Uğur Alkapar Atlı birlikler
HABERİ PAYLAŞ

Atlı birlikler

Bella Hadid bir dergi için at üstünde pozlar verdi. Ama bir trendsetter olarak Hadise bu hamleyi tam 1 yıl önce yapmıştı. Hatta Yılmaz Morgül de ortaya çıkıp “Önce ben ata bindim” dedikten sonra bir düğüne atıyla katılmıştı. Ama Orta Asya’dan at üstünde Anadolu’ya gelen Türkler atlara zaten yüzyıllardır biniyor. Bu nedenle popüler kültürün ilk at binicisi Tarkan’dır. Lütfen kimse sahiplenmeye kalkmasın!

Atlı birlikler

EFKAR POP

Edis’in yeni şarkısı ‘Arıyorum’u çok beğendim. Edis gibi başlıyor, nakaratta Oğuzhan Koç oluyor ve vurucu yerinde Tarkan’a bağlıyor. O nağmeli nakarat yerine daha modern bir melodi olabilirmiş. Neyse, bu ufak eleştiriye rağmen pek başarılı bir şarkı. Şimdiden defalarca dinledim ve dilime takıldı. Yalnız bu klip de en az ‘Martılar’ kadar sıkıntılı.

Haberin Devamı

Işık, görüntü kalitesi Edis ayarındaki bir stara yakışmıyor. Edis’e klipte sevgili eklemek gibi ‘dahiyane’ bir fikirle de karşı karşıyayız. Herhalde ilk kez bir Edis klibinde böyle bir şey görüyoruz. Yani bir Muazzez Ersoy klibi de olabilirdi bu. Sudaki dans sahneleri ise hiç fena değil.

Hande Yener de tam 15 yıl önce çektiği ‘Biraz Özgürlük’ klibinde ekibiyle böyle suların içinde dans etmişti. Oralara gittim. Edis’in eğlendirecek gibi başlayıp efkardan efkara sürükleyen şarkısı ‘Arıyorum’u siz de dinleyin. Duygudan duyguya akın.

Atlı birlikler

DÜNYA DEĞİŞİYOR

Amerikalı rap ve R&B yıldızı Lil Nas X büyük bir reklam kampanyasıyla hazırlandığı ilk albümünü Edis’in şarkısıyla aynı gün çıkardı. Tabii milyon dolarlık klipler, 3D animasyon kısa filmler ve sosyal medyada Lil Nas X yağmuruyla. Amerikalı muhafazakarları delirtecek bir imajı olan Lil Nas X yeni klibinde de geri adım atmamış, hatta gey olmasını neredeyse albümün merkezine koymuş.

Bunu korkmadan yapması oraların piyasası için bile yeni bir durum. Tüm bu sansasyonun üzerine albümdeki her şarkının çok iyi olması, büyük isimlerle düetler içermesi olayı bambaşka bir boyuta taşıyor. Dışarıda yeni bir dünya, yeni bir gelecek var. Bizde de hala “Toplum buna hazır değil” klipleri.

KENDİ HİKAYELERİMİZ

Haberin Devamı

Ressam Derya Gülmez’in eserlerine Instagram’da rastladım ve gördüklerim beni hızla içine çekti. Her baktığınızda başka bir ayrıntı yakaladığınız, rengarenk, bazen çılgın ama her seferinde daha da içine girdiğiniz tabloları var. Sadece tuvalde değil, dijital ortamda da çalışan Derya Gülmez işlerini birçok yerde görmeyi sevdiğini söylüyor. Hatta bu nedenle eserlerinin basıldığı pareo ve fular tasarımları yapmış. Bu sayede Derya Gülmez, tarzı ve eserleri konusunda bir algı yaratmış oluyor.

Atlı birlikler

HAYATINDAN BESLENİYOR

Kendi hayatından beslenerek resim yaptığı için her eserin bir hikayesi var. Ama güzel olan şu ki, o resimlere her bakan aslında kendi hikayesini görüyor. Zaten iyi bir sanat eserini herkes kendi deneyimlerine göre yorumlayıp öyle algılamaz mı? İşte onun yaratmayı başardığı da bu his. Derya Gülmez’in eserlerini görmek için şimdilik Instagram hesabıyla yetineceksiniz. Ama sabrederseniz seneye mayısta bir sergi açmaya hazırlanıyor.

KURUÇEŞME’DE BİR İTALYAN

LÜKS VE SADE

İstanbul’da bu sezon çok başarılı markalar restoranlarını açmaya hazırlanıyor. Geçen hafta ilk konuklarını ağırlayan, Kuruçeşme’deki Sorriso da bu kışın popüler mekanlarından biri olacağını ilk günlerinde kanıtladı. Kuruçeşme’de Boğaz hattında bulunan Sorriso, dekorasyonu, barı, masaları, koltuklarıyla hem şık hem de sade. Verdiği lüks hissi sizi boğmuyor, sıkmıyor. Kendinizi rahat hissediyorsunuz. Yemeğinizi Boğaz’a karşı yiyebilmek ise bir ayrıcalık. Restoranın iç kısmı ise gece ilerleyen saatlerde yükselen müzikle kulüp havasına bürünüyor.

Haberin Devamı

Atlı birlikler

NEW YORK’TAN İSTANBUL’A

Mekanın başında bugüne kadar birçok efsane markada imzası bulunan Şef Tolga Atalay bulunuyor. Bu işi o kadar iyi biliyor ki her detayda onun dokunuşlarını hissediyorsunuz. Sorriso’nun menüsü tam bir İtalyan-Amerikan. New York’un popüler İtalyan lokantalarının sevilen tarzını İstanbul’a taşımış Atalay.

İncecik hamurlu pizzası, taze makarnaları ve çeşitli et-balık yemekleriyle menüde boş yok. İşletmeciliğini Sibel Mert’in yaptığı Sorriso hem harika lezzetler tatmak, hem Boğaz havası almak hem de eğlenmek için çok iyi bir seçenek.

BOAZ’DA PAZAR

Pandemi sonrası tekrar açılan Boaz da Sorriso gibi Kuruçeşme hattının popüler noktalarından biri olacak bu kış. Üç katlı binanın en tepesinde yer alan restorandan sonra 2. kattaki kulüp de kapılarını açtı. Hem de gece hayatının önemli isimleri Turgay Yıldız, Cengiz Atasoy, Fatih Yurtyeri ve Erdinç Ağırbaş yönetiminde. Yurtdışından ünlü DJ’leri getirerek bomba bir açılışa imza atan Boaz’da yarın Allen Hulsey sahne alacak.

Gün boyunca brunch servisi verilen mekanda akşam sahneye çıkacak olan New York’lu sanatçı, alternatif müziğiyle konuklara keyifli saatler yaşatacak. Söz yazarı, gitarist, şarkıcı olan Hulsey özellikle son dönemde kanun gibi Türk müzik aletlerini şarkılarına eklemesi ile dikkat çekiyor.

Atlı birlikler

GURME PAKET SERVİS

Çengelköy’de tarihi bir binanın alt katında yer alan Osteria Salvatore, İtalyan mutfağının en lezzetli örneklerini sunuyor. Odun ateşinde taş fırın pizzalardan Panzanella gibi İtalyan salatalarına, içerisinde İtalyan peynirlerinin olduğu tabaklardan Porto şarabında poşelenmiş armuda kadar zengin bir menüsü var. Dahası bunlara paket servisle ulaşmak mümkün. Çengelköy’de oturanlar çok şanslı!

BODRUM TAVSİYESİ

Bu yaz Bodrum’da bana tavsiye edilen ama gidemediğim bir mekanı paylaşmak istiyorum: Zahmetsiz Balık. Bodrum merkezdeki bu restoran yemeklerinin lezzetliyle, kalitesiyle, ambiyansıyla, ürün çeşitliliğiyle ve fiyatlarıyla gidenlerin çok memnun kaldığı bir yer. Dahası ekibi güler yüzlü, cana yakın. Ayrıca yaz kış açıklar. O yüzden Bodrum’da yaşayanların da çok sevdiği bir lokanta. Buradaki her şey çok güzel ama avokadolu karides, balıklı çıtır mantı, balık börek, çiçek dolma, sıcak ot kavurma, çiroz özellikle tavsiye ediliyor. Gidin, görün, tadın.

Atlı birlikler

DEKK MERAK UYANDIRIYOR

Feriye’nin patronu Göktuğ Özdemir’in yeni girişimi ‘dekk’ eylül sonunda hayata geçiyor. Dekk, 2 bin 500 metrekarelik bir alanda, Nişantaşı, Maçka ve Harbiye’nin merkezinde haftanın her günü ve günün her saatinde çeşitli etkinlikler sunacak.

Yeme içmeden eğlenceye, spordan kültür sanata kadar pek çok ihtiyacı tek bir noktada karşılayacak. Özdemir “dekk ile İstanbul’da, açık havada, şehrin nabzını tutan, kültürün, sanatın, sporun, eğlencenin ve gastronomi dünyasının bir arada olduğu, ezber bozan, eşsiz bir deneyim sunarak önemli bir boşluğu dolduracağız” diyor.

FOTO SAFARİ

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO ülkemizin turizm tanıtımına katkıda bulunmak üzere bir foto safari projesi başlattı. Halkımızın iç turizm zenginliklerimize dikkatini çekmek ve açık havada sağlıklı şartlarda bir turizm hareketi gerçekleştirmek amacıyla, Türkiye’deki 17 UNESCO Kültürel Mirası’nda Foto Safari organizasyonu gerçekleştirilecek. Ayrıca amatör ve profesyonellerden oluşan bir grup fotoğraf tutkunu, ulusal basın mensupları birlikte gerçekleşecek ödüllü bir fotoğraf yarışmasına katılacak. İlk safari 22-26 Eylül arası Kapadokya’da gerçekleşecek.

Atlı birlikler

Sıradaki haber yükleniyor...
holder