Uğur Alkapar 90 bin dislike
HABERİ PAYLAŞ

90 bin dislike

Yonca Evcimik geçende bir Instagram canlı yayınındaydı. Hâlâ “Kadınlar kocamın poposunu elledi” falan diye ‘davasını’ savunuyordu. Artık Banu Alkan ile eşdeğer bir ciddiye alınma seviyesine indiği için umursamadım.

Sonraki hareketi “Kylie Jenner elbisemi çaldı” isimli bir şarkı yapmak olursa şaşırmam. Bu arada kadına karşı şiddet konusunda bilinçlendirme yaptığını iddia ettiği şarkısı YouTube’da 5 bin like 90 bin dislike almış! Yani 90 bin kez ‘beğenmedim’ butonuna tıklanmış.

90 bin dislike

Altını da “Aman bu şarkının Türkiye’den çıktığını anlamasınlar” diye Yunanca yorumlarla doldurmuşlar. İşte Yonca Evcimik bu kadar ciddiye alınmalı. O zaman hep beraber eğlenebiliriz.

Haberin Devamı

En iyisi ev

Açıklanan yeni koronavirüs önlemleri arasında “Evlerde mevlüt, yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelecekleri etkinlikler yapılamayacaktır” maddesi de var. Yıllardır ailemle ya da eşim dostumla güzel bir yemek yiyip saatler 12’yi geçince eve gelip yatıyorum zaten.

Bu yılbaşı bir arkadaşınızın ya da ayrı yaşadığınız ailenizin evinde yemek yemek isterseniz, 4 gün boyunca oradasınız. Nasıl mı? 31 Ocak Perşembe yemeğinizi yediniz. Yasak 21.00’de başladığı için orada kaldınız diyelim. 1 Ocak Cuma muhtemelen resmi tatil olduğundan sokağa çıkma yasağı da olacak. E arkasından da zaten blok yasak olan hafta sonu geliyor.

Böylece büyük bir ihtimalle perşembeden pazartesiye sürecek bir sokağa çıkma yasağı bizi bekliyor. Bu yüzden en iyisi bu yılbaşı evde tek başına oturmak.

Dalga geçiyorlar

Geçtiğimiz aylarda Amazon’un prime üyeliği Türkiye’de de çok makul bir fiyatla başlayınca hemen üye oldum. Aslında bu parayı üyelik dahilindeki prime video aboneliği için ödedim. Ama ucuz etin yahnisi yavan oluyormuş gerçekten.

Sanmayın ki bu abonelikle Amerika’dakiyle aynı filmleri dizileri izleyeceksiniz. Tamam diğer dijital platformlarda da bu durum söz konusu ama oralarda o kadar fazla içerik var ki bunu çok dert etmiyorsunuz. Amazon o açıdan da çok zayıf. Dahası, o platformun orijinal içerikleri her ülkede bulunuyor, sadece dışarıdan satın aldıklarında ülke kısıtlaması olabiliyor. Ancak Amazon’un kendi yapımı olan içerikler Türkiye’de izlenemiyor.

Haberin Devamı

90 bin dislike

Örneğin Borat serisinin yeni filmi, Gerard Butler’ın başrolde olduğu ‘Greenland’. Eminin biraz daha arasam birçok film ve dizi çıkacaktır. İşin alışveriş kısmı da pek iç açıcı değil. Yüzde 70’e kadar indirim yaptık diye bir reklam yayınlıyorlar mesela.

O oranda bir indirim varsa bile hayatta gidip almayacağınız uyduruk ürünlerde. Ama satılma ihtimali daha yüksek ürünlere komik indirimler koyuyorlar. Bizimle dalga geçtiklerini düşünüyorum artık. O çok ucuz diye aldığım üyeliği de iptal ettim.

Komik karanlık

Aybike Ertürk üçüncü romanı ‘Kibirli Palmiye’yi yayınladı. Ertürk kitabında annesine verdiği helalliği geri almak için yollara düşen Ahu’yu diğer iki karakterle buluşturuyor.

Geçmişin atanamayan öğretmeni, şimdinin korsan taksicisi Osman ve on iki yaşında amcasından kaçan Melek. Bu üçlü bir mezarlıkta karşılaşıyor. Bu mezarlık aslında romanın karamsar tonunu da belirleyen bir arka plan çiziyor.

Yazarın tüm aile ilişkilerini sinsi ve zehirli bulması, herkesin bir günah zinciri içinde var olduğunu varsayması, karakterlerin içindeki iyiliği değil de kötülüğü kolaylıkla görmesi hikayeyi karanlığa bulasa da daima okuru gülümseten ufak tefek şeylerle karşılaşıyorsunuz. Bu da kitabı okumayı kolaylaştırıyor ve elinizden bırakmanıza engel oluyor. Kıvrak dili ve sürprizli kurgusu da bunca karanlığa rağmen içinizi bir tutam aydınlatmayı başarıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder