Uğur Alkapar Davet fareleri
HABERİ PAYLAŞ

Davet fareleri

Son katıldığım partide organizasyonun davetli listesini düzenleyen bir ajans çalışanı ‘davetsiz misafir’ peşinden koşuyordu. Yıllarca sağdan soldan duyduğu davetlere şıkır şıkır giyinip gelen bazı tipler vardı. Bunlar bir güzel karınlarını doyurur, eğlenir giderdi.

Adına ‘davet fareleri’ denen bu kişilerin meğerse basın ayağı da varmış. İstanbul’da örgütlenmiş 7-8 kişi bültenleri falan takip edip nerde davet varsa damlıyormuş.

Bazıları olmayan yayınları, internet siteleri ve hatta ajansları için kartvizit bile bastırmış. İşte iletişim ajanslarında çalışanlar yaptıkları organizasyonlarda bunları yakalamaya çalışıyor! Bu işin bir de internet fenomeni tarafı var. Sürekli markalardan ürün isteyen, “Vermezseniz sizi takipçilerime kötülerim” diye tehdit eden; etkinliklere davet edilmeyince küplere binen ve aslında takipçileri satın alınmış Instagramcılardan bıkmış herkes.

Haberin Devamı

Farelerin yerini sahte blogger’lar almış. Boşuna mı gençler artık doktor mühendis değil, Instagram fenomeni olmak istiyor!

'ZİYADE'SİYLE

Yılların şefi, Gastronomi Eğitmeni, Yemek Yazarı Özlem Mekik, Anadolu Yakası’ndaki Ziyade Fasıl ile adeta özleşmişti. Özlem Hanım, Beşiktaş’ın yeni gözdesi Meydan’da tekrar bir meyhane açtı. Adı yine Ziyade. Başka yerde olmayan ilginç mezeler var. Hatta antik çağlardan kalma birkaç lezzet ve bir tatlı da menüde. Alt katta yemek yiyip sohbet edebilirsiniz. Üst katta da vur patlasın çal oynasın bir eğlence. Beyoğlu’nun meyhane kültürü bir süredir zaten Beşiktaş’ta çılgınca yaşanıyordu. Ziyade ile ortama biraz daha kalite gelmiş oldu.

ARMUTLU'DAKİ PERU

Şehrin bulunması en zor semtlerinden Küçük Armutlu ilginç restoranlar keşfetmek için şahane bir yer. Örneğin El Sabor Gastroteka, Peru mutfağı sunuyor. Yemekleri de adı kadar havalı. Tabii ki ülkenin milli yemeği ‘ceviche’ birkaç çeşitiyle menüde. Ceviche için deniz ürünlerini limon asidinde ateşsiz pişirmek diyebiliriz. Etlisi ve karideslisi olmak üzere ‘taco’lar da güzel. Bunlara da sert lavaşta tam dürülmemiş dürümler diyelim. Margarita’nın da hakkını veriyorlar. Gitmeye karar verirseniz telefonunuzda haritalarınızı açmayı unutmayın!

Haberin Devamı

COOL ÇOCUKLAR NEREYE GİDER?

Geçen hafta ‘Beyoğlu’nun eski günlerindeki gibi’ bir tura çıktım. Bir mekandan diğerine koştum. Semtin sokaklarında hâlâ bulmanın mümkün olduğu ‘cool’ çocukların peşine takıldım, onların izinden gittim...

Şahika Teras

Balık Pazarı’ndaki 40 yıllık Şahika’da devrim olmuş. Alt katları hâlâ aynı ama terasında dünya güzeli gençler var. Üzüm Derin Solak’ın işlettiği mekanda elektronik müzik çalıyor. LGBT çevresinin rağbet ettiği terasta genelde bira içiliyor. Sezen Aksu’nun “Hani herkes arkadaş, hani oyunlar sürerken” dediği devirlere ışınlandığımız mekanda fiyatlar da öğrenci işi.

Slope

Aynı sokakta tura devam ederseniz sonraki durağınız Birdy’nin karşısındaki Slope oluyor. Asmalımescit’in ilk restore edilen binalarından birinde bulunan Slope’a alışan bırakamıyor. Çalan şarkının ekranda klibi de dönüyor. Pop klasiklerinden dans hitlerine uzanan hafif kafası karışık ama bir o kadar da eğlenceli müzikler çalıyor. Burası tam bana göre!

Haberin Devamı

Birdy Pera

Ajda Pekkan’ın ‘Kuş Havalandı’ şarkısını aklıma getiren Birdy, eski Babylon’un sokağında en aşağıda. Küçük elektronik müzik kulüplerini özlediğimiz şu günlerde ilaç gibi geliyor. Gerçekten de başlıktaki gibi, cool gençler Birdy’ye uğramadan geceyi bitirmiyor. Ayrıca erkekleri temiz çocuklar, kızları da son derece hanımefendi. Kısacası terbiyeli bir eğlence.

Kulp

Kim demiş Asmalımescit öldü, sokak eğlencesi bitti diye? Hafta sonları minicik Kulp Bar’ın önünde sokak bir panayıra dönüşüyor. Bir tek jonglör, ateş yutan akrobat falan eksik. Yüzlerce kişi eski püskü, bazen de yeni ve liste başı şarkılarla durmadan dans ediyor. Ben bazılarının cast ajansından seçilip çağrıldığını düşünüyorum. O derece ilginçlikler dönüyor burada.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder