Uğur Alkapar 5masa deneyimi
HABERİ PAYLAŞ

5masa deneyimi

Çarşamba akşamı, Kalamış’ta 70 kişilik, normalde sadece cuma cumartesileri açılan 5masa adlı meyhanedeydim. Selen Servi’nin çıktığı özel bir gece vardı. Öncelikle 5masa, özel bir kulüp gibi. Herkesi kabul etmiyorlar. Referans sistemi söz konusu. Yani ya sizi tanımaları ya da zaten müdavim olan birinin aracılığıyla rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Bir de misafirliğiniz sırasında bir taşkınlık falan yaparsanız kara listeye giriyorsunuz. Ha, bu arada mekan kasım sonuna kadar dolu!

★ ★ ★

Mekanın sahibi de mutfak çalışanları da garsonları da müzisyenlerden oluşuyor. Buraya özel bir repertuvar hazırlayan Selen Servi her zamanki zarafeti ve ustalığıyla sahneyi ele geçirmişken, ortaklardan Ali Bey elinde gitarıyla orkestraya katılmaya başladı.

Haberin Devamı

Mutfaktan koşup gelen şef Pavarotti’ye taş çıkartırcasına Davudi sesiyle şahane şarkılar söyledi. Arada işin içine garsonlar karıştı derken benzerini anca yurt dışında görebileceğiniz güzellikte bir gece yaşadık. Üstelik seçilmiş konuklar da adeta şarkılara evde çalışıp gelmişlerdi. Neredeyse tüm parçaları hep bir ağızda söyledik.

★ ★ ★

Ha burada bir de zil olayı var. Zaten akustik olarak gerçekleşen gecede, solistimiz sık sık mikrofonu bırakıp çıplak sesiyle şarkı söylediği için sessizlik gerekiyordu. E tabii sohbetin ses seviyesini kaçıranlar oluyordu ve o zille uyarı alıyorlardı! Kısacası uzun süredir hiçbir yerde görmediğim samimiyette bir eğlence yaşadım. Sağa sola sorun bir bakalım, 5masa’cıları tanıyan, mekana giden kimse var mı. Belki size referans olur!

Sürpriz Rulez

Teşvikiye’deki Ahmet Fetgari Sokak’ta, açılalı henüz üç hafta bile olmayan sürpriz bir yer keşfettim. Sürpriz diyorum çünkü 6-7 masalı, normal bir kafe gibi görünen Rulez’da önünüze gelen yemekler sizi şaşırtacak kadar güzel. Güzellik görüntüde başlıyor. Hepsi birer tablo gibi. Ve lezzetler de inanılmaz.

Malzemeyi bu kadar iyi kullanıp bu tabakları yaratan şef Mehmet Şahin’i kutlamak lazım. Kahvaltı odaklı gibi görünen ama günün her saati yenebilecek şahane yemekler içeren bir menüye sahip olan Rulez’ın sahibi Pelin Dinçer Met bu işe New York’ta başlamış. Birkaç maceradan sonra, bence şu an Nişantaşı’ndaki en orijinal mutfağa sahip olan Rulez’u açmış. İyi malzeme fiyatlarının uçtuğu şu dönemde fiyatlar da son derece makul.

Haberin Devamı

Örneğin menünün en pahalısı, kimyonlu ekmek üzerine kaburgalı çırpılmış yumurta 34 TL. Yemek isimleri de çok uzun: Beyaz peynir, taze otlar, anason, zeytinyağı ve hibiskuslu kireçte çıtır domates. Kırmızı pancar, havuç, bebek ıspanak, lavanta, yoğurt, pekmeZ ve çıtır ekmekli, tahinli köz patlıcan. Avokado kreması ve yeşil elma ile yapılıp, kuşkonmaz ve kimyonlu nohut ile servis edilen yeşil omlet. Tam isimlerini yazamayacağım adaçaylı su böreği ve pastırmalı kuru fasulye (fasulye püresi aslında) yorumları ise yemek yarışmalarına sokup derece alacağınız güzellikteki yemekler.

Daha iyisi

1-15 Ekim tarihleri arasında 5 farklı konsept gece ile 6 ayrı mekanda düzenlenen Red Bull Music Festival İstanbul’un partileri çok başarılı geçti. Ceza, Kabus Kerim, Erci E., Kamufle, Khontkar, Ata Kak, Demdike Stare, Stellar om Source, Ammar 808, Laurel Halo, Kode9 gibi birçok önemli yerli ve yabancı sanatçı yer aldı.

Haberin Devamı

Özellikle Moda Sahne’de yapılan Ballroom Night benzeri bir gece İstanbuL’da nadiren yapılabiliyor. Ama çıta çok yükseldi. Seneye daha iyisini bekliyoruz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder