Uğur Alkapar Afiyet olsun
HABERİ PAYLAŞ

Afiyet olsun

Kerimcan Durmaz’ın Bülent Ersoy’dan Deniz Seki’ye tüm ünlüleri sıraya dizdiği Taksim People’daki doğum günü partisi çok konuşuldu.

Modacı Gülşah Saraçoğlu’nun ayakkabısından şampanya içmesi ise dehşetle karşılandı. Hijyen açısından bence çok sakıncalı bu hareket şans getirdiğine inanıldığı için yapılıyor.

19. yüzyılda Rusya’daki Bolşoy Balesi’ni izlemeye gelen erkekler balerinlerin ayakkabılarından votka içermiş. Ama bunun şampanya ile eşleşip bir geleneğe dönüşmesi 1902’de Amerika-Chicago’nun en meşhur randevuevi Everleigh Club’da olmuş.

Haberin Devamı

Şovlarıyla da ünlü mekanı dönemin Prusya Prensi Henry ziyaret etmiş. Dansçı kızlardan birinin ayakkabısı gösteri sırasında fırlayınca prensin heyetinden biri alıp içine şampanya doldurup içmiş.

Diğerleri de onu taklit edince önce o kulüpte, sonra eğlencenin şişesine su kaçan birçok yerde gelenek haline gelmiş.

Bu arada, umarım Kerimcan’ın tifo aşısı vardır!

GALİBA...

Galiba sosyal medya cahille dolu. Zira Kerimcan Durmaz’ı bizim meşhur ettiğimizi sanıp ‘medya’ya yani gazete ve televizyonlara bela okuyorlar. Hatırlatırım, Kerimcan Snapchat’te yani sizin de kullanıcısı olduğunuz sosyal medyada ünlendi. Şimdi de oradan ‘yürüyor’. Geleneksel medyadan değil.

CÜCELER ÜLKESİ

Sanayideki Markus’un sahipleri dillere destan olan temalı yemekleriyle ünlü. Çukurcuma’da açtıkları yeni lokantaları Markus Tavern’in teması ise “Güliver Cüceler Ülkesinde”.

Rezervasyonlu gitmemize rağmen beş kişiyi minik bir orta sehpa genişliğinde bir masaya oturtmaya çalıştılar. Kendimizi “4 fil bir otomobile nasıl sığar” fıkrasındaki filler gibi hissettik.

Saatinde geldiğimiz halde bizi bekletmekte sakınca görmeyen ekip masa hazır olur olmaz “Oturmayacaksanız yerinizi başkasına vereceğiz” demez mi?

Tabii ki hemen kalkıp hesabı istedik. Beklerken içilen üç kokteyle masadaki suyu ve kuver eklemişler. Hatırlatayım, kuver masa örtüsü, çatal, bıçak, kaşık, şamdan, tuzluk gibi yemek malzemeleri için alınan ücrettir. Herhalde kokteylleri servis ettikleri bardaklar için de para aldılar!

Haberin Devamı

Şirin Baba, Şirine ve Gözlüklü Şirin’le yemek planı yaptığınız bir akşam için burayı şiddetle tavsiye ediyorum. Bir de size kötü davranılmasından zevk alıyorsanız Markus Tavern’i mutlaka deneyin. Böylece bir dahaki terapist randevunuzda konuşacak yeni şeyler olur.

AĞLATAN FİLMLER

Geçen hafta Zorlu PSM’de ‘Bohemian Rhapsody’ filmi için gala gibi bir özel gösterim düzenlendi. Aleyna Tilki, Boran Kuzum gibi ünlü isimler de oradaydı.

Organizasyonun tıkır tıkır işlediği nadir gecelerden biriydi. Düzenleyenlere şapka çıkartıyorum. Yalnız filmden sonra yapılan kokteylde bir burukluk vardı. Çünkü herkes son 20 dakikada salya sümük ağlamıştı.

Salonları üçer beşer zapteden ‘Müslüm’ yüzünden fazla sinemada bulunmasa da ‘Bohemian Rhapsody’yi bir yerlerde yakalayıp mutlaka izleyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder