Uğur Alkapar Bir sussanız
HABERİ PAYLAŞ

Bir sussanız

İstanbul’da konser bolluğu var. Seyircileri de bol olsun. Ama biraz terbiyeli bir seyirci olsun. İster protokolde ister en arkada otursun, değişmeyen çirkeflikte bir seyirci grubu var. Konser boyunca yanındakiyle bitmek tükenmek bilmeyen, kahkaha dolu bir sohbete dalıyorlar.

Hadi gürültülü şarkılarda duymuyorsunuz (o anlarda seslerini duyurmak için daha da bağırmalarına rağmen) ama sakin şarkılarda cak cak cak konuşan bu tiplerden sahneyi duyamıyorsunuz. Bir kere madem konuşacaksın oraya niye geldin?

Haberin Devamı

Dahası bilet parası ödeyip oraya konser dinlemeye gelmiş insanların haklarını nasıl gasp edersin? Bazılarının mantığı, terbiyesi, insanı kalabalık ortamlarda uçup gidiyor nedense. İşte ben bu insanlarla muhatap olmamak, kavga etmemek için konserlere pek gitmiyorum bir süredir.

KONSERLERCE

Bir ara Kuruçeşme Arena’da etkinlikler olurdu ama Harbiye Açıkhava Tiyatrosu uzun zamandır yaz aylarının vazgeçilmez konser mekanı. Alternatif yaratmak isteyen Atlantis Yapım, Vadistanbul’da 10 bin kişilik bir alan yarattı. Vadi Açıkhava adlı mekanda bu cuma Göksel’in konseri var. Ertesi gün de Athena sahnede.

GERİ DÖNÜYOR

ABD’nin ünlü restoran zinciri TGI Friday’s 90’larda İstanbul’da şube açtığında garsonların farklı tavırları, porsiyonların büyüklüğü, dekorun buram buram Amerika kokması bizi şaşırtmıştı.

Ülke değiştirmiş gibi hissediyorduk. Sonra TGI Friday’s ortadan kayboldu. Ama 55 ülkede 870 restoranı bulunan marka dönüyor. Markayı tekrar getiren Hümeyra Ökçün ve Ogün Okat ekim kasım gibi Bebek-Etiler civarında ve Bağdat Caddesi’nde birer şube ile başlayıp, 10 yıl içinde 20 restorana ulaşmayı hedeflediklerini söylemişler.

Ama tabii yeme içme sektörü 90’lardan bu yana çok gelişti. Aynı tarzda menüleri olan birçok yer var artık. Bakalım TGI Friday’s’in yeni macerası nasıl ilerleyecek.

ARENA'DA NOSTALJİ

Hazır 90’lara dönmüşken nostaljik bir haber vereyim. Dönemin en büyük starlarından Kanadalı Bryan Adams’ı hatırlarsınız. ‘Robin Hood’ filmindeki ‘Everything I Do’ şarkısıyla gönlümüze taht kurmuştu Kanadalı şarkıcı.

Haberin Devamı

Hatta gelip konser bile vermişti. O dönemi unutamayanlar için kendisi bir kez daha geliyor. Bryan Adams, 16 Kasım Cumartesi günü, Ataşehir’deki Ülker Sports Arena’da sevenleriyle buluşacak.

MİKONOS'TAN

Bu yaz Bodrum’a açılan en havalı mekan bence Yalıkavak’taki Root. Müzikle sanatı bir araya getiren Root’ta bu Perşembe akşamı Mykonos gecelerinin ünlü DJ’i Valeron’u ağırlıyor.

Mikonos’un her şeyine bayıldığımız için o gece Bodrum’daki tatilciler buraya akın edecektir. Duyduğuma göre kreatif direktörlüğünü Sedef Gali’nin yaptığı mekanın ‘ArtHouse’ kısmının açılışı da 27 Temmuz’da.

O BİR KLASİK

1994’te çıkardığı ‘Kadın’ albümünden beri şöhretini katlayarak arttıran Şebnem Ferah’ın başarına hayranım. 25 yıldır müziğinde en ufak bir değişiklik yapmadığı halde hayran kitlesini hiç kaybetmedi.

Bu becerisini yeni şarkısı ‘Koridor’da da yineliyor. Şebnem yine bildiğimiz Şebnem. Melodiler tanıdık, sözler aşina. Saçı, kıyafetleri, klibi bile her zamanki Şebo tarzı. Ama yine çok güzel. Demek ki artık o bir klasik.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder