Uğur Alkapar Asmalı'nın delisi
HABERİ PAYLAŞ

Asmalı'nın delisi

Evlerimize kapandığımız şu günlerde birçok sektör yara alsa da eğlence hayatı çalışanlarının durumu daha da zor.

Her akşam dışarıda işlerinin başında olan mekancılar için karantina daha da zor.

Ne zamandır İstanbul’un ünlü mekanlarının işletmecileri, danışmanlarıyla röportaj yapmayı planlıyordum, kısmet koronavirüs günlerineymiş. İlk görüşmeyi Galatasaray’daki modern meyhane Nasip’in ortağı ve Asmalımescit’teki Kulp’un sahibi Arif Küpeli ile yaptım.

Kulp, kriz öncesi çılgın sokak eğlencesiyle Beyoğlu’nun eski günlerini hatırlatan bir rock bardı.

Haberin Devamı

Mekandan paylaşılan Instagram hikayelerini ve Arif’in şovlarını izlerken insanların bu kadar eğlendiğine inanmıyorduk. Arif sosyal medyada yayın yapmaya devam ediyor.

Ama Kulp’un çok yakınındaki evinden.

■ Kriz başladığından beri ne yaptın?

Hazırlıksız yakalandık. Öngöremedim. Öngörseydim ne yapardım onu da bilmiyorum ama! Personel azaltmayı hiç düşünmedim. Biz Taksim’de durum kötüyken kimseyle yolumuzu ayırmadık. O dönem, bana ihtiyatlı davranmayı öğretti. Maddi olarak önlemimiz var.

■ Beyoğlu’nda durum nasıl?

Bir kez gece geç saatte Beyoğlu’ndan Nişantaşı’na yürüdüm. İnsanların bu bölgelerde bilinçli olduğunu düşünüyorum.

Polis de iyi çalışıyor, sürekli anons yapılıyor. En büyük korkum insanların canına tak demesi ve isyan etmeleri. Her akşam 15-20 mesaj alıyorum. “Biz 20 kişiyiz senin terasına gelelim” ya da “Kulp’u açsan arkada içerde eğlensek ne olur?” diyen var. Çok yanlış olur. Dayanmamız gerekiyor.

■ Bu kriz dönemi gece hayatını kalıcı olarak değiştirir mi?

Kriz sonrası müşteri kitlesi üst ve zengin sınıf olan yerler dolup taşacak. Diğerleri için öyle değil. Çünkü insanlar bu dönemden ekonomik olarak yaralı çıkacak. Sokaklar, sahiller dolacak ama mekanlara getirisi olacağını sanmıyorum. Normale dönmemiz ancak eylül.

Kulp her zaman aşırı kalabalık. Nasıl oluyor da o kadar doluyor?

İnsanlar dışarıda eğlenmeyi çok seviyor. Biz festival havası yaratıyoruz. Yanına gidip ne içersiniz demiyoruz. Bir birayla 6 saat eğlenebilirsin dans edebilirsin. Ayrıca ucuz fiyatlarımız. Küçükken sokakta arkadaşlarınla buluşur takılırsın ya, onlara bunu hatırlatıyor.

Haberin Devamı

■ Öyle orijinal müşterileri nerden buluyorsun?

Aslında ben bulmuyorum kendileri geliyor. Kasıntı tip sadece yüzde 10. Herkes eğlenmeye odaklı. Bazen ‘Burning Man’ videosu izler gibi oluyorum. Böyle insanlar hayal etmemiştim. Birkaç dans okulunun öğrencileri bizim müdavimimiz. Onlar sayesinde ortam oluşuyor.

Özellikle Avrupalı turistler çok seviyor. Yüzde 40’ı yabancı müşteri. Hatta bir arkadaşları çok eğlendiği için Almanya’dan 8 model kız bekarlığa veda partisi yapmak için bize geldi. Cuma cumartesi eğlenip pazar ülkelerine döndüler.

■ İnsanlar gerçekten o kadar eğleniyor mu?

Hiçbiri kurgu değil. Galiba birkaç kere geldikten sonra Kulp’un ruhuna alışıp kendini bırakıyorsun. Kameralara oynamıyoruz. Sokakta her zaman dans eden 70-80 ve eğlenen en az 300 kişi oluyor

■ İşletmeciler genelde sosyetenin, ünlülerin arkadaşı oluveriyor. O sistem nasıl işliyor?

Ben sadece az ünlülerle arkadaşım. Eski radyocu olduğum için orada tanıştığım insanlar var. Yakın arkadaşım Güray Gürsel menajer. O kitlenin yüzde 70’ini onun aracılığıyla tanıdım.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder