Uğur Alkapar Ağlatan karikatürler
HABERİ PAYLAŞ

Ağlatan karikatürler

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun çizimlerini sosyal medyada paylaşanlara karşı açtığı davalar bir süredir çok konuşuluyor. İki karikatür için 20 bin lira istendiğini ve 10 bin TL’ye anlaştığını yazanlar, evinden polis zoruyla karakola götürüldüğünü anlatanlar yüzünden herkes Twitter ve Facebook hesaplarını gözden geçirmeye başladı.

Erdil Yaşaroğlu yaptığı açıklamada “Sosyal medyada karikatür paylaştı diye kimseye suç duyurusu yapmıyoruz. Tutuklanan, nezarethaneye atılan, gözaltına alınan kimse de yok” deyip sadece reklam alan internet sitelerine dava açtıklarını söyledi. Bunun üzerine gelen cevaplarda ticari amaç gütmeyen, üç beş kişinin okuduğu blog sitelerine de forumlarda eğlence amaçlı paylaşılan karikatüre bile dava açıldığını yazdı insanlar.

Haberin Devamı

İddialar o kadar fazla ki Erdil Yaşaroğlu’nun avukatıyla oturup bir liste çıkarması ve kimleri dava ettiğine bir bakması gerekiyor sanırım. Fikir üreticilerinin eserleri için telif almak tabii ki hakkı. Ama Erdil Yaşaroğlu zor durumda bıraktığı insanlar yüzünden kısa sürede itici bir figür haline geldi. Muhtemelen “Paralar gelsin de çok da umurumda değil” diyordur. Bu arada siz de komiklik olsun diye birbirinize karikatür gönderip bir yerlerde paylaşıyorsanız aman yapmayın. Erdil Yaşaroğlu’nun gözü üstünüzde.

Ödülünü aldı

Geçen yaz Vodafone Freezone müzik yarışmasında jüri üyelerinden biriydim. Mustafa Sandal’ın da ses koçu olduğu yarışmada adayları online dinleyerek sonuca varmıştık. Antalya’dan katılan Gülşah Kömür birinci gelmişti. Ödülü de bir single oldu.

Anadolu Üniversitesi Opera Bölümü’nde yüksek lisans yapan Gülşah’ın şarkısı ‘Çok mu Zor’u beğendim. Hem de Onurr diye bildiğimiz Onur Özdemir’e yaptırmışlar. Döndüre döndüre dinliyorum.

Herkes dağa kaçtı

Okulların kapanmasıyla çocuğunu kapan tatile çıktı. Bu mevsimde nereye gidilir? Tabii ki dağa, kaymaya. Alpler’e giden yollar pandemi nedeniyle kapalı olduğu için tatilciler rotalarını Uludağ’a, Palandöken’e ve Erciyes’e çevirdi. Özellikle Palandöken bu sezon çok öne çıktı.

Burada bulunan ve son yılların en iyi kayak oteli seçilen Sway Hotels’de görmediğimiz ünlü kalmadı sanırım. Bu kadar ismin oteli tercih etmesinin nedeni ise hijyen. Düzenli olarak dezenfekte edilen ortak alanlar ve daha alınan birçok önlem kalanların içini rahatlatıyor.

Haberin Devamı

Misafir sözleşmesi

Dağ oteli deyince tabii ki Uludağ’daki bir otelle Instagram fenomeni Buket Güler arasında yaşanan olaya değinmemek olmaz. Biliyorsunuz otel, fenomen hanımın ücretini ödemek istemediğini, bu nedenle tesisi kötüleyen paylaşımlar yaptığını duyurmuştu.

Sonra barışıp anlaştılar. Birçok otel gerçekten de misafir ağırlamayı seviyor. Tanıtımlarına katkısı olacak isimleri davet ediyorlar. Ama bu davetlilerin harcamalarını kontrol etmek istiyor olmalılar ki önlerine sözleşme koymaya başlamışlar. Şunlar ücretsiz, şunların parasını ödeyeceksiniz diye. Ne kadar ayıp bir şey değil mi?

Düşünsenize evinize misafir çağırıyorsunuz ama “Masadaki çikolatayı yeme”, “Çay içebilirsin ama kahve olmaz” diyorsunuz. Üstelik davetli kişiyi de önceden uyarıyorsunuz! Bizim kültürümüzdeki misafirperverlik böyle bir şey değil. Hiç çağırmayın daha iyi. Otelinizde kalmak isteyen parasını versin, tatilini yapsın. Siz de tanıtım bütçenizi gazeteye, Instagram’a ilan vererek harcayın. Kimseye de terbiyesizlik yapmamış olursunuz.

Haberin Devamı

YouTube'da atölye

Yarıyıl tatilinde çocuklarınızın evden çıkmadan yararlı bir şeylerle uğraşmasını ister misiniz? Henkel’in Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile okullarda gerçekleştirdiği bilim atölyeleri şimdi YouTube’da. ‘Evde Keşif Dünyası’ videolarıyla minikler, evlerindeki basit malzemelerle deneyler yapıyor. Suyun ilginç özelliklerini keşfediyor, patatesten nişasta elde etmeyi, nişastadan suda çözünebilir folyo ya da yapıştırıcı yapmayı öğreniyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder