Uğur Alkapar Çıkaramadığım ünlüler
HABERİ PAYLAŞ

Çıkaramadığım ünlüler

Gain’in önceki akşam Beşiktaş’taki Four Seasons’da düzenlenen gecesine adeta yıldız yağdı. Neredeyse tek ünsüz bendim! Nereye yüzünüzü dönseniz bir oyuncu, tanıdık bir yüz. Artık tanımadıklarınıza bile “Kesin ünlü ama çıkaramadım” diye bakıyordunuz. Davetiye bulmak için herkesin araya birilerini soktuğu gecede dizi sektörü bir araya toplanmıştı. Oyuncular, yapımcılar, menajerler...

Platformda işi olanlar koşarak gelirken, daima dijitale bir iş satmak, bir projede yer almak isteyen herkes oradaydı. Bir yıllık ‘networking’ yani çevre yapma etkinliği bir gecede gerçekleşti. Tanışanlar kavuştu sarıldı, yeni tanıştırılanlar el sıkıştı. Ortam tam ‘Menajerimi Ara’ dizisi gibiydi. Kadın oyuncular “Şık olayım ama aşırı süslü görünmeyeyim” şeklinde tarzlara sahipti. Erkeklerin ise genelde pek umurunda değildi. ‘Hamlet’in yönetmeni Kaan Müjdeci’nin sahneye kimono ile çıkması ise gecenin en güzel olayıydı.

Haberin Devamı

YAŞLANMAYANLAR

Gecenin büyük bölümünü dizi dünyasının nabzını tutan Episode dergisinin ekibiyle geçirdim. Orada gördüğümüz ünlüler hakkında duyduğumuz bütün dedikoduları birbirimize aktardık. Bir ara oturduğumuzda yanımda Aydan Şener ile kızı Ecem Akbin’i gördüm. Şener’i biraz da karanlıktan vallahi de tanımadım. Yine bir gençleşmiş, güzelleşmiş. Bu kadın sanırım hiç yaşlanmayacak. Maşallah diyorum kendisine. Organizasyonda sahneye çıkan Kenan Doğulu da bir vampir olabilir. Onun da ne enerjisi tükeniyor ne de yaşlanıyor. Biraz ‘snob’ bir kalabalığı bile ateşleyip coşturdu doğrusu.

ZOR BİR SEKTÖR

Menajerlik şirketi Famelog’un sahipleri Fahriye Şentürk ve Şule Bilgi ile tanıştım. Bana yeni kurdukları akademiden bahsettiler. Bu akademide oyunculuk, sanat yönetmenliği, senaryo yazarlığı dersleri veriliyor. Sektöre kalifiye eleman yetiştiriyorlar yani. Bu akademiden çıkacak yetenekler için menajerlik de yapıp, kariyerlerini planlamak gibi hedefleri var.

Yaklaşımları hoşuma gitti. Bu sektörde bu kadar batılı ve profesyonel bir zihniyete daha önce rastlamadım açıkçası. Bir yapım şirketinde çalışmaya başlayan arkadaşım gördüklerine inanamadı mesela. Kadın yapımcıların bile çok kaba, nezaketten yoksun olduğunu sektördeki birçok kişiden duymuştum zaten. Tabii genellememek lazım ama dizi sektöründe çalışan herkese kolaylıklar ve sabır diliyorum.

Haberin Devamı

OLCAY’A ADANDI

Bu yıl beşincisi düzenlenecek ‘GOKISAFİLMFEST’ 22-23-24 Ekim 2021 Ordu’da gerçekleşecek. Daha önce Karadeniz, çocuk hakları, kadın hakları ve adalet temalarıyla düzenlenen festivalin bu yılki teması ‘Dalga’. Bu arada bu kısa film festivali artık her yıl bir sanatçıya adanacakmış.

Bu yıl Zuhal Olcay’a ithaf edilmiş. Olcay’ın seçilme nedeni toplumsal konuları ele alan filmlerde yer almasıymış. Zuhal Olcay’a bir festival adanması bence harika bir fikir. Duruşuyla, entelektüel birikimiyle ve yeteneğiyle değer verilmeyi hak ediyor.

GURURUMUZ

İyi yemek benim için çok önemli. Makarna, salata gibi basit bir yemek bile olsa içine hangi yağı koyduğunuz, ne kadar haşladığınız alacağınız tadı çok etkiler. Bu nedenle zeytinyağı konusunda çok hassasım. Çok şükür ki ülkemizde bu alanda uzmanlaşmış üreticiler var. İspanyol zeytin ağaçlarını ilk kez Türkiye’ye getiren Hermus bugüne dek Dünya Naturel Sızma Zeytinyağı yarışmalarında 51 ödül aldı.

Haberin Devamı

Şişeden ekmeğin üzerine bir damla döktüğünüzde burnunuza hücum eden çim kokusu benim için bu zeytinyağını çok özel yapıyor. Ama en önemlisi zeytinyağı satmanın zor olduğu Amerika, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelere ürünlerini ihraç ediyorlar. Bence Türkiye olarak bununla gururlanmalıyız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder