Uğur Alkapar Bir İstanbul klasiği
HABERİ PAYLAŞ

Bir İstanbul klasiği

Ali Ünal’ın Ortaköy’de iki yıl önce açtığı Ruby, sanki 50 yıldır aynı yerde konuklarını ağırlıyormuş gibi duruyor. Ali Bey uzun işletmecilik geçmişini aynen buraya taşımış.

Mekancılık sektörünün duayenlerinden Hale Dicleli’nin de katkılarıyla Ruby, İstanbul’un kalburüstü mekanlarının en önemlilerinden biri haline geldi.

Ruby’nin su kenarındaki alt katında haftada üç gün akşamüstleri canlı müzik oluyor. Burada takılmak isteyen gruplar yemek öncesi aperatif alıyorlar. Yemeğe kalanlar da çoğunlukta.

Çünkü Ortaköy Camii ve köprünün ışıkları altında orası sihirli bir mekana dönüşüyor. Zaman zaman Ortaköy iskelesine yanaşan vapuru da yakaladınız mı, alın size bir kartpostal.

Haberin Devamı

★ ★ ★

Ruby’nin iddialı olduğu diğer alan da mutfak. Malzemeler Türkiye’nin çeşitli yerlerinden tedarik ediliyor ve daima taze olarak kullanılıyor.

Yani “Boğaz’a dalıp giden müşteriye ne versen beğenir yer” demiyorlar. Etli pazı dolmasının suyuna bile ekmeği bandım, o kadar lezzetliydi.

Ahtapot bacağı ve pekin ördekli çıtır sarma tam usta işiydi. Kuşkonmazlı risottodaki limon sosu her şeyi değiştiriyordu.

Çok iyi bir buluş. Levrek pirzola, suyundan ve lezzetinden bir şey kaybetmemiş, dana madalyonsa tam kıvamında pişmişti. Pişmaniyeli maraş dondurması ve espressolu krem karamelle kusursuz bir final yaptık.

Üst düzey yabancı turistlerin sıkça ziyaret ettiği Ruby’nin menüsündeki dolma, mantı gibi yemekler özellikle Türk yemeklerini de yabancılara tanıtıyor.

HAYAT ONLARA GÜZEL

Hayvanseverliği ile bilinen Gonca Vuslateri de Gratis’in ‘Hayvanları Koruma Günü’ için hazırladığı sosyal sorumluluk kampanyasında yer almış.

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesini hedefleyen proje için köpeğiyle poz vermiş.

‘Hayat Onlara Güzel’ adlı kampanya çerçevesinde mağazalarda ücretsiz köpek maması da dağıtılmış.

KARAKÖY’ÜN KAHKAHASI

Karaköy’de geçen yıl Vor Klein olarak hizmet veren mekan, bu sezon Küçük by Klein adıyla açıldı. Klein grubu böylece ilk kez meyhane işine girmiş oldu. Küçük by Klein’da, çarşamba, cuma ve cumartesileri Fehmi Dalsaldı sahneye çıkıyor.

Haberin Devamı

Huysuz Virjin’den esintiler taşıyan şovuyla hem sahnenin hakkını veriyor, hem de konukları müthiş eğlendiriyor. Kariyerinde ustalık dönemini yaşayan Fehmi Dalsaldı, Huysuz’dan daha kibar.

Müşterilere onun kadar pervasız davranmıyor. Sertliğini biraz daha artırsa eminim çok daha fazla kahkaha duyar. Mekanın mezeleri lezzetliydi. Açılalı kısa bir süre olduğu için biraz daha değişip güzelleşeceğini öğrendim.

Ara sıcakları ve ana yemek olarak sunulan kebapları ise gerçekten çok iyiydi. Fehmi’nin programından sonra herkes kendini piste atıp oynamaya başlıyor. Zaten 12’den sonra girişteki küçük alan bir kulübe dönüşüyor ve sabah 04.00’e kadar eğlence devam ediyor. Karaköy bu sezon Küçük gelse de yine de gece gezenler gitmeden edemeyecek.

HAYVANLARDA OBEZİTE

Sadece insanların kilo problemi mi var sanıyorsunuz?

Obezite tüm dünyada, kedi ve köpeklerin yüzde 40’ında büyük sorunmuş. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen hayvan festivali Petival’de mama markası Royal Canin özel elektronik tartısı ile hayvanların kilo kontrolünü veteriner hekimler aracılığıyla gerçekleştirerek, hayvanların vücut kondisyon skorları hakkında sahiplerini bilgilendirdi. Onların sağlıklı beslenme, uygun mama ölçüleri ve yemek verme sıklığı hakkındaki sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder