Uğur Alkapar Body shaming
HABERİ PAYLAŞ

Body shaming

Bugün manşetimizde yine Demet Akalın var. Çoğu zaman da çok yanlış sebeplerle bu sayfalarda oluyor kendisi. Her konuda her aklına geleni söylemekte sakınca görmeyen Akalın kendini bir kanaat önderi olarak görüyor olmalı. Ama bazen de geçenlerde Bodrum’a gidenler için söyledikleri gibi, özür dilemek zorunda kalıyor. Ben bugünkü tartışmada Şevval Şahin’i yüzde yüz haklı buluyorum. ‘Body shaming’ yani bir kişiyi vücut şeklinden dolayı utandırmak şu an dünyada çok ayıplanan bir şey. Buna karşı da büyük bir savaş veriliyor. Bu gelişmeler sayesinde kilolu insanların da güzel olabileceği fikri normal gelmeye başladı.

Haberin Devamı

ŞÖHRET GÜZEL AMA..

Tam tersi de söz konusu, insanlar zayıflığı nedeniyle çirkinlikle suçlanmamalı. Şevval Şahin’in de dediği gibi Demet Akalın gibi çok takip edilen bir şarkıcının bu açıklamaları yaparken daha dikkatli olması gerekiyor. Şimdi kendi zayıflığından utanan Demet Akalın hayranı birçok çocuk ve genç kız kendini çok kötü hissetmemiş midir? Şarkılarınız milyonlarca kez tıklanıyorsa, Instagram’da 10 milyona yakın takipçiniz varsa, bu gücü sadece ruj satmak için kullanmamalısınız. Sizi sevenlere pozitif mesajlar vermek gibi bir sorumluluğunuz olmalı. Rol modeli olmak kolay bir iş değil. Şöhret güzel ama sorumlulukları da büyük.

FİNAL HEYECANI

UEFA Şampiyonlar Ligi finalini Portekiz’e kaptırmanın üzüntüsünü yaşıyoruz, malum. Ama bu, o gecenin eğlenceli geçmesine engel değil. Türkiye’de olsa tabii yıkılırdı ortalık, ama olsun. Pepsi’nin sponsorluğunu yaptığı açılış gecesinde sahneye Marshmello çıkacak. O kim mi? Aaa yapmayın, 2019’da Küçükçiftlik’te verdiği konserde ne kadar eğlenmiştik unuttunuz mu? Bir DJ produktör olan Marshmello’nun yüz milyonlarca kez tıklanan şarkıları var. Kafasına taktığı kutu mu desem, maske mi desem tuhaf şey de imzası. 29 Mayıs’a da bir şey kalmamış. Maçı izler miyim bilmiyorum ama açılış törenini kaçırmayacağım kesin.

BİZİM KENDALL

Geçtiğimiz aylarda nedense bizdeki tüm güzel kızların Kendal Jenner’a benzetildiğini yazmış, bu benzerliğin çok normal olduğunu, Kendall’lardan bizde çok olduğunu söylemiştim. DeFacto’nun yeni reklamına bakınca şaşırdım kaldım. Kendall oynuyor sandım. Bu arada cıvıl cıvıl rengarenk çok genç bir reklammış. Markanın sloganı da ‘yenilen, eğlen, devam et’miş. Valla korona sonrasına uygun bundan iyi bir slogan olamazdı. Gerçekten artık devam etmek, eğlenmek ve mümkünse yenilenmek istiyoruz.

Haberin Devamı

HAYDİ GENÇLER

Bu yıl 29’uncu kez düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması moda dünyamız açısından önemli bir organizasyon. Çünkü bu yarışmayı bugüne dek kazananlar arasında Bahar Korçan, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özlem Kaya gibi birçok önemli isim yer alıyor. Son başvuru tarihi 27 Mayıs. Gala gecesi ise 26 Ekim’de.

HER ŞEYE RAĞMEN

Pandeminin getirdiği psikolojik yüklerle baş etmekte zorlanıyorsanız size Sibel Buğdaycı’yı tavsiye ediyorum. Kendisi pozitif düşünceyi öğrenmek, hayata bardağın dolu tarafından bakmak isteyen insanlara o dolu tarafı gösteriyor. Diyor ki “Kişilere olumsuzluklar yaşadıklarında, temelde kendilerine bakmalarını; kimseyi suçlamadan sorumluluğu üzerlerine alarak, ilerlemeyi öğretiyorum.” Online canlı workshop’lar yapan Buğdaycı her şeye rağmen pozitif kalabilmenin yollarını, tekniklerini paylaşıyor. Sibel’e sosyal medyadan ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder