Uğur Alkapar Akşam 7.00'ye kadar
HABERİ PAYLAŞ

Akşam 7.00'ye kadar

Önceki akşam 2 Mart’tan itibaren İstanbul’daki kafe ve restoranlara sabah 7 akşam 7 arası açılma izni çıkmıştı. Dün sabahtan itibaren birçok mekan kapılarını açmaya başladı. Muhabirimiz Ali Keser tekrar canlanan kafelerin fotoğraflarını çekti. Birçok yer de açmak için hazırlıklara başlamış.

Açık yerlerde müşterilerin soğuk havaya rağmen dışarıda oturmayı tercih etmeleri dikkat çekiyor. Alkollü restoranların ise birçoğu cumayı bekliyor. Cumartesi için şimdiden rezervasyonlarını dolduranlar mevcut. Yine de mekancılar arasında bir bayram havası esmiyor. Beklenti, vaka sayılarının biraz daha düşmesi ve sınırın en azından akşam 10.00’a çekilmesi. Sektörden birkaç kişiye fikirlerini sordum.

Haberin Devamı

BEYOĞLU’NDAKİ NASİP İSTANBUL’UN ORTAĞI ARİF KÜPELİ: “Nasip’i cuma gününden itibaren açıyorum. Hafta içi yoğunluk olacağını düşünmüyorum ama rezervasyona göre açabilirim. Kendi çevremi öğle yemeklerine davet edeceğim. 15 gün sonra vaka sayılarının düşeceğini ve bir rahatlama olacağını umuyorum.”

NİŞANTAŞI’NDAKİ CABBAR’IN ORTAĞI VE İŞLETMECİSİ SERKAN KOCA: “Paket servis verdiğimiz için zaten hazırdık, hemen açtık. Alkollü mekanların dezavantajları var. Genelde akşam 6.00-7.00’den sonra tercih ediliyorduk. Bu nedenle çok küçük bir kitleye hitap edeceğiz. Az da olsa 3.00’te 5.00’te gelen müşterilere hizmet vereceğiz gibi görünüyor. Bu saatler sadece esnaf lokantalarına, kafelere yarar. Cirosunun büyük kısmını 7.00’den sonra yapan alkollü mekanlar için değil bu açılma. İyileşme olursa 10.00’a kadar çekilmesini bekliyorum. Aksi takdirde sektörün yüzde 50’si bulunduğu zor durumdan kurtulamaz.”

MOC TOPAĞACI FRANCHISE SAHİBİ OKAN UZUN: “7.00’ye kadar da olsa insanlar sohbet etme fırsatı bulacak. Oturup çalışmak isteyen insanlar, evinde sıkılanlar için iyi oldu. Ciromuzu olumlu anlamda etkileyecek. Parklardaki bahçelerdeki yığılmalar azalacak. Ama bu saat de yeterli değil. Çünkü iş çıkışı insanlar gelmeye başlıyorlardı. Yine eskisi gibi akşam 10.00 olsa çok iyi olur. Bu bile bir adım. Umarım vakalar artmaz da yine kapanmaz.”

Haberin Devamı

YANIMDA OL

2018’de Pink Floyd’un solisti Roger Waters ‘The Wall’ şarkısını İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV’e bağışlamış ve parça Türkçe seslendirilmişti. Şimdi de 70’li yılların efsane müzik grubu Bee Gees’in yaşayan tek üyesi Barry Gibb, ‘Stayin’ Alive’ şarkısını sosyal farkındalık için İZEV’e verdi. ‘Stayin’ Alive’, Down sendromlu ve zihinsel özel gereksinimi bulunan bireylerle birlikte Farkband grubunun görme engelli solisti Buğra Kurtuluş tarafından Türkçe olarak ‘Yanımda ol, benimle ol’ adıyla yeniden seslendirildi. İstanbul’un tarihi mekanlarında özel bir klip çekildi. Aralarında Pınar Altuğ’un da bulunduğu ünlü isimler kamera karşısına geçti. Haftaya yayınlanacak klibi merakla bekliyorum.

-10 DERECEDE HAVUZA

Geçtiğimiz günlerde Uludağ orijinal bir etkinliğe sahne oldu. Red Bull Kar Havuzu 2021’de yarışmacılar rampadan kayarak -10 derecede, 1.5 metre derinliğindeki, buz gibi suyla dolu havuza atladı. Yarışanlar arasında ünlüler de vardı. Birinciliği ‘unicorn’ kostümüyle Survivor’dan tanıdığımız Nisa Bölükbaşı kazandı. İkinciliği ralli arabasıyla performans sergileyen Doğan Kabak elde etti. Planör kostümüyle yarışan sosyal medya fenomeni Orkun Işıtmak da üçüncü oldu. Bu eğlenceli yarışmanın çekimleri önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Haberin Devamı

KADINLARA ÖZEL

Fairmont Quasar Istanbul, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınları unutmamış. Fitness merkezi üyeliğinde indirimler ve ayrıcalıklar planlamışlar kadınlar için. Ayrıca SPA’sında mola vermek isteyen hanımlara çok güzel fırsatlar sunuyorlar. Kendisini şımartmak isteyen kadınlar rotasını Mecidiyeköy’e çevirebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder