Uğur Alkapar Bu yıl neler dinleyeceğiz?
HABERİ PAYLAŞ

Bu yıl neler dinleyeceğiz?

Instagram’daki ‘Popbizde’ hesabının yöneticisi Kaan Ölker ile 2022’de yayınlanması planlanan şarkılar ve albümlerin bir listesini çıkardık...

İREM DERİCİ

‘Milyonda Bir’ adlı yeni şarkısını mart ayında dinleyicilerle buluşturacak. Parçanın sözü ve müziği Genco Ecer’e ait.

EBRU GÜNDEŞ

40’a yakın şarkı toplayan Gündeş, 10-15 parçalık bir albüm için stüdyoya girdi. Projeyi tamamlayıp bu yıl dinleyicilerle buluşturacak.

SILA

Mart-nisan aylarında yeni albümünü dinleyicilerle buluşturacak. Repertuvarını yenileyen Sıla, albüm için son rötuşları yapıyor.

Haberin Devamı

SİMGE

Uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni şarkısını şubat ayında dinleyeceğiz.

HANDE YENER

Kulislerde Göksel ile yapacağı düet konuşuluyor, bu yıl düet projelere ağırlık vereceği düşünülüyor.

DEMET AKALIN

Dört beş şarkılık bir maksi single hazırlığında.

TAN TAŞÇI

Uzun süredir yeni albümü için Bodrum’da stüdyosunda çalışıyor. İçinde sürpriz düetlerin de olduğu albümün mart-nisan civarı yayınlanması bekleniyor.

SEFO

‘Bilmem mi’ ile gelen büyük başarısından sonra yeni şarkısının kaydını tamamladı. Önümüzdeki dönemde yayınlayacak.

EDİS

Yurtdışına açılmak için gün sayan Edis’in İngilizce albüm çalışmaları devam ediyor. Bu yıl art arda İngilizce şarkılarını yayınlayacak.

BENGÜ

Sözü ve müziği Bilal Sonses’e ait ‘Kimse Bilmesin’ ile önümüzdeki haftalarda dinleyicilerle buluşacak.

PROJE ALBÜMLERİ

SERDAR ORTAÇ

BEST OF

Gülşen, Hande Yener, Derya Uluğ, Merve Özbey, Buray gibi birçok ismin yer aldığı proje albümü tamamlanmak üzere. Önümüzdeki ay dinleyicilerle buluşacağı konuşuluyor.

SİNAN AKÇIL

PİYANİST 2

Ocak ayının son haftası çıkması planlanıyor. İrem Derici, Demet Akalın, Serkan Kaya gibi isimler bu albümde Akçıl’ın hit olmuş bestelerini söyleyecekler.

ŞEHRAZAT

TRİBUTE

Ajda Pekkan, Funda Arar, Tan Taşçı, Edis, Murat Dalkılıç gibi birçok ismin yer aldığı, sözü ve müziği Şehrazat’a ait şarkılardan oluşan albümün hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bu sene içerisinde çıkması bekleniyor.

BÜLENT ÖZDEMİR

TRİBUTE

Sezen Aksu, Sibel Can, Yıldız Tilbe gibi isimler, bestelerini Bülent Özdemir’in yaptığı popüler şarkıları seslendirdi. Albümün 2022’nin ilk yarısında çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

İMAJ UYUMU

Sena Şener yeni şarkısı ‘Çok Geç Kaldın’da Şebnem Ferah’ın ilk dönemlerdeki şarkılarını andıran bir sound yakalamış. Bu gitar ağırlıklı sıkı rock şarkısına uygun olarak da deri pantolonu büstiyeri çekmiş. Müzik ve imaj uyumu tam. Klipte kullanılan kitap da özel üretim olarak sınırlı sayıda piyasaya sürülecekmiş.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

SADECE 48 SAAT

Trendyol, The Guardian gazetesinin en iyi 15 sokak sanatçısı sıralamasında yer alan Leo Lunatic’in ikonik ‘Kızgın Panda’sını, Globart işbirliğiyle sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. ‘Kızgın Panda ürünleri Türkiye’de sanat alanında bir ilk olarak ‘drop’ yöntemi ile 8-9 Ocak tarihlerinde sadece 48 saat Trendyol’da satışa çıkacak.

BOĞAZ’A NAZIR

Arnavutköy’ün en güzel lokasyonunda bulunan ‘Mavra’ya gittim. Ekip otelcilikten geldiği için yemeklerden servise kadar her şey belli bir standardın üstünde. Mezeler mevsiminde piyasaya çıkan malzemeyle yapıldığından daha bir lezzetli. Karamelize soğan ve keten tohumlu bakla fava, yoğurtlu biber söğürtme (biber borani), ısırgan otlu acılı ezme, tane hardallı levrek marin gibi 24 meze var menüde.

Haberin Devamı

Balıklar ise çoğu zaman yeni tutulmuş oluyor. O gün denizden ne gelirse yiyebileceğiniz gibi önceden sipariş verirseniz özel balıkları da sizin için tedarik edip en iyi şekilde hazırlıyorlar. Sınırlı sayıdaki masasıyla bir müdavim yeri Mavra. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırın. Hafta içi 11.00-01.00, hafta sonu ise 11.00-02.00 saatleri arasında açık.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

MODERN ANADOLU MUTFAĞI

The Bono sadece Teşvikiye’nin değil, İstanbul’un en sürpriz mekanlarından biri. Neden derseniz son derece mütevazı görünen bir giriş katı-bahçede konuşlanan The Bono’nun menüsünde gastronomik mucizeler var. Modern Anadolu mutfağı olarak tanımlanan yemekler arasında közlenmiş soğanpatlıcan, Tokat yaprağına sarılmış Ezine peyniri, midyeli kuskus, kelle taco, bir kavanoza 100 tane sığan gelin sarma, İslim kebabı gibi lezzetler favorim. Ama esas bomba ise sucuklu kuru fasulye üstünde yaprağa sarılmış levrek.

Ne alaka demeyin, müthiş bir uyum söz konusu. Mekanın ortaklarından sosyolog Efe Ömer bu menü için Anadolu’yu karış karış dolaşmış. Yöresel lezzetleri keşfe çıkmış. Gittiği her yerde hayretle karşıladığı bilgiler edinmiş. Ekip olarak Anadolu’nun uçsuz bucaksız lezzet çeşitliliğine hayranlar. Ve bu keşifleri daha da çoğaltıp İstanbul’un göbeğinde sunmayı hedefliyorlar. Ayrıca fiyatlar da son derece uygun.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

ET İMPARATORLUĞU

Florya’daki Etçi Mehmet alkolsüz steak house konseptiyle şehrin en popüler et lokantalarından biri. Sadece bizim şehrin mi? Etçi Mehmet’in 6 ülkede şubeleri var. Şimdi de Katar ve Fas’ta şube açıyor. Etçi Mehmet’in yemekleri belli bir standardın üzerinde. Fiyatlar da benzerlerine göre daha makul. Müşterinin büyük bir yüzdesi de memnun kalkıyor ki daima tekrar geliyor.

Etçi Mehmet markasının kurucusu Mehmet Dağ. Bu başarılı kurumun arkasında onun bilgisi, görgüsü ve çalışkanlığı yatıyor. Vitrinde ise kardeşi Mustafa Dağ bulunuyor. Mustafa Bey, Nusret benzeri bir şovmen olarak müşterilere sunum yapıyor, et yediriyor. Mehmet Bey’in kurduğu et imparatorluğunun temelinde artık iş dünyasında pek görülmeyen ahlaki prensipler ve çok çalışmak yatıyor. Etleri de işte bu yüzden pek lezzetli!

Bu yıl neler dinleyeceğiz

ARTIK YEMEK DE VAR

Nişantaşı’nda, Abdi İpekçi Caddesi’ndeki Gian kendisini hem bar, hem kulüp hem de canlı müzik mekanı olarak ispat etmişti. Hafta içi bile dolu olan Gian’ın üst katında kentin en iyi DJ’lerinin çaldığı, elektronik müziğin en iyi örnekleri kitleleri coşturuyor. Alt katta Deniz Sipahi gibi isimlerin çıktığı canlı sahnenin eğlencesi ise dillere destan. Gian şimdi de konuklarına üst katta şahane bir menü sunmaya başladı.

Gün boyu açık olan mekanda Nişantaşı havası alıp bir şeyler atıştırırken sohbet etmek de mümkün. Kadroya yeni katılan mutfak ekibinin elinden çıkan yemekler pek leziz. Kokteylleri de atlamayalım, onlar da çok başarılı. Gian son günlerdeki en favori mekanlarımdan biri.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

SESS BİLDİĞİNİZ GİBİ

Geçen salı on parmağında on marifet Serhan Sokulgan’ın DJ’lik yaptığı bir gece için Nişantaşı’ndaki Sess’e gittim. Aynı zamanda doğum günüydü hep birlikte kutladık. Sess bildiğiniz gibi. Hafta içi bile gidip eğlenen bir kitle var. Hatta hafta içini tercih ediyorlar daha az kalabalık olduğu için. Gerçekten pek güzel oluyor. Eşi dostu görüp, en sevdiğin Türkçe pop şarkılarıyla dans ediyorsun. Sess yıllardır vazgeçemediğimiz bir klasik.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

SANAT ESERİ

Yılbaşında aldığım en güzel hediyelerden biri üzerinde ‘Alice Harikalar Diyarında’ karakterlerinin bulunduğu tabaklardı. O kadar güzeller ki bunlarda yemek yerine iplerle duvara asasım var. Stilin. com başta olmak üzere internet sitelerinde bu tabakları bulmak mümkün. Benim en sevdiğim şu her zaman acelesi olan tavşan ve şapkacı. Hepsi birer sanat eseri.

Bu yıl neler dinleyeceğiz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder