Uğur Alkapar Bayram İstanbul'u
HABERİ PAYLAŞ

Bayram İstanbul'u

Bayramda İstanbul’da kalıp şehrin tadını çıkarmayı sevenlerdenim.

Bodrum trafiğinde arabada 2 saat sıkışıp kalmak ya da Alaçatı girişindeki kalabalığın içinde ezilmek hiç bana göre değil. Dün arkadaşlarımla Cihangir’deki Charter Pub’da buluştuk.

Burası semtte piyasa yapılacak en stratejik nokta. Her iki taraftan gelenleri, yandaki ve karşıdaki kafelerde takılanları izlemek mümkün. Biz Charter’ın burgerlerini, mantısını, sosislerini götürürken (evet bayramda rejime ara verdik) fark ettik ki İstanbul’da bizim dışımızda pek kimse kalmamış.

Haberin Devamı

Ama bunu dert etmedik. İstanbul böyle daha keyifli deyip rotamızı Tepebaşı’ndaki Klein Garten’a çevirdik. Oradaki kalabalık da tam kıvamındaydı. Ortam keyifli, müzikler eğlenceliydi. Bayram İstanbul’u gibisi yok gerçekten.

TELEFONLARI BIRAKIN

Turkcell’in hazırladığı, sürücüleri trafikte telefonu ellerinden bırakmaları için uyaran kısa film bizleri duygudan duyguya sürükledi. Milli futbolcu Emre Akbaba, gece vakti yolda kalmış bir adamı arabasına alıyor.

Adam, Emre’yi telefonuna değil yola bakması için uyarıyor. Emre bu sayede kaza yapmaktan kurtuluyor. Ve futbolcu bu heyecanlı anların sonunda o adamın yıllar önce bir trafik kazasında kaybettiğimiz Metin Oktay olduğunu fark ediyor.

Dün tatilin ilk günlerinin trafik bilançosu 30’a yakın ölü, 211 yaralıydı. Bunun daha dönüşü var. Lütfen o telefonları bırakalım.

UFUK AÇMAK İÇİN

Aşkın Nur Yengi’nin seslendirdiği ‘Susma’yı Muazzez Ersoy benzeri bir kadın söylüyor. Ama şarkı dub step (İngilizlerin bayıldığı ağır aksak elektronik müzik) tarzında. Kadın, üstü çıplak siyahi bir yakışıklıyla dans ediyor.

Zaman zaman elinde eskrim kılıcı sallayan bu yakışıklı da Madonna’nın eski sevgilisi Brahim Zaibat. Görüntüler, kıyafetler, renkler, mekanlar, tam bir Seda Sayan-Sibel Can klibi gibi.

Sanıyorsunuz ki ter içinde uyanmışım diye bitireceğim tuhaf bir rüya anlatıyorum. Hayır, hepsi gerçek. Nüvit Yıldız adlı şarkıcının yeni klibi. Mutlaka YouTube’da izleyin. Ufkunuz açılır.

SİYAH YEMEKLER

Budapeşte’de başlayan, sadece siyah renkli yemeklerin tadıldığı Black Food Festivali, Berlin, Tel Aviv, Helsinki ve New York’tan sonra 9 Haziran’da İstanbul’da.

Haberin Devamı

Kadıköy’deki Dorock XL’de gerçekleşecek organizasyonda siyah hamburger, çikolata, makaron, dondurma, makarna yemek mümkün.

The Urban Goat, Görgülü Pastanesi, Banko Burger gibi tanıdık markalar da festivale katılıyor. Siyah bir şeyler yeme hissi tuhaf gelse de ilginç olacağı kesin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder