Uğur Alkapar Deri modası podyumda
HABERİ PAYLAŞ

Deri modası podyumda

Uluslararası Leshow Deri ve Moda Fuarı 20 Ocak’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Bugün sona erecek fuar deri, kürk ve dış giyim modasının yerli üreticileriyle Avrupa, Kuzey Amerika, Uzak Doğu, Orta Doğu ve Kuzey-Orta Asya bölgesel pazarlarından satın almacıları bir araya getiriyor. Le Show’da ayakkabı, çanta, aksesuar, takı, bijuteri, triko, kaşmir ürünler, etik ve sürdürülebilir markaların lüks özel dikim kıyafet ve ürünleri sergileniyor. Ayrıca sektörün önde gelen markaları koleksiyonlarını defilelerle görücüye çıkarıyor. Önceki akşam gala defilesinde popçu Cem Belevi podyumdaydı. Belevi’ye Rusya’da ‘Bayan İhtişam’ olarak tanınan Mila Bolieva eşlik etti.

Haberin Devamı

Deri modası podyumda

AİLE ALBÜMÜ

Eda Baba’yı ilk kez Beşiktaş’ta bir park festivalinde dinlemiştim. Sakin yorumu ve sahnedeki pozitif enerjisini çok beğenmiştim. Meğer Eda Baba’nın ailesinde de ne cevherler varmış. Müzisyen, annesi, babası, ablası ve erkek kardeşi ile türküler kaydetmiş. Bunları da ‘Aile Albümü’ adıyla yayınladı. Eserlerin düzenlemelerini, Barabar grubundan da tanıdığımız ve bu türün en öne çıkan başarılı aranjörlerinden Fırat İkisivri üstlenmiş.

Deri modası podyumda

POPUN GÜZEL SULARI

Alternatif müzik sevenlerin favori gruplarından Birileri’nin gitaristi Baturalp Yılmaz solo çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Baturalp en son çıkardığı ‘Bi Önemi Yok’ şarkısıyla pop müziğin en güzel sularında geziniyor. Upuzun açık renk saçları da gitmiş. Ama saçların ‘bi önemi yok’, önemli olan müzik. Sözleri Baturalp’e müziği ve düzenlemesi Baturalp ve Onur Gülanber’e ait şarkının video klibi Mutlu Cengizhan Öztürk yönetmenliğinde çekilmiş.

PSM’DEN SEKTÖRE

Zorlu PSM’nin kültür sanat ekosisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak üzere ilk adımı atarak tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle hayata geçirdiği PSM Atölye’de eğitimler başladı. Dramatik Yazarlık, Tiyatro Yönetmenliği ve Tiyatro Yapımcılığı başlıklı üç ayrı bölümden oluşan program 7 ay sonunda tamamlanacak. Program sonunda genç yetenekler kültür sanat sektörüne kazandırılacak ve tecrübeli isimler genç yeteneklerle bir araya getirilerek yeni nesil bir sektörel ağ oluşturulacak.

Haberin Devamı

PATİLİ ELÇİ

Fairmont Quasar Istanbul’un Pazarlama ve İletişim Direktörü Buket Oğuz’un barınaktan sahiplendiği dünya tatlısı bir köpeği var. Adı Gofret. Gofret şimdi otelin ‘Patili Elçi’ programının maskotu oldu. Gofret, Buket ile işe geliyor ve patili elçi olarak görevlerini yerine getiriyor! Gofret’i sık sık otelin lobisinde görebilirsiniz.

Evcil hayvan kabul eden Fairmont Quasar Istanbul, onlara mama kabı ve konforlu minder yatak gibi olanaklar sunuyor. Köpek konaklamasından elde edilen tüm gelir HAYTAP ile birlikte sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavileri için kullanılıyor.

Deri modası podyumda

VETERİNER ANNE

Veteriner Hekim Merve Bektaş, anne olunca çocuklarını daha sağlıklı bir şekilde büyütme amacıyla farklı bir yola girmiş. 2012’de eşiyle birlikte Çatalca’da bir keçi çiftliği kurmuşlar. Ardından büyükbaş çiftliği, üretim çiftliği, büyüyen tarım alanları derken ayda 3500 haneye ürün gönderen bir müessese haline gelmiş bu girişim. Merve Bektaş toprağıyla, hayvanlarıyla, bölgede yaşayan 24 kadından oluşturduğu ekibiyle birlikte ilgileniyor.

Haberin Devamı

Veteriner Anne’nin en önemli özelliği ata tohumları ile tarım yapması ve doğal karışımlarla topraktan gelen böceklere, hastalıklara çözüm bulması. Hiçbir şekilde kimyasal kullanmıyor. 200’den fazla ağaçta yetişen meyveler ve diğer ürünler tamamen katkısız. Bölgede en iyi meralarda beslenen hayvanlardan elde edilen süt ve et ürünlerinin de tadına doyulmuyor.

Deri modası podyumda

SAĞLIK İÇİN

Kendimizi soğuktan, hastalıktan korumak için her yolu denediğimiz şu günlerde benim de iki önerim olacak. Birincisi bağışıklık sistemini güçlendiren ve baldan elde edilen propolis. Bee’o markasının propolis ürünlerini alırsanız Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na da katkıda bulunuyorsunuz. Diğeri de yosun! Alg denilen yosunlar uykusuzluk, gün içinde oluşan halsizlik ve kronik yorgunluğa çok iyi geliyor. Avrupa’da çok popüler olan ve ülkemize de gelen M·ûn Algae en doğal besin ödülünü kazanmış ve astronotlar bile uzay seyahatlerinde bunu tüketiyormuş.

MICHELIN FARKI

Yeme içme sektörünün önemli oyuncularından RMA Holding, Etiler’de açtığı Bennu’ya danışman olarak Michelin yıldızlı Belçikalı şef Dave De Belder’i getirdi. Bennu’nun tanıtımı ‘Flame Cuisine’ yani alev mutfağı olarak yapılıyor. Bu nedenle gittiğinizde bir steak house ile karşılaşacağınızı sanıp kendinizi et yemeye hazırlıyorsunuz. Ancak Bennu’nun ilk sürprizi Dave de Belder oluyor.

Soğuk bir Avrupalı değil, annesi Flaman, babası Endonezyalı ve süper sıcak bir adamla karşılaştık. İkinci sürpriz ise Bennu’nun açılışı için hayallerimin ötesinde hazırlamış olduğu tadım menüsü. O yemekleri heyecanla anlatışı için bile Bennu’ya gidilir. Michelin yıldızlı bir şeften bekleyeceğiniz gibi her yemeğin sunumu tablo gibiydi.

Üzeri kahveli patates, kemik üzerinde meyvelerle süslenmiş et, deniz tarağı, yengeç ve havyarlı makarna harikaydı. Ana yemek miso ve hardallı Bernaise sosla ızgara dana bonfileydi. Finaldeki Reverse Irish ise sıcak başlayıp soğuk biten bir sıvı tatlı. Bu inanılmaz menüyü 29 Ocak’a kadar Bennu’da tadabilirsiniz. Rezervasyon şart.

Deri modası podyumda

YENİLİKÇİ TÜRK MUTFAĞI

Lokanta 1741 ile meşhur Cağaloğlu Hamamı’na şimdi de Oryantal 1741 adıyla bir ocakbaşı açıldı. Görüntü olarak klasik, hatta nostaljik bir kebapçı olsa da Oryantal’in menüsü biraz sürprizli. Ocağın başında kebapseverlerin yakından tanıdığı, 30 yıldır bu işi yapan İrfan Usta var. Klasik kebapların yanı sıra yeşil limonda marine edilmiş yağlı kara gibi farklı tatlar bulabilirsiniz.

Tiritli, kıymalı reyhanlı, marine kuzulu, balkabağı ve mozarellalı, hellim ve molehiyalı pideler de sadece burada mevcut. Kebap ve pideler dışında Oryantal 1741 muhammara, tablacı salatası, güveç yoğurt ve köz meze gibi başlangıçları ile tam bir ‘Yenilikçi Türk Mutfağı’ deneyimi vaat ediyor. Hem bizden yemekleri seviyorsanız hem de farklı bir bakış açısıyla yeni lezzetler peşindeyseniz koşa koşa Oryantal 1741’e gidin.

Deri modası podyumda

BOMONTİ’DEN GALATAPORT’A

Altı yılı aşkın süredir Bomontiada’nın popüler mekanları arasında yer alan The Populist, Galataport’ta bir şube açtı. Farklı bir atmosferi ve dekoru olsa da aynı cool havayı orada da yakalamayı başarmış The Populist. Hele üst katındaki 300 kişilik terası yok mu. O kadar iyi bir manzarası var ki havalar biraz düzelse herkes orada oturmak için yarışacak.

Mekanın alt katı yüksek tavanın verdiği ferahlık ve ön taraftaki üstü açık kısmıyla virüs korkusu olanlar için de çok uygun. Menü ise tanıdık. Nachos, Fankfurter sosis, enginarlı dip ve burgerler artık birer The Populist klasiği. Farklı biralar ve orijinal kokteyllerden oluşan içki menüsü ise Bomonti’deki keyfi buraya da taşımış.

Deri modası podyumda

FLORA SERGİSİ

Kalyon Kültür, dijital sanatın en önemli temalarından biri olan doğa ve sanat ilişkisine odaklanan Flora başlıklı karma sergiye 19 Ocak-16 Nisan 2022 tarihleri arasında Nişantaşı Taş Konak’ta ev sahipliği yapıyor. Ceren ve Irmak Arkman küratörlüğünde, dijital sanat alanının öncü isimleri Anna Ridler, Clement Valla, François Quévillon, Mat Collishaw, Mustafa Hulusi, Pascual Sisto, Quayola, Ryoichi Kurokawa, ve Sabrina Ratté’nin işleri Flora sergisinde sanatseverlerle buluşuyor.

MÜZİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

Bugüne kadar Teoman, Aylin Aslım, Ceylan Ertem, Gaye Su Akyol, Hayko Cepkin, Kurban, Melis Danismend, Replikas, Nekropsi, Gevende gibi birçok ismi müzik dünyasına kazandıran ‘Roxy Müzik Günleri’nin 21’incisi başlıyor. 18 Ocak-30 Mart 2022 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği yarışmada finale kalanlar, bestelerini canlı olarak 10-11-12 Mayıs’ta sahnede çalacak. Böylece dinleyici ve müzik sektörüne kendilerini tanıtan müzisyenler performanslar sonrasında da çeşitli ödüller kazanacaklar.

ANTALYA TATİLİ

Antalya’da her mevsim ayrı güzel. Akdeniz güneşinin içinizi ısıtacağı, bol oksijenli tertemiz havasının ruhunuzu yenileyeceği doğayla iç içe bir tatil, hem size hem çocuğunuza çok iyi gelebilir. 6 Şubat’a kadar ayrıcalıklarla dolu konaklama keyfi yaşayacağınız Titanic Mardan Palace ve Titanic Beach Lara’da 0-12 yaş arası 2 çocuğa ücretsiz konaklama da tatil hediyesi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder