Uğur Alkapar Edis'in hatıra filmi
HABERİ PAYLAŞ

Edis'in hatıra filmi

Bir dijital platformda yayınlanan popçu Edis’in belgeselini görmüşünüzdür. Ya da artık duymuşunuzdur. Çocuk belgeseli yaptığına yapacağına pişman oldu. “Tarkan bunu neden düşünemedi acaba da kendine belgesel çektirmedi?”, “Menajer goygoyundan belgesel yapmışlar”, “Zamanlaması yanlış” gibi eleştiriler geldi. Ben filmi bir kurguymuş gibi düşünerek keyifle izledim. Konser görüntüleri, çekimler falan güzeldi. Ama anlatılanlara inandım mı? Tartışılır.

Bu belgesel, Edis’in fanatikleri, ekibi ve ailesi için hatıra filmi olarak çekilmiş. Gerçek bir Edis belgeselinde, 6 yıllık profesyonel müzik kariyerine sahip bir yıldızı baştan sona, yeni çalışmaya başladığı bir menajer anlatmazdı herhalde. Edis’i sevdiren en önemli şey mütevazılığıdır. Ama çıkıp “Ben şöyleyim, böyleyim” demesi, ekibinin onu başka gezegenden gelmiş bir süperstar gibi sunmaya çalışması Edis’in kendisine çok şey kazandıran imajına zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.

Haberin Devamı

SİSTEMİ YENEN POPÇU!

Edis, kendisini kelepçe sözleşmeyle bağlayan Soner Sarıkabadayı’dan isim vermeden bahsederken sistemin ne kadar kötü ve sömürücü olduğunu anlatıyor. Herhalde sistemin en büyük tekellerinden olan bir şirketle anlaşma yaptıktan sonra ‘Edis’ olduğu gerçeğini önemsemeyeceğimiz düşünülüyor.

Belgeselin bize yutturmaya çalıştığı ‘sisteme karşı duran kahraman popçu Edis’ fikri izleyiciyle resmen dalga geçiyor. Başrolde Tolga Akış’ın olduğu ve aslında çok sevdiğimiz Edis’i bize Michael Jackson’mış gibi anlatmaya çalışan belgesel başta söylediğim gibi keyifli bir seyirlik. Ama gerçek olduğuna inanmamızı beklediklerini düşündüğümüzde tatsızlaşıyor.

KİRLİ BEYAZ KEDİ

Yıllardır İstanbul sahnelerinin deyim yerindeyse tozunu attıran Utku Uysal şahane bir şarkı yayınladı. ‘Unutursam Fısılda’ filminde Hümeyra’nın söylediği, Kenan Doğulu imzalı ‘Kirli Beyaz Kedi’yi seslendirdi. Hümeyra’dan dinlediğimde filmin de atmosferinin etkisiyle beni çok etkileyen bu şarkı, bunca yıl sonra Utku’nun sesinden aynı etkiyi yarattı. Yine aynı yerlere dokundu. Sesine sağlık Utku.

Haberin Devamı

SANDAL MÜZİĞİ

Sesine müziğine zaman zaman laf edilse de Mustafa Sandal 90’lar furyasından star olarak çıkabilmiş üç beş isimden biri. Bana sorarsanız kendine özgü ritmleri ve havasıyla Mustafa Sandal’ın şarkılarının başkası söylese bile ona ait olduğu anlaşılır. Başka şarkıcılara verdiği parçalarda bile, Sertab’ın ‘Büyü de Gel Çocuk’unda mesela Sandal imzasını iliklerinize kadar hissedersiniz.

Karsu piyanosu eşliğinde konserlerinde Mustafa Sandal’ın ‘Jest Oldu’ şarkısını seslendirir. Youtube’da da milyonlarca kez tıklanmıştır. Karsu’nun Hollanda’da konuk olduğu bir TV programında ‘Jest Oldu’yu İngilizce sözlerle Anneke van Giersbergen seslendirdi. Türkiye’de de defalarca konser veren Giersbergen yeni bir düzenlemeyle şarkıyı adeta baştan yaratmıştı.

Tüylerim diken diken olarak dinlediğim şarkı Hollanda’yı o gece etkisi altına aldı. Stüdyoda dinleyenlerin gözleri doldu. Youtube’da da hızla izlenme sayısı yükseliyor. Mustafa Sandal’ın o eğlenceli şarkısı bir anda duygu yüklü bir bombaya dönüştü. İstek yapmak mümkünse Giersbergen keşke bir de ‘Gidenlerden’i söylese.

Haberin Devamı

FESTİVALLER SUSMASIN

Avrupa’nın en prestijli festivallerinden biri olarak kabul edilen Sonar’ın İstanbul ayağı geçen hafta sonunda Zorlu PSM sahnelerinde gerçekleşti. Sonar Istanbul, müzik programının yanı sıra deneyim ve atmosfer odaklı pek çok sıra dışı performansa da ev sahipliği yaptı.

Bu yıl daha küçük tutulmasına rağmen programda yine çok iyi DJ’ler ve müzisyenler vardı. Pandemiden sonra anca kendine gelen elektronik müzik ortamları bu festivalle biraz daha toparlandı. Müzik susmasın, festivaller devam etsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder