Uğur Alkapar Doğayı sevdi kârlı çıktı
HABERİ PAYLAŞ

Doğayı sevdi kârlı çıktı

ÇEVREYE DUYARLI

Kıvanç Tatlıtuğ’un en büyük zevki kışın dalış yapıp balık tutmak, kışın arazi araçlarıyla doğaya çıkarak kamp kurmak. ‘UNICEF İyi Niyet Elçisi’ olan oyuncu doğa ve çevre konusunda duyarlı olunması gerektiğini söyleyip “Alışkanlıklarımızı, üretim ve tüketim biçimlerimizi komple gözden geçirmeliyiz. Üreterek yaşamayı öğrenmeliyiz” demişti. Eşi Başak Dizer ile bebek bekledikleri için çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak istemesi de son derece anlaşılabilir bir durum.

AY SONU ÇEKİLİYOR

Haberin Devamı

Doğa sevgisi ve çevre bilinciyle dikkat çeken Kıvanç Tatlıtuğ, Mercedes’in elektrikli arabasını tanıtmak için seçtiği yüz oldu. Bu ay sonunda geri dönüşüm, sürdürülebilir enerji ve dünya nüfusu konulu bir reklam filmi çekecekler. Reklam sadece sosyal medyada ve dijital mecralarda yayınlanacak. Tatlıtuğ en son Mavi Jeans anlaşmasından 1 milyon dolar almıştı. İddialara göre yayın alanı sınırlı olduğu için bu kez bunun yarısı kadar bir ücrete anlaşmış.

TELİF HAKTIR!

Hayko Cepkin Twitter’da yaptığı açıklamada telif hakları düzeninin yetersizliğinden şikayet edip “Büyük kayıp, büyük ayıp. Telif haktır” dedi. Bunun üzerine Serdar Çotuk adlı yönetmen Hayko Cepkin’in 2019’da Trakya Müzik Festivali’ndeki konserinden bir video paylaştı.

Cahit Berkay ile şarkı söyleyen Cepkin’in sahnesindeki dev ekranda bir film oynuyordu. Çotuk “Telif haktır diyorsunuz ancak bu konser videonuzda fonda dönen animasyon film ‘Merdivenler’ bana ait. Telifi, izni geçtim haber dahi verilmeden kullanıldı” diye sitem etti. Ben bu yazıyı yazarken Hayko’dan henüz bir ses çıkmamıştı.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

ATIK NESNELER VE SANAT

İşlevselliğini yitirmiş ve artık fazlalık olarak görülmeye başlanmış olan nesnelerin yeniden hayata kazandırılması olarak tanımlanan ‘ileri dönüşüm’ kavramı sanata taşındı. Bu konuyu resimlerinin ana teması olarak benimseyen ressam Deniz Say’ın eserleri çevre bilincine dikkat çekiyor.

Sanatçının ‘sıfır atık’ ve ‘sanatta sürdürülebilirlik’ meselelerini merkeze alan yeni eserleri, 18-24 Şubat arasında Art 212 Nişantaşı’nda gerçekleşecek olan kişisel sergisinde olacak. Bakın şimdiden haber veriyorum.

Haberin Devamı

KONSERLER BAŞLIYOR

Asmalımescit’te Babylon’un boşalttığı mekan yıllardır atıl duruyordu. Sonunda geçtiğimiz günlerde buraya Blind adlı yepyeni bir kulüp açıldı. İyi ve kaliteli canlı müzik iddiasıyla yola çıkan Blind konser ve etkinlik salonu olarak hizmet verecek.

Açılış gecesinde Elif Çağlar, Volkan Öktem, Alp Ersönmez ve Çağrı Sertel’den kurulu enerjik grup Sonic Boom sahneye çıktı. Kapanışı Murat Beşer ve Ahmet Musluoğlu’dan oluşan Neo Discotheque yaptı. Bu ay boyunca Baba Zula, Moğollar, Sena Şener gibi isimler konser verecek.

221B ALTI YAŞINDA

Polisiye meraklıları için yayın yapan 221B dergisini duydunuz mu? Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın da sayılı polisiye dergilerinden biri. Yayın yönetmeni de Özlem Özdemir. Dergi artık İngilizce olarak da çıkıyor. Hem bunu hem de 6’ncı yaşlarını Karaköy Mahkeme Lokantası’nda özel bir yemekle kutladılar.

Gecede edebiyat, dizi, sinema ve polisiye dünyasından isimler vardı. ödüllü polisiye roman yazarları, adli bilim uzmanları, dizi senaristleri ve yönetmenlerin katıldığı yemekte doğal olarak polisiye konular konuşuldu. Polisiye seviyorsanız 221B’yi mutlaka okuyun.

Haberin Devamı

OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN

Tohum Otizm Vakfı’nın Le Bedesten ile ortak düzenlediği Yılbaşı Alışveriş Şenliği çarşamba başlayıp dün sona erdi. Etkinliğin düzenlendiği Mandarin Oriental Bosphorus, 3 günlüğüne lüks alışveriş için pratik bir nokta haline gelmişti. Çok kaliteli birçok butik markayı bir arada bulabilmek lüks severler için büyük bir kolaylık oldu. Gelirin tamamı ise Tohum Otizm Vakfı’nın projelerine ve eğitim bursuna ihtiyaç duyan otizmli çocuklara aktarılıyor.

ERTESİ SABAH ÇAYI

Yılbaşı gecesi çok içerseniz sabaha büyük bir baş ağrısı ile uyanabilirsiniz. Yazın beni ‘bronzlaştıran çay’ ile gülümseten Teashop bu kez de ‘hangover’ yani akşamdan kalmalık için çay yapmış. İçindeki ‘sancha’ yeşil çayı antioksidan görevi üstlenirken, ‘mate’ yüksek miktardaki kafein oranıyla baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı gibi şikayetlerin önüne geçiyor. İçerisinde bulunan narenciye, C vitamini desteği sağlayarak vücuda enerji kazandırıyor. Zencefil ise bağışıklık sistemini güçlendiriyor, mideyi rahatlatıyor ve ferahlık kazandırıyor.

40 YIL HATIRI VAR

Kahve Dünyası 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü vesilesiyle bir araştırma yapmış. Katılan 1.244 kişiden 1.077’si Türk kahvesi müdavimi olduğunu söylemiş. Müdavimlerin yüzde 91’i kadınmış. Ortalama haftada 8 fincan içiliyormuş. İlk içme yaşı 14’müş. Katılımcılar uyanık tuttuğu, konsantrasyonu arttırdığı ve enerji verdiği için içtiklerini söylemiş. En çok bilinen söz ise “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var”. Kahvemiz günlük hayatımızın ve kültürümüzün çok önemli bir parçası. Sahip çıkalım.

EN ZENGİN MUTFAK

Gümuşsuyu’nda yer alan The Artisan İstanbul MGallery, şehrin son zamanlardaki en popüler otellerinden. Terasında ise Bozcaada’dan transfer Madam Niça var. Muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip Madam Niça’yı Saada Delen ve Oya Terzioğlu adlı iki ortak işletiyor. Girit kökenli Oya Hanım mutfağa eğilirken işin işletme kısmında ise Saada Hanım’ın ağırlığı hissediliyor.

İki kadının süper pozitif enerjisi tüm oteli sarmış durumda! Yörük sofraları, Levanten, Sefarad Yahudileri, Rum, Ermeni, Girit, Balkan ve Osmanlı yemekleri Niça’da bir araya geliyor. Yemeklerdeki lezzette genç ve dinamik mutfak ekibinin de etkisi büyük. Geçen salı tattığımız yeni menüde de şahane şeyler vardı. Hâlâ gitmediyseniz mutlaka deneyin.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

BOĞAZ’DA TAVERNA

Sortie yazın en çok iş yapan kulüplerindendi. Kışın açılır kapanır tavanıyla bu mevsimde de popüler. Boğaz’da eğlence keyfi aralık ayında bile sürüyor. Kulübün üst kısmında ise Eksen Group’un kadim markası Kalamata yer alıyor. Hem fiks hem alakart, geniş bir menü sunan Kalamata’da haftada iki gün de canlı müzik var.

Kosta ve Tuba Yunan taverna klasiklerinden Türk popunun marşlarına uzanan bir yolculuğa çıkarıyorlar konukları. Tabak kırmayı seviyorsanız burada çok eğleneceksiniz. Sosyal medyada her tabak kırma eğlencesine “Zarar ziyan” diye yorum yazanlara da bir bilgi: Bu özel tabaklar kullanılsın diye değil, kırılsın diye yapılıyor. Sırlanmadıkları için de kırıldıklarında parçalar keskin olmuyor.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

NASİP’TE EĞLENİN

Size Arif Küpeli’nin işlettiği Nasip Meze Restoran’dan daha önce bahsetmiştim. Galatasaray’daki Nasip’in şahane bir manzarası var. Salaş kategorisine sokabileceğimiz bir ambiyansa sahip. Bu sezon mezelerini yenilediler ve her şey daha bir lezzetli oldu. Ana yemek yok ama ara sıcaklarla zaten fazlasıyla doyuyorsunuz. Nasip’i özel kılan şey ise eğlencesi.

90’lar Türkçe pop ağırlıklı şarkılara önce eşlik etmeye sonra oynamaya başlıyorsunuz. Ve gecenin sonunda bir bakmışsınız bu küçük mekandaki herkesle arkadaş olmuşsunuz. Yazın mekanlar anca 9’a kadar açıkken 30 kişilik bir düğün yaptık burada. Sonunda gelin barın üstünde dans ediyor ve Nasip’in tanımadığı müşterileriyle kadeh kaldırıyordu. Öyle bir atmosfer. Evlenecekseniz Nasip’e gelin.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

SÜRPRİZ BİR ESNAF LOKANTASI

Genç şeflerimizden Doğuş Şahin Türkiye’de gastronomi eğitimi aldıktan sonra dünyanın en önemli restoranlarında tecrübe kazandı. Danimarka’nın 2 Michelin yıldızlı meşhur Noma’sında staj yaptı. En son dünyanın en iyi restoranlarından New York’taki Eleven Madison Park’ta çalıştı. Geçen yıl da İstanbul’a döndü.

Herkes ondan şık bir fine dining restoranı beklerken o ters köşe yaptı ve bir esnaf lokantası açtı! Hem de Atatürk Oto Sanayi Sitesi’nde. Koşarak gittim. Hemen bir düğün çorbası, İslim kebabı, tereyağlı pilav yedim. Üstüne Hayrabolu tatlısı. Doğrusu kusursuz bir yemekti. Doğuş bir yatırımcıyla piyasaya girmektense Türk yemekleri yapabileceği kendi lokantasını açmayı tercih etmiş.

Müşterileri ağırlıklı olarak sanayide çalışanlar. Ancak bu lezzeti keşfetmek için İstanbul’un dört yanından geleceklerin akınına uğraması an meselesi. Bu arada aynı zamanda ocakbaşı olduğu için akşamları da rakı eşliğinde kebap keyfi yapmak mümkün.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

YEDİ YILLIK BAŞARI

Hilton İstanbul Kozyatağı, turizm ve otelcilik sektörünün küresel çapta en prestijli ödülleri arasında gösterilen ‘World Travel Awards’ (Dünya Seyahat Ödülleri) tarafından bu yıl da ‘Türkiye’nin En İyi Şehir Oteli’ seçildi. 7 yıl üst üste bu ödülü alarak başarısını perçinlemiş oldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynel Gür, “Bu ödüle layık görülmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Tüm konuklarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Doğayı sevdi kârlı çıktı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder