Uğur Alkapar AVM'lerde sıkı kurallar
HABERİ PAYLAŞ

AVM'lerde sıkı kurallar

Koronavirüsün hızı kesilince, biraz nefes aldık. Önceki gün AVM’ler açılmaya başladı. Tabii büyük önlemler alınarak. İstiklal Caddesi’ndeki Demirören tedbirleri elden bırakmadan, sosyal mesafe kurallarına uyarak, pazartesi açıldığını ilan etti ve yaptığı duyuruda “Sokağa çıkma kurallarına dikkat ederek, bütün misafirlerimiz Demirören İstiklal’e tekrar gelebilir” dedi.

Altunizade’deki Capitol 1 Haziran’ı bekleyeceğini duyurdu. 15 Mart’tan beri zorunlu hizmet birimleri dışındaki kiracılarından ödeme talep etmeyen Capitol ekime kadar da yarısını alacakmış. Şu dönemde zaten birçok AVM kiracılarına böyle kolaylıklar yaptı. Ekonomi için çok önemli bir girişim. Bir süredir zorunlu ihtiyaçlara yönelik sınırlı kapasitede hizmet veren Akmerkez, Akbatı ve Akasya da 1 Haziran’da açılıyor.

Haberin Devamı

Bu üç AVM’den gelen bilgiye göre ‘her 10 metrekareye 1 kişi’ kuralı uygulanacak ve ziyaretçi sayısı kontrol edilecek. Termal kameralar ile ziyaretçilerin ateşi ölçülecek ve ‘Özel Görevli Hijyen Takımları’ ortak alanlarda dezenfeksiyon işlemlerinin kontrolünden sorumlu olacak. Asansörleri sadece engelli, hamile ve yaşlı ziyaretçiler, en fazla 2 kişi olacak şekilde kullanabilecek.

11 Mayıs’tan itibaren kademeli olarak açılacağını duyuran Kanyon da ateşi 38 derece ve üzerine çıkan misafir ve ofis çalışanları için izolasyon odaları hazırlıyor. Sıkı bir temizlik rutini uygulanacak AVM’de diğerlerinde olduğu gibi yüz maskesi bulunmayanların giriş yapmasına müsaade edilmeyecek.

Yeni sosyal yaşam düzenine ilk kez AVM’lerde şahit olacağız gibi geliyor. Her yer açıldığında da muhtemelen normalimiz bu olacak. Bundan böyle bu şekilde yaşamaya hepimizin alışması gerekecek.

Tükürdüğünü yalamak

AVMlerde sıkı kurallar

Karantinanın en çok konuşulan meselelerinden biri Instagram’daki canlı yayınlar oldu. Kimileri yeteneklerini gösterip yıldızlaştı, kimileri ne kadar yeteneksiz olduğunu tescilledi. Birçokları da 15 adet izleyici sayısına rağmen azimle, yılmadan yayına devam etti. Bartu Küçükçağlayan ile dizi oyuncularının Instagram’larından gözümüzü ısıran arkadaşının yaptıkları yayın ise 100 bin izleyiciyi bulunca tüm gözler onlara çevrildi.

Haberin Devamı

Kimileri çok eğlenceli buldu, kimileri onlara hiç gülmedi, kimileri de kıskandı. Aldıkları eleştirilere Berrak Tüzünataç gibi ünlü dostları göğüs gerdi. Bu arada ‘late night show’ ikilisinin her akşam 80 bin TL’ye reklam alıp paraları götürdüğü konuşulmaya başlandı. Kıskananlar tabii ki daha çok arttı.

Bu yayındaki en büyük ironi, Bartu gibi muhabirlere bir küfretmediği kalan, entelektüel olarak kendine magazinin nesnesi olmayı asla yakıştırmayan birinin magazinden nemalanması. Sabahları gizli gizli ‘2. Sayfa’ izleyen bir kitle korkmadan magazin takip etmenin özgürlüğünü yaşadığı için de kısa sürede yükseldiler. Kalabalığı görünce koşup gelen ünlüler de denkleme eklenince ortam iyice şenlendi tabii.

Bu ikilinin sözde dalga geçtikleri şeyin aslında tam kendisi, büyük bir parçası olduğunun herkes farkında herhalde. Artık karantina sonrası onları da sabah ekranında program sunarken görürüz. Doğru sponsor ve yeterli miktarda bir ödemeyle, her şey mümkün.

Haberin Devamı

61 bin kişi

Her akşam 100 tane canlı yayın, 50 tane de Instagram konseri var ya, ben önceki akşam yapılan Vodafone Freezone Napiim Evdeyim konserlerine bayıldım. Bir kere adına çok güldüm. Seçtikleri müzisyenler de Patron (Ege Erkurt), Chaby Han, Evrencan Gündüz ve Elif Çağlar gibi ünlü isimlerdi. Toplam 61 bin izlenmeye ulaşmışlar. Hiç fena bir rakam değil. Karantina sonrası bu online konserler tatlı bir anı olarak mı kalacak yoksa devam mı edecek merakla bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder