Uğur Alkapar Denizde aşka gelenler
HABERİ PAYLAŞ

Denizde aşka gelenler

Dün gazete sayfalarında İrem Helvacıoğlu ile sevgilisi Yolaç Özcan’ın ‘denizde aşka gelme’ fotoğrafları vardı. Bir önceki gün de manken Elif Yılmaz ile Trabzonsporlu futbolcu Batuhan Kör’ün. İnsan merak etmeden duramıyor. Bu ünlüler mesela Nişantaşı'nda gezerken böyle samimi olmuyorlar.

Neden denize girer girmez birden kanları kaynıyor, yakınlaşıyorlar, hoop öpüşmeye başlıyorlar? Başka yerde olsa çekinir, aman paparazzi var mı diye etrafa bakarlar. Bakın Cem Yılmaz hâlâ eskisi gibi halkın nabzını tutan şakalar yapıyor olsa bu konuyu bir dahaki gösterisinde eze eze kullanır, seyirciyi gülmekten öldürürdü!

Haberin Devamı

RUHUN DANSI

‘Anadolu Ateşi’ni ilk çıktığında nasıl gururla ve heyecanla izlemiştik hatırlıyor musunuz? Bu gösteri nasıl bizim kültürel mirasımızı sahneye taşıdıysa, Özbekistan da benzer bir sahne şovuyla karşımıza çıkıyor.

Özbekistan’ın ulusal balesi ‘Lazgi-Ruhun ve Aşkın Dansı’ 21 Haziran’da İstanbul’da AKM’de 28-29 Haziran’da da Bursa’da seyirci ile buluşuyor. Geçen eylülde Özbekistan’da prömiyerini yapan ‘Lazgi’ fırtınalar koparmış. Sonra da Dubai’de uluslararası galasını yapmış ve orada da çok beğenilmiş. Lazgi dansının tarihi üç bin yıl öncesine dayanıyor.

Gizemlerle, mitlerle çevrili. Kadim halk bilgeliğini temsil eden bu dans Alman koreograf Raimondo Rebeck’in vizyonuyla modern bir gösteriye dönüşmüş. Ben ‘Lazgi’yi merakla ve heyecanla bekliyorum. Gösterişli bir olaya tanık olacağımız kesin!

SON MESAJ

Son dönemde duyduğum en yaratıcı akıllı telefon uygulaması fikri ‘Legizi’. Bu app ile kullanıcılar sevdiklerine kendileri öldükten sonra açılabilecek bir son mesaj bırakabiliyor. Fikri hayata geçiren girişimci ve kurucu Bekir Güzeller “İnsanlar, Legizi ile hem özel hem de herkese açık bir mektup bırakabilir. Mektupların ulaşması için kişinin vefat etmesi gerekiyor.

Uygulama uzun vadede dijital miras ve fiziksel mirasları bırakmaya da yer verecek” diyor. Siz mesajı bırakandan önce ölürseniz tabii her şey anlamsızlaşıyor. O nedenle bu uygulamayı kullanacak olursanız sizden yaşlıların mesaj yollaması lazım ki siz onları okuyabilecek kadar uzun yaşayın!

Haberin Devamı

DİJİTAL SANAT

MEZO Dijital tarafından 12 Haziran’a kadar Fişekhane’de izlenebilecek, küratörlüğünü Türkiye’nin ilk yapay zeka küratörü Avind’in yaptığı 2. İstanbul Dijital Sanat Festivali kapılarını sanatseverlere açtı.

Ulusal ve uluslararası 13 sanatçının eserlerinin yer aldığı festivalde Azerbaycanlı yapay zeka sanatçısı Shusha da Karabağ’ın tarihten bugüne gelen eserlerini, dijital sanatta yeniden yorumluyor. Festival, sanatseverlere pazar gününe kadar farklı bir deneyim sunuyor.

AFYON’DA CAZ

Sanat haberlerine devam. Afyonkarahisar Caz Festivali, 22. yılında yurt içinden ve dünyadan önemli caz sanatçılarını ağırlamaya hazırlanıyor. 2021 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görülen Afyonkarahisar Klasik ve Caz Derneği'nin öncülüğünde gerçekleşen ‘Afyonkarahisar Caz Festivali’ 7-11 Haziran 2022 tarihleri arasında yapılıyor.

Festival, Frig Vadisi’nde gerçekleşecek günbatımı konserleri, okul söyleşileri ve Sema Güral Sürmeli’nin NG Afyon Hotel lobisinde sergilenecek Maskesiz Yüzler sergisiyle beş gün boyunca zengin bir içerik sunuyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder