Uğur Alkapar Birazcık gizem
HABERİ PAYLAŞ

Birazcık gizem

Fransız müzisyen ikili Daft Punk yüzlerini saklayan kasklarla meşhur.

DJ Deadmau5 da pikapların başına bir fare başlığıyla çıkıyor. Bu akımın üçüncüsü Amerikalı DJ ve prodüktör Marshmello.

Onun kafasında ise üzerine göz ve ağız çizilmiş beyaz bir abajur var! YouTube’da kliplerinin toplam izlenme sayısı 3 milyardan fazla. Bu fenomen 3 Temmuz’da Küçükçiftlik Park’ta yapılacak Electric Playground Festivali’nde sahneye çıkacak.

Sosyal medya çağında yıldızlar hayatlarını göz önünde yaşasa da işte böyle birazcık gizem büyük bir çekim gücü yaratmayı başarıyor.

Haberin Devamı

Bu arada festivalin diğer büyük ismi de 22 yaşındaki Fransız DJ Kungs. Bu yaşta dünya çapında tanınmayı başarmış bu arkadaşa da şapka çıkarıyoruz.

REHBER KÖPEKLER

İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore’un görme engelli eşi Maggie Moore ve Nurdeniz Tunçer’in 2014’te kurduğu Rehber Köpekler Derneği harika işler yapıyor. Nestle Purina Petcare’in sponsorluk yaptığı dernek, görme engellilerin gözü olan köpekler yetiştiriyor.

Ancak derneğin şu an aktif olarak çalışan sadece 4 rehber köpeği var. 7 tanesi de eğitim sürecinde. 250 kişi ise sıraya girmiş durumda. Süreç şöyle işliyor: Aday yavru köpek 1 yaşına kadar gönüllü bir aileye emanet ediliyor ve masrafları karşılanıyor.

Ardından 3-6 ay sürecek bir eğitimden geçiyor. Sonra da görme engelli yeni sahibiyle geçireceği 1 aylık kaynaşma dönemi başarılı geçerse artık bir ikili oluyorlar. Gönüllü aile olmak isteyenler derneğe başvurabilir.

Chın Chın

Çin çin kadehler birbirine vurunca çıkan ses, genelde mutluluk, eğlence ve kutlama ile eşleştiriliyor. Chin Chin ise Ulus’ta bir restoran. Ama sadece şahane bir mutfağa değil, aynı zamanda canlı müzik performanslarıyla geçen eğlenceli gecelere sahip.

İnşallah o gecelere de şahit olacağım ama şimdi yemeklerinden bahsetmek istiyorum. Şef Adnan Aslan’ın danışmanlığında hazırlanan menü genç ve yakışıklı şef Sercan Pehlivan’a emanet.

Birbirinden müthiş kokteyllerde ise Cenk Yenigün imzası var. Somon gravlaks, karidesli mantı, İtalyan pizzalarını aratmayacak pideler, cevizli levrek aklımda kalanlar. Dahası servis mükemmel, ortam nezih. Ulus sakinleri, lezzeti uzaklarda aramayın. Çünkü yanı başınızda...

Haberin Devamı

MİNİ AJANDA

Cuma gecesi Taksim’deki RX’te (eski adıyla Roxy) Big Burn Nights kapsamında Patrice Baumel pikapların başında olacak. Şehrin en iyi ses sitemine sahip olmakla övünen kulübü yerinde test etmek isteyenler bir bakabilir.

Piyano sihirbazı Havasi ‘Pure Piano’ kapsamında bu pazar Zorlu PSM’de sahne alacak. Önceki şovları bir rock konseri şeklinde geçen, havalarda falan uçan Macar piyanist, bu kez piyanosuyla baş başa. Ama tabii ki standart bir klasik müzik konseri beklemeyin ve renkli bir sahneye hazır olun.

Ortaköy’deki Feriye yenilenme sürecinin ardından tam bir yaşam merkezi haline geldi. Bu hafta sonu, yani 18-19 Mayıs’ta da sağlıklı yaşam festivali Reformist ‘Reform Yourself’ temasıyla Feriye’de gerçekleşecek. Biletler dsmbilet.com’da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder