Uğur Alkapar 8 Mart reklamları
HABERİ PAYLAŞ

8 Mart reklamları

Geçen hafta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, üç beş ürün fazla satmak için kullanmaya kalkan markalar tarafından bir alışveriş şenliğine çevrilmeye çalışıldı.

Havalı, dramatik reklamlar yayınlayan şirketlere de sormak lazım: Çalışanlarınızın yüzde kaçı kadın? Kaç kadın yöneticiniz var? Kadın çalışanlarınıza erkeklerle eşit ücret veriyor musunuz?

İç kıyıcı bir müzik, karanlık bir ışık ve dinamik kamera açılarıyla film çekip farklı kadınları kamera karşısına geçirmekle olmuyor.

CEPLER DOLDU

Direkt kadın hakları ile ilgili politik bir gün olan 8 Mart’ta her fırsatta bu konuda konuşan bazı kadın şarkıcılar ise ceplerini doldurmayı tercih edip sahnelere koştu.

Haberin Devamı

Üstelik bir de bol sıfırlı bir ücret aldıkları o geceyi kadınlara falan adadılar. Seslerini şarkı söyleyerek yükseltmeyi tercih ettiler.

Açıkçası ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ dizisi zamanı yürüyüşlere katılan Beren Saat bile bende “Demek ki o dönem dizi için bir imaj çalışması yapmış” hissi uyandırdı.

KOMPLO TEORİSİ

İmaj çalışması demişken, Beren Saat’in özel hayatındaki çalkantılara yakından şahitlik ediyor oluşumuz kafamı karıştırıyor. Bugüne dek dışarıyla arasına başarıyla duvarlar ören oyuncu birden iç dünyasını üzerimize saçıverdi. Şifreli mesajlarla konuşulmayı garantileyerek...

Bir komple teorisi düşünüyorum. Beren Saat’in son tutan işinin üzerinden yıllar geçti. Şimdi Netflix için yeni bir diziye başlayacak. Unutulmuş olma korkusuyla, özel hayatını kullanarak gündeme gelme çabası mı bu yoksa?

Bu işin ilk duyurusu zaten ‘güçlü kadın’ sözü vurgulanarak yapılmadı mı? Beren Saat de bu zorluklardan güçlenerek çıkacak ve her şey yerli yerine oturacak. Harika bir tanıtım için her şey hazır.

MOLA VER

Ezgi Mola’nın Youtube programı ‘Tanınmış Kişileri Seviyorum’u takip ediyorum. Çok iyi konuklar alıyor. Ama şöyle bir şey var ki yanındakini konuşturmuyor.

En son Serenay Sarıkaya’lı bölümü izledim. Ezgi Mola kendini, kendine o kadar kaptırıyor ki zavallı Serenay figüran kalıyor.

Benden söylemesi, harika bir programı sabote ediyor Ezgi Mola. Ya arada mola versin ya da bu kadar anlatacak şeyi varsa konuk almasın sadece kendisi konuşsun.

Haberin Devamı

Mesela stand up yapsın. Ya da tek kişilik bir oyun yazdırsın sahneye çıksın. Zamanında (1999) Hülya Avşar bile yapmıştı, o mu yapamayacak!

SONAR'IN ARDINDAN

Geçen hafta sonu Zorlu PSM’de yapılan elektronik müzik festivali Sonar İstanbul çok renkliydi. 10 bin kişinin katıldığı etkinlikte dünyaca ünlü DJ’ler çaldı, müzisyenler sahne aldı.

En çok beklenenlerin arasındaki Alman grup Modeselektor ise 03.00’te sahneye çıkmalarına rağmen herkesi zıplatmayı başardı. Cumartesinin sürprizi ise Ah Kosmos grubunun sahnesine konuk olan Aylin Aslım’dı.

Bu arada iki gün boyunca düzenlenen dersler, atölyeler, paneller, sanatçı konuşmaları ve interaktif enstalasyonlar festivale başka bir boyut kattı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder