Uğur Alkapar Aile işletmesi
HABERİ PAYLAŞ

Aile işletmesi

Ortaköy’deki Meftun tam bir aile işletmesi. Mert Davran sahneye çıkıyor, Mehmet Davran da işletmeyi üstleniyor. Kasımda açılan mekan kısa sürede sosyetik isimlerin, ünlülerin tercihi haline geldi. Geçen pazar arabesk gecesine gittiğimde, başta İvana Sert olmak üzere cemiyet sayfalarında sık sık gördüğümüz bir sürü isim vardı. Yemeğe mezelerle başlayıp çok ama çok iyi kebapla bitiriyorsunuz. Bu tür eğlence mekanlarında sahne iyi ama yemek kötü olabiliyor.

Meftun’da öyle bir sorun yok. 22.30 gibi başlayan eğlence saat 01.00’de biz çıkarken hâlâ devam ediyordu. Yıllardır sahnelerde olan Mert Davran sadece iyi bir şarkıcı değil, aynı zamanda çok iyi bir ‘entertainer’ yani eğlendirmesini biliyor. Kendini geliştirmeyi bilen bir müzisyen olduğu için de her izlediğimde daha da iyi hale geliyor.

Haberin Devamı

Aile işletmesi

O gece tek kelimeyle muhteşemdi. Etkilenmemek elde değildi. Meftun’da Mert Davran çarşamba ve cuma pop, pazarları arabesk söylüyor. Perşembeleri Nurcan Eren çıkıyor. Cumartesileri ise Özgün, ayda bir de Ayla Çelik gibi isimleri ağırlıyorlar. Meftun bu kış İstanbul’un en başarılı çıkış yapan mekanı olarak kayıtlara geçebilir.

İSTANBUL’DAN TULUM’A

İstanbul’da doğup büyüyen 24 yaşındaki Carla Frayman, uluslararası elektronik müzik ortamlarında DJ Carlita adıyla önlenemez bir şekilde yükseliyor. Müziğine bir isim koymaktan çekinse de etnik-elektronik demek çok yanlış olmaz. İstanbul’dan başlayıp Londra’ya, oradan Boston’a, New York’a ve sonunda da Meksika’ya uzanan bir hikayesi var Carlita’nın. İşe klasik müzik eğitimiyle başlayıp, çello öğrenmiş sonra rock, metal derken elektronik müziğe kadar gitmiş.

Fas’tan Venedik’e, Amsterdam’dan Meksika’ya kadar dünyanın dört bir tarafındaki festivallerde DJ’lik yapan Carlita aynı zamanda bir prodüktör. İnternette yaptığı şarkıları bulabilirsiniz. Carlita aksanlı ama tatlı Türkçesiyle hikayesini anlatırken kısa bir zamana ne kadar çok şey sığdırdığını görüp şaşırıyorsunuz ve etkileniyorsunuz. Carlita Meksika’da ciddi bir hayran kitlesine sahip.

En çok Tulum ve Mexico City’de çalıyor. “Tulum’da ne kadar çok Türk olduğuna inanamazsınız” diyor. Aslında inanırız. O kadar çok Tulum story’si görüyoruz ki Instagram’da! Dünyayı gezmeye devam eden Carlita 6 Haziran’da da İstanbul’da Park Orman’da olacak.

Haberin Devamı

VAMPİRLER GELİYOR

Johnny Depp’in yapmadığı bir rock müzik kalmıştı o işi de Alice Cooper ve Joe Perry ile kurduğu ‘Hollywood Vampires’ grubuyla halletti. Sırf bu isimleri görmek için bile konserlerini izlemek istediğim grup 13 Eylül’de İstanbul’a geliyor. LifePark’ta sahneye çıkacaklar. Biletler satışa çıkar çıkmaz 2 bin adet satılmış. Dahası, bu isimlerle tanışmanızı sağlayacak olan ve 1500 dolar (9 bin TL) fiyatlı ‘meet and greet’ paketlerinin de şimdiden 5 tanesi alıcı bulmuş!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder