Uğur Alkapar Asmalımescit’te çılgın parti
HABERİ PAYLAŞ

Asmalımescit’te çılgın parti

Haberin Devamı

Beyoğlu’nun hâlâ eski günlerine dönebileceğine inananlar arasında ‘edepsiz’ tweet’leriyle meşhur Yiğit Karaahmet de var. Asmalımescit’te Kafe Pi’nin yerine açılan Yedi’de geçen hafta çılgın bir parti verdi. ‘Lips&Boys’ adlı gecenin manifestosunda “Güzel dudaklardan ve güzel oğlanlardan hoşlanan herkes gelebilir. Homofobikler bile gelebilir. İlerleyen saatlerde onları döveriz mesela harika olur” yazıyordu. Şehrin alternatif gece insanları koşarak Yedi’nin kapısına dayandı. Aynen beklendiği gibi, hiç kimse, hiçbir şey normal değildi.

SABAHA KADAR

İlerleyen saatlerde ise diğer kulüplerden sıkılıp gelenlerle ortam iyice renklendi. Özellikle genç geyler yarın yokmuşçasına dans edip eğleniyordu. Sabah 4’e kadar süren partinin ardından kalan son 25-30 kişi toplanıp üst kata çıktı.

Ben burada ancak 1 saat kalabildim ama ertesi sabah saat 8’e kadar sohbet muhabbet devam etmiş. Sanırım herkes ‘90’lardaymışçasına’ partilemiş! Gidenler o kadar ballandırarak anlattı ve gidemeyenler o kadar üzüldü ki, şimdi herkes hevesle Yiğit’in bir sonraki partisini bekliyor.

Dönerlerin efendisi!

Bir arkadaşım kolumdan tutup “Bak böyle döner yemedin” diyerek beni Etiler Dönercisi’ne götürdü. Gerçekten yediğim en iyi dönerlerden biriyle karşılaştım. Buranın ardından ise çok ilginç bir hikaye çıktı. Sahibi Serkan Mutlu genç yaşına rağmen bu işte o kadar uzmanlaşmış ki 700’den fazla profesyonel döner ustası yetiştirmiş.

Yani bir nevi ‘Dönerlerin Efendisi’. Birçok lokantanın açılışında danışmanlık yapıp, kendi ustalarını yerleştirmiş. 17 ülkede danışmanlık veren Serkan Mutlu, sonunda kendi markası ‘Nfess’i kurmuş. İlk şubesini de Suudi Arabistan’daki Cidde’de açıyormuş. Etiler Dönercisi’ne dönersek, döner deyip geçmeyin, iyisi çok başka oluyor. Yanında kendi yaptıkları fındıklı baklava, ev yapımı patates kızartması eklenince gidip denemek şart oluyor.

Bu İtalyan bizi üzdü: Antica Locanda

Arnavutköy’deki Antica Locanda şehrin en iyi İtalyanlarından biri olma iddiasına sahip. Öncelikle ambiyansının hakkını verelim. Yüksek tavan, hoş dekorasyon...

İçiniz açılıyor. Fakat büyük beklentiyle gittiğimiz lokantada biraz hayal kırıklığına uğradık. Ortalama lezzetler, özensiz sunumlar. Mesela risottomuz keşkek taklidi yapıyordu!

Neyse efendim, sıradan yemeklere ödenen hesabı ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim. O rakamları verdiğiniz bir restorandan çok mutlu ayrılmak istiyorsunuz. Ama Antica Locanda’dan bir tatminsizlikle kalkıyorsunuz. Belki şef gününde değildi, belki de biz. Ama bir antikalık olduğu kesindi!

Beyaz Fırın Etiler'de

Hikayesi ta 1836 yılına ve Balat’a uzanan Beyaz Fırın, yeni şubesini Etiler’de açtı. Semtin ruhuna uygun olarak burası kısa sürede bir ünlü uğrak noktası haline geldi. Ece Vahapoğlu doğum gününü kutladı. Oğuzhan Koç sevgilisi Yağmur Tanrısevsin’le burada yemek yerken kapıda habercileri görüp ayrı ayrı çıkmayı tercih etti.

Küçük çaplı bir olay yarattı. Adının fırın olduğuna bakmayın. O meşhur, poğaçaların yanı sıra, Beyaz Fırın balığı, eti, salatasıyla tam teşekküllü bir lokanta aynı zamanda. Zaten tam adı ‘Beyaz Fırın&Patisserie’.

Özellikle kahvaltıda iddialılar. Avokadolu, domatesli, burrata peynirli, cevizli, mücverli yumurtalarında aklım kaldı doğrusu. Fırınlanmış patlıcan kısır, humuslu kinoa salatası gibi şaşırtıcı lezzetler de menüyü renkli bir hale getiriyor.S

Sosyal medyada imla terörü

Twitter’da ‘dogru_turkce’ adında bir hesap takip ediyorum. Siyasilerden ünlülere dek birçok kullanıcının hatalı yazdığı şeyleri kurallara uygun olarak düzeltiyor. Ama özellikle ünlüler bu hesap ya da diğer takipçileri imla konusunda haklı uyarılar yaptığında adeta deliriyor ve hemen engelleme yolunu seçiyor.

Bir kere, herkes hata yapabilir. Düzeltirsin. Yanlış biliyorsan öğrenir, doğrusunu yazarsın. Herhalde ilkokulda öğretilen şeyleri becerememekle itham edilmek egolara zarar veriyor ve insanlar anında saldırmaya başlıyor.

Bu durumda yanlışı savunur duruma düşüyorlar. Sosyal medyada yazım yanlışlarının görmezden gelinmesi gerektiğini söyleyenler de unutmasınlar, toplumda bozulma dilden başlar. Bu bozulmanın bayrak taşıyanı olmayı kabul ediyorlarsa önden buyursunlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder