Bronco’yu kurdu. Kanyon’daki Steeve kapansa da, Kuruçeşme’deki TOI’yi Steeve’e çevirerek ters köşe yapmıştı. Tam adıyla The Steeve by İsmet Saz, yenilikçi menüsüyle gastronomi meraklıların daima radarında.

2021 magazini

Küçük porsiyonlu, bol çeşitli menüsüyle bizim meze kültürümüzle İspanyolların ‘tapas’ını birleştiriyor. Saz’ın karidesli baklavası bu günlerde pek popüler. En az imza yemeği Wellington Beef kadar ! Bu arada The Steeve sadece yemekleri değil, kokteylleriyle de ön plana çıkıyor. Zaten iyi bir şef sadece yemekten değil, içecekten de anlamalı. Mekanın bar ekibi İsmet Saz’ın yönetiminde konukları içecek konusunda da memnun etmeyi biliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder