Uğur Alkapar Alaçatı'da nerede kalınır?
HABERİ PAYLAŞ

Alaçatı'da nerede kalınır?

Her gece çıkıp çılgın bir tatil geçirmek isteyenlerin rotası Çeşme-Alaçatı’ya yöneliyor. Böyle bir plan için genellikle Alaçatı’nın içindeki butik oteller tercih ediliyor. Zira geceleri dönüşü kolay. İlla deniz kenarı ve daha lüks odalarda kalmak isteyenler için ise Alaçatı’nın biraz dışındaki oteller de iyi birer alternatif.

KÖYİÇİ BUTİK OTELLERİ

AGROVELA HOTEL

Agrovela Hotel, bir yüzünü Alaçatı’nın meşhur yel değirmenine dönmüş, bir diğer taraftan da Çeşme Otoyolu boyunca sıralanan rüzgar güllerini arkasına almış bir mekan. 400 yıllık tarihi taşlardan yapılan, bahçesinde Ege’nin doğal bitki örtüsünün her çeşidini kucaklayan, içinde Alaçatı’nın bütün yerel ve doğal öğelerini barındıran ve hemen önündeki küçük meydan ile Alaçatı’nın kalbinde yaşayan, sizi sarıp sarmalamaya hazır bir otel. Aynı zamanda, sadece Alaçatı’nın değil Türkiye’nin de ilk GSTC sertifikalı doğa ve çevre dostu oteli. Aksesuarlar, yel değirmeni manzaralı oturma köşeleri. Her ayrıntısıyla sizi kucaklıyor.

Haberin Devamı

Alaçatıda nerede kalınır

TAŞKÖY ALAÇATI

Alaçatı Hacımemiş mahallesinde konumlanan, şehrin stresinden uzakta bir tatil geçirmek isterseniz Taşköy Alaçatı aradığınız adres. Otel sahibi Hasan Bey ve eşi Merve Hanım gelen konuklarıyla evlerine gelen misafirleri gibi birebir ilgilenmekten keyif alıyorlar. Alaçatı’yı bir de onların rehberliği eşliğinde keşfedebilirsiniz. Otel bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarının altında sizlere sunulan serpme kahvaltının keyfini çıkartırken, ev yapımı reçellerin, pişilerin ve böreklerin tatlarına doyamayacaksınız. Tüm ürünler pazardan özenle seçilip konuklara taptaze bir şekilde servis ediliyor. Akşamüstü saatlerinde ise sürpriz ev yapımı atıştırmalıkları tatmanızı mutlaka öneriyoruz. Dışarıdan da kahvaltı ve akşamüstü çayı için rezervasyon alıyorlar.

Alaçatıda nerede kalınır

ERENDİRA HOTEL

170 yıllık bir Rum evinin tarihi dokusunu bozmadan restore eden Erendira Hotel'de her biri kendine has bir şekilde dekore edilmiş 13 farklı tipte oda bulunuyor. Her odasında bambaşka bir yaşamdan iz ve doku bulacağınız otelin ek binası ise Alaçatı'nın modern ruhunu yansıtıyor. Huzur veren avlusu ve içinde bulunduğu sokağın neşeli atmosferiyle Erendira Hotel, Alaçatı'nın tam kalbinde 4 yılı aşkın süredir misafirlerine ayrıcalıklı bir hizmet sunuyor.

Haberin Devamı

Alaçatıda nerede kalınır

VİLLA TARAÇA

5 bin metrekarelik alan üzerine yer alan Villa Taraça, misafirlerine doğayla iç içe, unutulmaz bir tatil vaat ediyor. Hacımemiş'e 800 metre mesafede olan butik otel, sahiplerinin 25 yıl boyunca yapmış olduğu seyahatlerden getirdiği parçalarla dekore edilmiş. Villa Taraça'da, 4 farklı kategoriden oluşan toplam 10 oda bulunuyor. Romantik çiftler için dizayn edilmiş jakuzili odalarının yanı sıra, otelin bahçesinde yer alan jakuzili havuzuna bayıldım. Kahvaltı ve akşam yemekleri için dışarıdan da rezervasyon alıyorlar.

Alaçatıda nerede kalınır

ALAKAPI BUTİK OTEL

Alaçatı Alakapı Butik Otel, incelikli detayları ile rahatlık, konfor, ferahlık ve mutluluk vermek üzere geliştirilmiş, yaz-kış açık masalsı bir mekan. Otel, Alaçatı’nın cumbalı oda ve taş bina geleneğinin bir devamı olmasının yanı sıra aynı geleneğin modernize edilmiş bir hali. Alaçatı’nın taş villalar bölgesinde konumlanana Alakapı merkezdeki yoğun ses kirliliğinden uzak sessiz bir bölgede ama merkeze de bir o kadar yakın. Araçlar için geniş bir park alanına da sahip olması büyük artı.

Haberin Devamı

Alaçatıda nerede kalınır

DENİZ KENARINDAKİ SEÇENEKLER

PARADISO BEACH

Aslında bir beach club olan Deliklikoy’daki Paradiso’nun altı adet muhteşem tasarımlı odası var. İlk bakışta lüks ahşap konteynırları andıran bu odalar havalandırmalı, soğutmalı ve 5 yıldızlı otel konforuna sahip. Üstelik her odanın önündeki süper deniz manzaralı alanda birer jakuzi var. Oda sayısı az, meraklısı çok. Mutlaka rezervasyon yaptırın.

Alaçatıda nerede kalınır

ALAÇATI BEACH RESORT

İki yaz önce bir müzik festivali için gittiğimde tanıştığım Alaçatı beach resort bölgenin en güzel plajlarından birine sahip. Aynı zamanda az sayıdaki ‘butik olmayan’ lüks otellerinden biri. Odalarındaki konfor köy içindeki çok az otelde var. Ayrıca kumsalındaki işletme ve restoranları ile fark yaratmayı biliyorlar.

Alaçatıda nerede kalınır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder