Uğur Alkapar Dürüstlük
HABERİ PAYLAŞ

Dürüstlük

İrem Derici’nin dürüstlüğünü çok seviyorum. Ne zaman estetik sorulsa hemen listesini çıkarıp şuramı yaptırdım buramı yaptırdım, şu kadar para verdim diye sıfır kompleksle hepsini sayıyor. Ve bu onu gerçekten daha güzel yapıyor.

Demet Özdemir ise estetiğe vakti olmadığını, botoks bile yaptırmadığını söylemiş. E sosyal medya durur mu. Hemen çıkmış eski fotoğraflar. Özdemir’in iddiasına göre yaş ilerleyince, kilo verince burun küçülüyor, yanaklar inceliyor, insana bir güzellik geliyormuş.

Ben de bu fotoğrafları alıp işi medikal estetik olan bir doktor arkadaşıma gösterdim. Dedi ki “Bu yüzde yanak aldırma, burun müdahalesi, botoks ve çeşitli dolgular çok bariz”. Demet Özdemir estetiğim var dese ne olacak yok dese ne olacak? Yok deyince üzerimize samimiyetsizlik sıçrıyor. Keşke her ünlü İrem Derici gibi olsa.

Haberin Devamı

KONUŞSUNLAR

YouTube’da başlayıp dijital platforma taşıdığı ‘Konuşanlar’ programıyla ünlenen Hasan Can Kaya zaman zaman kullandığı dil nedeniyle eleştiriler alıyor. Bunun en büyük nedeni bizim yıllarca ekranda TRT dilini duymaya alışmamız. Özel kanallarda bile bu gelenek hep devam etti.

Ama Hasan Can Kaya’nın programı televizyonda değil. Yani kazara karşınıza çıkma ihtimali yok. O yüzden kendinizi onun dilinden korumanız pek zor değil. Cinsiyetçilik eleştirisi ise haklı ve yerinde olsa da ‘Konuşanlar’a kadar dilimizi temizlemeye başlamamız gereken başka çok yer var.

Günlük hayatımızdan başlayabiliriz mesela. O nedenle ben bu tür müdahaleleri sansür olarak görüyorum. Hasan Can Kaya’nın programı dün İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nin düzenlediği mizah söyleşisinde masaya yatırıldı. Acaba kullandığı dil nedeniyle aldığı eleştiriler de konuşuldu mu? Gelecek haberleri merakla bekliyorum.

GURUR DUYDUK

Globalleşmeyle birlikte dünya o kadar küçüldü ki sınırlar ortadan kalktı ki başarılı sanatçıların uluslararası tanınırlığa ulaşmaları kolaylaşmaya başladı. Ankara doğumlu besteci Rahman Altın bugün dünyaca ünlü filmlerin müziklerini yapıyor.

İmzasını attığı filmler arasında dev bütçeli ‘The Dark Knight Rises’, ‘Star Wars’, ‘Iron- Man 3’, ‘The Amazing Spiderman’ gibi yapımlar var. Rahman Altın en son ‘The Ball Method’ adlı kısa film için hazırladığı müziklerle New York Uluslararası Film Ödülleri’nde ‘En İyi Film Müziği Jüri Özel Büyük Ödülü’ nün sahibi oldu. Valla gurur duyduk.

Haberin Devamı

KORE POPU

Güney Kore’de doğup ülkemizde ve hatta Amerika’da bile gençleri etkisi altına alan K-pop hakkında ne biliyorsunuz? Ben de pek bir şey bilmiyordum ama Gain’deki ‘K-Pop Türkiye: Bir Z Kuşağı Dalgası’ beni büyük ölçüde aydınlattı.

K-popu Mersin’den Bursa’ya Türkiye’den cover dans grupları, vokaller, hayranlar, eğitmenler anlatıyor. Kore kültürü üzerine çalışan akademisyenler de geçmişten geleceğe genel çerçeveyi çiziyor. Bu kültürel akımın gençlerin hayatını nasıl değiştirdiği ilk kez mercek altına alınıyor. Z kuşağını yakalamaya K-poptan başlayabilirsiniz.

AVRUPA FİNALİ

Dünyanın en prestijli şef yarışması olarak öne çıkan ve büyük yankı uyandıran Bocuse d’Or’un Avrupa seçmeleri, Sirha Budapeşte’de yani Macaristan’da bugün ve yarın yapılıyor.

Haberin Devamı

Ülkemizi, geçtiğimiz günlerde Fairmont’taki Aila’dan Çırağan Sarayı’ndaki Tuğra’ya transfer olan Şef Emre İnanır temsil ediyor. Emre İnanır mutfakta yatıp kalkan, bu mesleğe gönülden bağlı bir şefimiz. Sınır tanımayan bir yaratıcılığa ve derin bir gastronomi bilgisine sahip. Kendisinin büyük bir başarı göstereceğine eminim. Bu arada Metro Türkiye de bu gastronomi yolcuğunda şefimizin destekçisi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder