Uğur Alkapar Alaçatı günlüğü 2
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı günlüğü 2

ESNAF ON THE BEACH

Fly Inn’in yanına açılan ‘Esnaf on the Beach’i, köydeki darbukalı, Türk poplu ‘Esnaf’ ile karıştırmayın lütfen. Burası bambaşka bir yer. Rahat şezlonglar, ister çimde ister kumda güneşlenme imkanı, taze meyvelerden yapılan kokteyllerle Çeşme’nin en rahat plajı.

Müzik listesi ise kan kaynatan, insanı yerinden hoplatan yabancı pop şarkılarından oluşuyor. Mekanın patronu Atilla Bingöl ile eşi Feyzan Hanım gündüzleri burada her şeyle ilgileniyor.

Menüde bu yaz çok konuşulacak 750 TL’lik fiyatıyla iki kişilik ıstakozlu makarna var. Ama bayıldığım enginarlı antep fıstıklı cacık ve havyarlı kremalı patates gibi makul fiyatlı lezzetler o makarnayla yarışır. Yalnız o yemekleri yedikten sonra eritmek için bol bol dans edip yüzmeniz gerekecek. İyi tatiller!

Haberin Devamı

HAMMAM

Köydeki gözde mekanların başında Hammam geliyor. Ağaçların altında, püfür püfür bir alanda, şahane yemekler yemek istiyorsanız burası mükemmel. Girişteki zeytinyağlı barında sürekli değişen lezzetli yemekler var. Elmalı balkabağı favorim oldu.

İtalyan esintili mutfağıyla, damak tadına güvenenleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir mekan Hammam. 23.00’ten sonra kulübe döndüğü için tatilin eğlence kısmını da burada halledebilirsiniz. Hammam, nezih müşteri kitlesiyle de ön plana çıkıyor. Tecrübeli bir işletmeci olan Serkan Koca yeni mekanıyla da köyde bir cazibe noktası yaratmayı başarmış.

45’LiK MEYHANE

Geçen yılın Hacımemiş’teki Lokal 41’i bu yıl nostaljik müzikleriyle ünlü ‘45’lik’e dönüştü. İşin başında sık sık pikapların da başına geçip Dutlu Meydan’ı coşturan Avukat Sıdıka Baysal var. Mutfakta işinin erbabı Tülin Kalyoncu.

Alaçatı’da gelenek olduğu üzere sokakta yemek çok keyifli. Ama buranın arka bahçesi bu yıl o kadar güzel oldu ki, orada oturup keyif yapmak lazım. Bu arada köyde çoğu yer açık hava olduğundan müzik 01.00’de bitiyor ama 45’lik kapıları kapatıp 03.00’e kadar konuklarını eğlendiriyor.

BEACH OF MOMO

Dalyan’daki Beach of Momo Çeşme’nin en arzulanan plajı. yoğun günlerde kapısında sıra oluyor, birçok insan geri dönmek zorunda kalıyor. Ama içeride asla bir kalabalık, sıkışıklık görmüyorsunuz. Kumu yumuşacık, denizi ise pırıl pırıl ve girilebilecek soğuklukta. Müzik ortalamanın üstünde.

Haberin Devamı

Girişte açılan Les Benjamins markasının pop up mağazası da kalite çıtasını yükseltiyor. Mekanın sahibi Burak Beser ve nişanlısı Ece Akbulut’un pozitif enerjileri ise Momo’nun tümüne yansıyor. Restorandaki Carlo bernardini imzalı yemekler efsane. Kulağınıza tuhaf gelse de tatsanız bayılacağınız karpuzlu mantısı geçen yıldan beri çok konuşuluyor.

SOMMER KLEIN

Klein, iki sezonluk Bodrum macerasından sonra Çeşme’ye taşındı. Madeo Beach’in yanına açılan Sommer Klein’ın dünyada eşi benzeri yok. Ibiza’daki parti ortamlarında bile burası için “Türkler Çeşme’de bir yer yapmış, dibiniz düşer” diye konuşuluyormuş. Ortam ve dekor Burning Man. Sanatsal heykeller, renkli atraksiyonlar mevcut.

Köye sadece 7-8 kilometre olan uzaklığıyla ulaşım açısından kolay bir noktada. Kapıda İstanbul’dan tanıdığımız, Brigitte Bardot’nun gençliğine benzeyen Betül Vefa var. Erkekler kapıda reddedilseler bile sesini çıkaramıyordur eminim.

Haberin Devamı

Kalabalık genç ama yaş ortalaması düşük değil. Çok sayıdaki güvenlik görevlisi konukları takipte. Özellikle kendini kaybetmiş gibi duran müşterileri yakın takibe alıyorlar ki bu da güven verici.

Onun dışında işletmede, barda, serviste bildiğiniz Klein kalitesi. Bu ekip bir şeyleri doğru yapıyor ki son yılların en başarılı kulüp markasını yaratmayı başardılar. Yolunuz düşerse Sommer Klein’a mutlaka uğrayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder